Breaking News
10 Μαρτίου 2024

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων: Χάλκινα μετάλλια για Ντουσάκη (σφαιροβολία) και Ντραγκομίροβα 


Διακρίσεις για τους Έλληνες ρίπτες στη Λεϊρία της Πορτογαλίας...


Δύο χάλκινα μετάλλια χάρισαν ο Ορέστης Ντουσάκης στη σφυροβολία και η Αναστασία Ντραγκομίροβα στη σφαιροβολία, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων στη Λεϊρία της Πορτογαλίας (κάτω των 23ων).

Με καλύτερη βολή στα 68.78 στη δεύτερη προσπάθειά του, ο αθλητής του Γιάννη Μπαρλή, Ορέστης Ντουσάκης, κατέλαβε την τρίτη θέση πίσω από τον Νταβίντ Πιλάτ, που έριξε 71.52 και τον Κύπριο Ιωσήφ Κεσίδη που πέτυχε εθνικό ρεκόρ με 70.63. Ο Ντουσάκης έριξε 64.05 στην πρώτη προσπάθειά του και ήταν άκυρος σε όλες τις υπόλοιπες.
Ο αγώνας κράτησε περίπου τέσσερις ώρες, καθώς πέρα από το γεγονός ότι – όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή τη διοργάνωση – και οι 18 συμμετέχοντες επιχείρησαν έξι βολές, με την έναρξη της πέμπτης βολής η εξέλιξη διακόπηκε, αφού η άκυρη βολή του Πορτογάλου Φρανσίσκο Καλάου προκάλεσε μεγάλη ζημιά στον κλωβό.

Οι κριτές πρότειναν να συνεχιστεί ο αγώνας με πιο ανοιχτές τις πύλες του κλωβού, αλλά η ιταλική ομάδα δεν συμφώνησε καθώς ο αθλητής της Νταβίντε Κόστα είναι αριστερόχειρας. Ο αγώνας διακόπηκε για περισσότερο από μία ώρα και συνεχίστηκε με τις δύο τελευταίες βολές, όπου δε σημειώθηκε καμμία αλλαγή στις πρώτες θέσεις.

Η Αναστασία Ντραγκομίροβα είχε καλύτερη βολή στα 15,46 μ. στην πέμπτη της προσπάθεια, που την ανέβασε στην τρίτη θέση του αγωνίσματος.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μοτσκαριώβ ξεκίνησε τον αγώνα της στα 15,03 μ. και πέτυχε διαδοχικά 14,88 μ., 15,04 μ., 15,15 μ., 15,46 μ. και 15,01 μέτρα.

Η Ντραγκομίροβα έκανε ένα διάλειμμα από τα αγωνίσματα των συνθέτων, στα οποία θα στρέψει και πάλι την προσοχή της ενόψει των αγώνων του ανοιχτού. Νικήτρια στη σφαιροβολία ήταν η Πολωνή Σουζάνα Μασλάνα με 17,08 μ. και ακολούθησε η Γερμανίδα Αμόν με 16,07 μέτρα.

«Ήξερα πως ο αγώνας δε θα πάει πολύ ψηλά λόγω της βροχής. Χαίρομαι που ήμουν σταθερή πάνω από τα 15,00 μ. και πήρα το μετάλλιο. Στην αρχή με επηρέασε η βροχή, όμως, συγκεντρώθηκα είδα πως ο αγώνας είναι στα μέτρα μου κι έκανα αυτό που έπρεπε,» δήλωσε η Ντραγκομίροβα μετά την απονομή του μεταλλίου.

zougla.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

 

 

Άνετη νίκη για την ομάδα βόλει του ΟΦΗ στο Αίγιο με 3-0

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics