Breaking News
20 Ιουνίου 2021

Γιώργος Διπλοΐδης 
Σαν Σήμερα: Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα



Σαν Σήμερα: H Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.
Σαν Σήμερα: Στις 20 Ιουνίου, δηλαδή την τρίτη Κυριακή του μήνα, έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα.

Είναι μία αμερικανικής εμπνεύσεως γιορτή. Σ’ αυτήν συνηθίζεται να δίνονται δώρα, από όλη την οικογένεια, στον πατέρα, στον παππού ή στον προπάππου.

Η αμερικανίδα που την εμπνεύστηκε ήταν η Σμαρτ – Ντοντ. Η οποία θέλησε να θεσπίσει μία μέρα τον χρόνο, παρόμοια με της μητέρας.

Επειδή ήθελε να τιμήσει τον πατέρα της, Γουίλιαμ Σμαρτ, ο οποίος υπήρξε βετεράνος του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου και ανάθρεψε μόνος του, έξι παιδιά της οικογένειας.

Την πρώτη φορά που γιορτάστηκε η ημέρα του πατέρα, ήταν στις 19 Ιουνίου το 1910, στο Σπόκεν, στην πολιτεία της Γουάσιγκτον. Εκεί ζούσε και η οικογένεια Σμαρτ.

Παρέμεινε μία γιορτή, με τοπική εμβέλεια, για αρκετά χρόνια. Μέχρι που το 1966, ο τότε ο αμερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον, με διάταγμά του ανακήρυξε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα.

Από το σημείο εκείνο και μετά, ήταν θέμα χρόνου, να περάσει τα σύνορα και να διεθνοποιηθεί.

sportime.gr
Διαβάστε επίσης:

Ο καιρός σήμερα 20/06/2021[vid]

 

Κόντρα στην Ιταλία η Εθνική Γυναικών με φόντο την πρόκριση

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics