Breaking News
26 Ιανουαρίου 2021

Super League – 19η αγωνιστική: Ο 20χρονος Παναγιώτης Τζίμας χάρισε τη νίκη στον Αστέρα, με τον ΟΦΗ να χάνει σωρεία ευκαιριών


Με κεκτημένη ταχύτητα ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα από το Ηράκλειο, νικώντας τον ΟΦΗ με 1-0 για τη 19η αγωνιστική της Super League και έκανε ένα ακόμα βήμα για να είναι στην εξάδα της κανονικής περιόδου και στα πλέι οφ.

Η ομάδα της Αρκαδίας ταξίδεψε στην Κρήτη χωρίς τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος, με 10 γκολ, Χερόνιμο Μπαράλες, που είναι τιμωρημένος.

Παρόλα αυτά ο Μίλαν Ράσταβατς είχε άσο στο μανίκι του. Έδωσε θέση βασικού στον Παναγιώτη Τζίμα, που είχε δύο συμμετοχές φέτος ως αλλαγή και ο 20χρονος με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Αστέρα στη Super League, χάρισε στην ομάδα του μια τεράστιας σημασίας νίκη.

Ο φιλοξενούμενοι με την 4η σερί νίκη τους και με μια μόλις ήττα (από τον Ολυμπιακό) στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, έφθασαν στους 30 βαθμούς, ένα λιγότερο από τον 5ο Παναθηναϊκό κι απομακρύνθηκαν επτά από τον 7ο ΝΠΣ Βόλος.

Ο ΟΦΗ συνέχισε το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων και έχοντας μείνει πια 11 βαθμούς μακριά από την έκτη θέση και τον Αστέρα αποχαιρετά κάθε βλέψη για τα πλέι οφ.

Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο Αστέρας πέτυχε το γκολ στο 15′: Έπειτα από προσπάθεια του Σίτο, ο Φερνάντεθ επιχείρησε το σουτ από κεντρική θέση, ο Βάτερμαν δεν συγκράτησε την μπάλα και ο 20χρονος Παναγιώτης Τζίμας με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν, αλλά χωρίς ουσία. Ο Σταρτζέον ολιγώρησε στο 2ο λεπτό, ο Στάικος σούταρε αδύναμα στο 11’, ο Νέιρα έστειλε την μπάλα άουτ λίγο έξω σε απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 15’, ο Σαρδινέρο αστόχησε με κεφαλιά στο 21’ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι μετά το σουτ από τον Μεγιάδο στο 26’.

Στην πιο μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους στο 36′, ο Στάικος εξαπέλυσε «οβίδα» από τα 25 περίπου μέτρα, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αστέρα.

H εικόνα δεν άλλαξε στο 2ο ημίχρονο με τους παίκτες του ΟΦΗ να πιέζουν, αλλά οι φάσεις να μην έρχονται όπως στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 60ό λεπτό η αρχική χαρά για πέναλτι από μαρκάρισμα του Καπίγια στον Σαρδινέρο, από το VAR έγινε οφ σάιντ.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε με τους Τσιλιανίδη και Ντε Γκούζμαν να αδυνατούν να σκοράρουν σε διπλή ευκαιρία στο 76′, με τον Αστέρα να αντέχει μέχρι το τέλος.

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 0-1

Γκολ: 15’ Τζίμας

Δοκάρι: 36’ Στάικος

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Κίτρινες κάρτες: 18’ Βούρος, 46’ Μεγιάδο, 72’ Νέιρα / 53’ Γκαρσία

Κόκκινες κάρτες: –

ΟΦΗ (Σίμος): Βάτερμαν, Κοροβέσης (82’ Σολίς), Γιαννούλης, Διαμαντής, Βούρος, Ουές (83’ Γρίβας), Μεγιάδο (74’ Ντε Γκουζμάν), Στάικος (53’ Τσιλιανίδης), Νέιρα, Σταρτζέον, Σαρδινέρο,

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία, Τασουλής (84’ Αλβάρες), Καστάνο, Σουάρεθ, Μουνάφο (57’ Καπίγια), Μπελόκ, Σίτο (77’ Χριστόπουλος), Τιλίκα (46’ Κρέσπι), Τζίμας (56’ Ριέρα), Φερνάντεθ.

sports3.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κλήρωση Tζόκερ 26/01/2021

Η Skroutz έκανε την κίνηση που περίμενε όλη η αγορά…

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics