Breaking News
06 Μαΐου 2020

Ελπίδες για επανέναρξη της  Volley League  ανδρών, έδωσε η τηλεδιάσκεψη της Τρίτης (5/5), αφού η πρόταση της ΕΣΑΠ είχε θετική αντιμετώπιση από την Υγειονομική Επιτροπή του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

 

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ανέλυσε στα μέλη της Επιτροπής τα δεδομένα και αναφέρθηκε στην ανάγκη «επιβίωσης» της Λίγκας που επιβάλει τη συνέχεια του πρωταθλήματος, προκειμένου να εισπραχθούν και τα λεφτά της ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη του. 

Τα μέλη της Επιτροπής οι κ.κ. Παξινός, Σκανδαλάκης, Μαρίνος ξεκαθάρισαν ότι πρόθεση τους, πως δεν θέλουν να οδηγήσουν ένα άθλημα σε οριστικό lockdown, ωστόσο αυτό που προέχει είναι η υγεία. Ανέλυσαν μάλιστα για ποιο λόγο το βόλεϊ είναι επικίνδυνο λόγω κορονοϊού.Ισχυρίθηκαν ότι η νόσος μεταδίδεται με τη μπάλα που έρχεται πολύ κοντά στο πρόσωπο των αθλητών, ιδιαίτερα των πασαδόρων, αλλά και των μπλοκέρ.

Πρώτη προϋπόθεση για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα είναι η επικύρωση του πρωτόκολλου υγείας της ΕΣΑΠ από την Επιτροπή, ενώ ως γνωστόν οι αγώνες θα γίνουν χωρίς θεατές. Στο τραπέζι έπεσε και η ιδέα διεξαγωγής αγώνων σε ανοιχτά γήπεδα, αλλά και στο γυμναστήριο του Σπόρτινγκ, όπου παλιά άνοιγε η οροφή.

Η ΕΣΑΠ περιμένει το οκέι από την επιτροπή για να επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις και να ξεκινήσουν οι αγώνες τέλος Μαίου, ενώ συζητείται η ιδέα να γίνουν μόνο τα πλέι οφ 1-4 σε μια πόλη, μάλλον στην Αθήνα (μετέχουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου) και σε ένα γήπεδο, αφού δεν υφίσταται πλέον η έννοια της έδρας και οι δυο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, απλά θα καθόριζαν τις θέσεις του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να γίνουν νοκ άουτ αγώνες για να συντμηθεί η χρονική διάρκεια των πλέι οφς, ενώ μελετάται και η ιδέα του μη υποβιβασμού ομάδων με προοπτική το καταστροφικό σενάριο πρωταθλήματος με 12 ομάδων, όταν μετά βίας 6 ομάδες μπορούν να σταθούν οικονομικά. Την ιδέα διεξαγωγής πρωταθλήματος 8 ομάδων σε 4 γύρους, δεν τη συζητούν γιατί τους ενδιαφέρει η ποσότητα και όχι η ποιότητα και η οικονομική υγεία.

Βέβαια υπάρχει ήδη η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού για διακοπή του πρωταθλήματος, ο πρώτος είναι κάθετος, ενώ ο δεύτερος θα το συζητούσε γιατί πιστεύει ότι είναι το φαβορί μετά τις νίκες επί του Ολυμπιακού, δυο φορές στο Ρέντη για πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ.

Στην εξίσωση μπαίνουν και οι παίκτες, αφού θα διεκδικήσουν όλα τα χρήματα των συμβολαίων τους αν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, ενώ σε περίπτωση μη πληρωμής των χρημάτων της ΕΡΤ, βαδίζουμε ολοταχώς σε διάλυση της ΕΣΑΠ και επιστροφή της Α1 ανδρών στην ΕΟΠΕ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics