Breaking News
02 Δεκεμβρίου 2023

Συνεχίζει την προσπάθεια της για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες η Μηλάκη



Με επιτυχία διεξήχθη το 1ο Αρκάδι Memory Junior
Επέστρεψαν από τη Γενεύη της Ελβετίας και πιο συγκεκριμένα από το αγωνιστικό τετραήμερο 4 JOURS DE GENEVE UCI κατηγορίας C1 η Αργυρώ Μηλάκη και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης. Η Αργυρώ αγωνίσθηκε στο μεγάλο Grang prix που έλαβε χώρα στην καρδιά της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα στην Γενεύη της Ελβετίας, με τη συμμετοχή 36 κορυφαίων και πλέον αθλητριών προερχόμενες από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών και η Παγκόσμια πρωταθλήτρια από τις Ηνωμένες πολιτείες, Jennifer Valente. Το αγωνιστικό τετραήμερο είχε επιλεγεί για συγκεκριμένους λόγους, και εντάχθηκε στους αγώνες προετοιμασίας της Ελληνίδας Πρωταθλήτριας, η οποία σε διάστημα τεσσάρων ημερών, πήρε μέρος σε 17 κούρσες καθώς, υπήρχαν προκριματικά σε όλα τα αγωνίσματα και επιπλέον δύο κούρσες στο αγώνισμα του Μάντισον σε καθημερινή βάσει, συν το ομαδικό elimination .

 Οι αγώνες στην μικρή πίστα των 166,6m, είχαν αρκετές ιδιαιτερότητες, που άλλαζαν τα δεδομένα τόσο στην τακτική όσο και τα πατήματα τα οποία χρησιμοποίησε η Αργυρώ. Η μέση ωριαία ταχύτητα κυμάνθηκε από 48,8 έως και 50,96 στο tempo, δείγμα του υψηλού επιπέδου που υπήρχε στους αγώνες . Η Μηλακη συμμετείχε σε όλα τα αγωνίσματα ανεξαιρέτως προκειμένου, να πάρει αγωνιστική ένταση και εμπειρία σε ιδιαίτερες συνθήκες . Η Ελληνίδα αναβάτης ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και πέρασε στους τελικούς σε όλα τα αγωνίσματα . Δυστυχώς όμως στον αγώνα του Σκρατς και ενώ η κούρσα βρισκόταν στα τελευταία 650m, αποσπάστηκε μαζί με ακόμη 3 αθλήτριες. Η αθλήτρια από την Αγγλία έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου της με αποτέλεσμα να προκαλέσει πτώση και των 4 αθλητριών οι οποίες δεν μπόρεσαν να μπουν πάλι στον αγώνα και έτσι πήραν τη 10η θέση.

Στον τελικό αγώνα του elimination που ήταν μόλις 30’ μετά από τον αγώνα του Σκράτς, η Αργυρώ ξεκίνησε αλλά, εν κινήσει διαπίστωσε ότι το τιμόνι της είχε σπάσει και έτσι τερμάτισε στην 12η θέση του τελικόυ. Στους προκριματικούς αγώνες του Όμνιουμ έτρεξε με δανεικό τιμόνι και λαιμό και με ανάλογες προσαρμογές που έγιναν από τον Ομοσπονδιακό της Προπονητή Γιώργο Βαρβεράκη, πέρασε στους τελικούς και κατέλαβε την 11η θέση .

 Νικήτρια αναδείχθηκε η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Jenifer Valente η οποία άφησε στην 2η θέση την παγκόσμια πρωταθλήτρια u23 από τη Γαλλία. Η Αργυρώ αγωνίστηκε και σε 4 κούρσες Μάντισον μαζί με την πρωταθλήτρια Σλοβακίας και επίσης σε ακόμη 3 αγώνες elimination team, αφού προηγουμένως αγωνίσθηκε στους προκριματικούς .

 Ο απολογισμός της Αργυρώς Μηλάκη ήταν:

10η θέση Σκρατς 90 βαθμοί Uci

11η θέση Όμνιουμ 82 Βαθμοί Uci

12η θέση Elimination 76 Βαθμοί Uci

 Με τη βαθμολογία αυτή η αθλήτρια είναι 23η στο Σκρατς 18η στο Όμνιουμ και 23η στο elimination, βάσει τον επίσημων αποτελεσμάτων της UCI που αναρτήθηκαν στο 4 jours de Genève.

Την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια συνόδευσε στο Grand Prix της Γενεύης ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Γυναικών Βαρβεράκης Γεώργιος, ο οποίος τόνισε ότι «ακολουθούν αρκετοί αγώνες οι οποίοι ολοκληρώνονται τον προσεχή Μάιο, στους οποίους θα αγωνισθεί η Αργυρώ, με στόχο πάντα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Παρισίων το Καλοκαίρι του 2024».

neakriti.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 02 Δεκεμβρίου γιορτάζουν

 

 

 

 

Σε αγώνα-διαφήμιση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης το ντερμπι των αιωνίων

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics