Breaking News
27 Δεκεμβρίου 2020

Ο Βόλφγκανγκ Έιμπεκ με δύο χρυσά και πέντε ασημένια

 

Ο δύο φορές «χρυσός» Παραολυμπιονίκης Βόλφγκανγκ Έιμπεκ εντάχθηκε στο «Walk of Fame», στο Αθλητικό Κέντρο της πόλης του, στην Κάτω Αυστρία, με το ασημένιο μετάλλιό του, από το Σίδνεϋ 2000 να βρίσκεται πλέον στην εγκατάσταση.

Έχοντας κερδίσει δύο χρυσά και πέντε ασημένια μετάλλια από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στους Παραολυμπιακούς της Βαρκελώνης του 1992, ο Έιμπεκ θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Παραολυμπιονίκες της Αυστρίας.

Ένα από τα δύο ασημένια μετάλλια του που κέρδισε στην ποδηλασία πίστας στο Σίδνεϋ 2000, καθώς και ένα αποτύπωμα του χεριού του με υπογραφή, εκτίθενται πλέον, στην αθλητική εγκατάσταση της πόλης Ζάνκτ Πέλτεν, η οποία είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κάτω Αυστρίας.

Το μετάλλιο του Έιμπεκ μπαίνει στο Walk of Fame παράλληλα με το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο, που κέρδισε το 1956 από στις φιγούρες η Ίνγκριντ Τούρκοβιτς-Γουέντλ.

Τέσσερις αθλητές έχουν ήδη μπει, στο Walk of Fame – η πενταθλήτρια Λίεζε Πρόκοπ, η ακοντίστρια Έβα Γιάνκο, ο ποδηλάτης Ρόλαντ Κένιγκσοφερ και η Μαρία Συκόρα, με Ολυμπιακές συμμετοχές τόσο σε χάντμπολ όσο και στο στίβο.

Μαζί με τα επτά του Παραολυμπιακά μετάλλια, ο Έιμπεκ είναι επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και 11 φορές πρωταθλητής Ευρώπης, στην παρα-ποδηλασία δρόμου και πίστας. Συμμετείχε σε όλους τους Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 1992, εκπροσωπώντας την Αυστρία επτά φορές.

sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics