Breaking News
30 Δεκεμβρίου 2020

Αναβρασμός στην FIVB για το σύστημα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τα συνεχιζόμενα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία σε όλο τον πλανήτη
Κώστας Ασημακόπουλος 

 

Αλλάζουν μέρα με τη μέρα τα δεδομένα σχετικά με την διαδικασία πρόκρισης των ομάδων ανδρών και γυναικών στο μπιτς βόλεϊ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Για πρώτη φορά φτάσαμε στο τέλος του τελευταίου έτους και κανείς δεν γνωρίζει που και πότε θα γίνουν τα τουρνουά που θα κρίνουν την Ολυμπιακή πρόκριση τόσο μέσω του Κοντινένταλ Καπ όσο και μέσα από τα τουρνουά στο καλεντάρι του 2021.

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη οι οποίες από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα αναμένουν την ανακοίνωση του προγράμματος από την παγκόσμια ομοσπονδία (FIVB). Μέχρι τότε προπονούνται σκληρά με τον Τιέ Σαντάνα και τον Θανάση Πανούσο.

Eπικοινωνήσαμε με τη Βίκυ Αρβανίτη για να μας εξηγήσει τα θετικά και τα αρνητικά της καθυστέρησης και τα νέα δεδομένα που δημιουργούν μεταξύ των ομάδων που κυνηγούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το ελληνικό δίδυμο έχει μεγάλο στόχο την πρόκριση αλλά λόγω της πανδημίας και των αλλαγών που γίνονται θα πρέπει να κάνουν υπέρβαση καριέρας για να τα καταφέρουν.

Κακό νέο η συρρίκνωση των τουρνουά

«Τα κακά νέα είναι πως πάμε σε συρρίκνωση των παγκόσμιων σιρκουί γιατί οι περισσότερες χώρες λόγω των μέτρων της καραντίνας δε μπορούν να διοργανώσουν τουρνουά. Η εκτίμηση μου είναι πως νωρίτερα από το Μάρτιο δεν θα γίνει κάποιο παγκόσμιο σιρκουί. Αυτό δεν είναι καλό για μας διότι δεν θα έχουμε πολλά τουρνουά για να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε και πλέον σε όσα αγωνιστούμε για να μαζέψουμε βαθμούς πρέπει να είναι μεγάλα τουρνουά και να είμαστε μέσα στα ημιτελικά κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο», είπε στο sports3.gr η Βίκυ Αρβανίτη.

Καλό νέο οι αλλαγές στο Κοντινένταλ

«Τα καλά νέα είναι πως λόγω της συρρίκνωσης στο καλεντάρι ίσως αλλάξει το σύστημα του Κοντινένταλ Καπ. Αρχικά από το Κοντινένταλ θα προκρίνονταν μόνο μία ομάδα μέσα από μία δύσκολη διαδικασία ημιτελικών και τελικών. Οι πληροφορίες μου λένε πως η FIVB σχεδιάζει να κάνει ένα τουρνουά Κοντινένταλ και από εκεί να προκριθούν πέντε ομάδες. Αυτό θα είναι καλό γιατί θα είναι ένα τουρνουά και θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση. Σε κάθε περίπτωση όλα είναι ανοικτά».

«Με αισιοδοξία και πίστη»

Η Βίκυ Αρβανίτη τόνισε πως κάνει φουλ προπονήσεις στο γήπεδο του ΣΕΦ και πρόγραμμα φυσικής κατάστασης μαζί με την συμπαίκτρια της Πένυ Καραγκούνη και ευχήθηκε σε όλους η νέα χρονιά να φέρει και πάλι την κανονικότητα στη ζωή μας: «Εχω μεγάλη πίστη και μέχρι τελευταία στιγμή μαζί με τη συμπαίκτρια μου θα κυνηγήσουμε την πρόκριση. Είμαι αισιόδοξη. Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία και με επιμονή και δουλειά θα πετύχουμε το στόχο της πρόκρισης».

Που βρίσκονται στην κατάταξη

Nα σημειωθεί πως στην Ολυμπιακή πρόκριση το ελληνικό δίδυμο έχει 3.700 βαθμούς και 15 τουρνουά, ενώ οι δύο τελευταίες ομάδες από την Αυστρία και την Ιαπωνία έχουν 4.620 και 4.600 αντίστοιχα. Η διαφορά των 900 πόντων είναι μεγάλη και για να καλυφθεί θα πρέπει το ελληνικό δίδυμο να στοχεύσει σε μετάλλια στα τουρνουά του παγκοσμίου σιρκουί όποτε γίνουν. Μία ομάδα για να προκριθεί πρέπει να έχει μίνιμουμ 12 τουρνουά στο ενεργητικό της και αν έχει περισσότερα κρατάει τις δώδεκα καλύτερες επιδόσεις.
sports3.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics