Breaking News
02 Μαΐου 2019

Η προσωποποίηση της θέλησης ακούει εδώ και λίγα 24ωρα στο όνομα Ηρώ Μηλάκη.

 


Η πρωταθλήτρια Ελλάδας στον δρόμο αντοχής, παρά τον σοβαρό τραυματισμό της στον Γύρο Ταϊλάνδης όπου συμμετείχε με την επαγγελματική ομάδα MEXX-Watersley International Women's Cycling Team και το χειρουργείο που ακολούθησε, μπόρεσε να συμμετέχει με την Ελένη Καλαντζή στο FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP, κατακτώντας την κορυφή τόσο στην ατομική χρονομέτρηση όσο και στον αγώνα αντοχής. Μια κορυφή που έδωσε στο ελληνικό γυναικείο tandem σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να κερδίσει το χαμένο έδαφος, ώστε να δώσει το «παρών» στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Μηλάκη μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τον πρόσφατο τραυματισμό της που είχε ως αποτέλεσμα μια σπασμένη κλείδα και 20 ράμματα στο κεφάλι, την επανένωσή της με την Ελένη Καλαντζή τέσσερις ημέρες μετά το χειρουργείο, στο οποίο υποβλήθηκε στο Ηράκλειο, αλλά και τις διοργανώσεις-«κλειδιά» για πρόκριση στο Τόκιο 2020.

ΕΡ: Η ατυχία σου χτύπησε την πόρτα σε μια ιδιαίτερα καλή στιγμή της πορείας σου με την επαγγελματική ομάδα στην οποία ανήκεις...

ΑΠ: Είχα μια άσχημη πτώση 300μ πριν τον τερματισμό του 2ου ΕΤΑΠ στον Γύρο της Ταϊλάνδης. Το αποτέλεσμα ήταν μια σπασμένη κλείδα και 20 ράμματα στο κεφάλι. Για καλή μου τύχη δεν έπαθα κάτι πιο σοβαρό, νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο της Ταϊλάνδης όπου μου έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Με άφησαν να ταξιδέψω στην Ελλάδα μετά από δύο μέρες.

ΕΡ: Πώς συνέβη το ατύχημα;

ΑΠ: Η ομάδα μας ήταν πολύ δυνατή και, μέχρι την μέρα που έπεσα, βρισκόμασταν στην 1η θέση της ομαδικής κατάταξης, ενώ εγώ κατείχα την 5η θέση της γενικής. Η ομάδα μου δούλεψε παρά πολύ καλά όλη την ημέρα (στα ενδιάμεσα σπριντ ήμασταν πάντα στις πρώτες θέσεις) και στο τελικό σπριντ με είχαν φέρει σε πολύ καλή θέση για να σπριντάρω. Δυστυχώς δεν κατάφερα να ξεκινήσω το σπριντ μου, καθώς μια αθλήτρια άλλαξε πορεία απότομα. Η συναθλήτριά μου αναγκάστηκε να πατήσει φρένο κι εγώ εκτοξεύτηκα λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό. Μετά την πτώση αναγκάστηκα να εγκαταλείψω το γύρο. Όμως, παρόλα αυτά, η ομάδα μας τελικά τερμάτισε δεύτερη στην ομαδική κατάταξη!

ΕΡ: ... και επέστρεψες στην Κρήτη για το χειρουργείο;

ΑΠ: Μόλις επέστρεψα στην Κρήτη ο Θεόδωρος Τοσουνίδης με χειρούργησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ώστε να μπορέσω να αναρρώσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μου τοποθετήθηκαν έξι βίδες στην κλείδα. Δόξα τω Θεώ, όλα πήγαν καλά και δεν έπαθα τίποτα χειρότερο.

ΕΡ: Οι κοινοί «θνητοί» δύσκολα θα μπορούσαν να ανέβουν στο ποδήλατο τόσο γρήγορα μετά από τέτοιο τραυματισμό. Εσύ όμως πήγες κόντρα σε όλες τις προβλέψεις.

ΑΠ: Η αλήθεια είναι ότι ο γιατρός δεν ήθελε ν' ανέβω αμέσως στο ποδήλατο. Όμως πήρα την απόφαση να συμμετέχω στον Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού χρειαζόμασταν τους βαθμούς ενόψει Τόκιο. Έτσι βρέθηκα στο ποδήλατο τέσσερις μέρες μετά το χειρουργείο. Φοβόμουν τα ράμματα, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Έχω αρρώστια και λέγεται ποδηλασία. Δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Όπως όλοι οι ποδηλάτες άλλωστε.

ΕΡ: Πώς ήταν η επανένωσή σας με την Καλαντζή;

ΑΠ: Ξεκινήσαμε πάλι μαζί με ορίζοντα το Τόκιο. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας, καθώς έχουμε ήδη κερδίσει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι υπό τις οδηγίες του προπονητή μας, Γιώργου Βαρβεράκη, μπορούμε να φτάσουμε στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Προλαβαίνουμε το Τόκιο ακόμα και τώρα. Τα πάντα είναι θέμα θέλησης και θεωρώ ότι την έχουμε και οι δύο

ΕΡ: Τι αγώνες περιλαμβάνει το πρόγραμμά σας;

ΑΠ: Πάμε Ιταλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο το διάστημα 9-12 Μαΐου κι αμέσως μετά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Βελγίου.

ΕΡ: Πότε και που πιστεύεις ότι θα κριθεί η πρόκριση;

ΑΠ: Οι αγώνες αυτοί είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και πολλά θα κριθούν εκεί. Εύχομαι με την ολοκλήρωσή τους να έχουμε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό μας. Αξίζει στην ελληνική ποδηλασία και στις προσπάθειες των ανθρώπων της όλα αυτά τα χρόνια.
onsports.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics