Breaking News
13 Ιουλίου 2022

Με ένα καλό πλασάρισμα στο διπλό εφήβων ολοκληρώθηκε απόψε 13/07 η ελληνική αγωνιστική παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του Βελιγραδίου.

Ο Στάθης Μανωλόπουλος κατατάχθηκε στις θέσεις 9-16 με συμπαίκτη τον Ούγγρο Λεβέντε Κρεμπς. Μπήκαν στον 3ο γύρο με σπουδαία νίκη στα πέντε σετ απέναντι στο 3ο φαβορί του αγωνίσματος και το βράδυ αποκλείστηκαν δύσκολα από επίσης δυνατό γαλλικό ζευγάρι. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού εφήβων πάντως, έφερε με αυτόν τον τρόπο την καλύτερη θέση για τα ελληνικά χρώματα στα ατομικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Στο απλό σταμάτησαν σε υψηλά εμπόδια και οι έξι Έλληνες διεθνείς, που είχαν προχωρήσει στον γύρο των «64» και ήταν οι έφηβοι Αλέξαδρος Μαδέσης, Στάθης Μανωλόπουλος, οι νεάνιδες Χρυσή Φωτιάδου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Στέλλα Τζαρίδου και η κορασίδα Λεμονιά Γκαϊντατζή. Τέλος, στον γύρο των «32» αποκλείστηκαν η Χρυσή Φωτιάδου με την Κύπρια Φωτεινή Μελετιέ στο διπλό νεανίδων, οι Μάριος Κατσαπρακάκης/Κωνσταντίνος Μηλικούδης στο διπλό παίδων και η Λεμονιά Γκαϊντατζή με τη Βουλγάρα Σιντέλια Μούτλου στο διπλό κορασίδων.

Συνολικά 15 αθλητές μας αγωνίστηκαν στο Štark Arena της σερβικής πρωτεύουσας. Όλοι πλην του 19χρονου Ιάκωβου Αϊβατίδη μπορούν να μετάσχουν και του χρόνου στον θεσμό και σίγουρα αυτές οι 8 αγωνιστικές ημέρες δίνουν εξαιρετική ευκαιρία για ουσιαστικά συμπεράσματα, όχι μόνο για τα έμπειρα παιδιά, αλλά και για τα πρωτοεμφανιζόμενα, όπως την Κατερίνα Αλεξούδη, τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο, τον Κατσαπρακάκη, τη Ζωή Καζάκου και τη Στέλλα Μαυροματάκη. Με πολλές σημειώσεις για τη δουλειά που θ’ ακολουθήσει θα γυρίσουν και οι υπεύθυνοι για την τεχνική καθοδήγηση, που ήταν ο Κώστας Μαδέσης (στους εφήβους), ο Γιώργος Καρύτσας (στις νεάνιδες), ο Χρήστος Βατσακλής (στους παίδες) και ο Μιχάλης Αγγελίδης (στις κορασίδες).

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ 8ΑΔΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ

Στο διπλό εφήβων αυτή η πρώτη συνεργασία του αμυντικού Μανωλόπουλου με τον επιθετικό Κρεμπς είχε φανεί από την αρχή ότι έχει καλή προοπτική. Στον αγώνα του 2ου γύρου χρειάστηκε να συνδυαστούν άριστα και να βγάλουν καλή τακτική. Απέναντι τους είχαν τους Μασιέ Κούμπικ/Ιβόρ Μπαν από την Πολωνία και την Κροατία αντίστοιχα, που ήταν νούμερο 3 στα φαβορί, ενώ ο Κούμπικ είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ευρώπης στο αγώνισμα πέρσι. Το ελληνοουγγρικό ζευγάρι έπιασε πολύ καλή απόδοση, με εξαίρεση το 4ο σετ και πέτυχε μεγάλη νίκη με 3-2 σετ (11-8, 5-11, 11-9, 2-11, 11-7).

Η φιλοδοξία μεγάλωσε με αυτό το αποτέλεσμα. Το βράδυ στη 16άδα συνάντησε τους Γάλλους Αντριέν Κοτόν/Άλεξις Κουρεσί, που είναι νούμερο 13 στο αγώνισμα, άρχισε επίσης δυνατά και προηγήθηκε 1-0. Δέχτηκε σχετικά εύκολα την ισοφάριση, αλλά ισορρόπησε ξανά το παιχνίδι. Μανωλόπουλος και Κρεμπς κάμφθηκαν με 3-1 κι έμειναν εκτός προημιτελικών, πάντως πίεσαν και στα επόμενα σετ και μπορούσαν να πάνε το ματς τουλάχιστον στα πέντε σετ (11-7, 5-11, 9-11, 8-11).

Στις «32» του διπλού νεανίδων η Χρυσή Φωτιάδου με τη Φωτεινή Μελετιέ πάλεψαν για το καλύτερο κόντρα στις Ένια Μολτάρα/Σίνθια Λιλί από τη Σλοβενία και την Ελβετία αντίστοιχα και ήταν πολύ καλές στα δύο πρώτα σετ. Μετά έπεσε κάπως η απόδοσή τους και ηττήθηκαν με 3-1 σετ (11-13, 11-2, 4-11, 8-11).

Στο διπλό παίδων οι Μάριος Κατσαπρακάκης/Κωνσταντίνος Μηλικούδης δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί στον γύρο των «32» με αντιπάλους τους Σουηδούς Βίλαμ Μπέργκενμπλοκ/Πίτερ Άλεστεντ. Το 8ο φαβορί του αγωνίσματος πέρασε την τακτική του κι έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ (6-11, 5-11, 6-11).

Στο διπλό κορασίδων οι νικήτριες του φετινού Βαλκανικού πρωταθλήματος Λεμονιά Γκαϊντατζή και Σιντέλια Μούτλου έβγαλαν απαιτήσεις και απέναντι στο νούμερο 7 του αγωνίσματος, τις Κοχάρου Ιταγκάκι/Γιοζεφίνα Νιούμαν από τη Γερμανία. Κατέκτησαν το 1ο σετ και απέκτησαν σετ μπολ στο 2ο. Δεν το αξιοποίησαν και στην ισορροπημένη αναμέτρηση, που ακολούθησε, οι Γερμανίδες είχαν την τελευταία μπαλιά για το 3-1 σετ (11-9, 12-14, 8-11, 9-11).

Στα αγωνίσματα του απλού αποκλείστηκαν στον 2ο γύρο όλοι οι εκπρόσωποί μας, αντιμετωπίζοντας πάντως πολύ δυνατούς αντιπάλους από υψηλές θέσεις των seeding. Στο απλό εφήβων ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Στάθης Μανωλόπουλος σταμάτησαν σε ιταλικά εμπόδια.

Στο τελευταίο χρονικά ματς στο αγώνισμα ο Μαδέσης έδωσε γερή αναμέτρηση με τον Τομάσο Τζιοβανέτι, νούμερο 28 στο αγώνισμα. Πήρε προβάδισμα στην αρχή και ισοφάρισε αργότερα, αλλά δεν είχε τη σταθερότητα που ήθελε στα δύο επόμενα σετ και αποκλείστηκε με 4-2 (11-4, 2-11, 6-11, 11-8, 5-11, 7-11).

Στο ίδιο αγώνισμα ο Στάθης Μανωλόπουλος είχε χάσει νωρίτερα στους «64» από τον Αντρέα Πούπο, νούμερο 8 στα φαβορί. Πίεσε με την άμυνα πάντως και αποκλείστηκε πιο δύσκολα απ’ ό,τι μπορεί να δείχνει το τελικό 4-0 σετ (4-11, 9-11, 9-11, 8-11).

Στο απλό νεανίδων οι τρεις διεθνείς μας ήξεραν πως ήταν αουτσάιντερ στα ματς του 2ου γύρου. Έκαναν καλή προσπάθεια σαν συνέχεια στις διαδοχικές νίκες, που είχαν σημειώσει, όμως γνώρισαν φυσιολογικά τον αποκλεισμό.

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου ηττήθηκε με 4-0 σετ από το 3ο φαβορί του αγωνίσματος, τη Γαλλίδα Σαρλότ Λουτζ (11-13, 8-11, 6-11, 4-11).

Η Χρυσή Φωτιάδου έχασε με 4-0 σετ από τη Ματίλντε Πίντο από την Πορτογαλία, που είναι νούμερο 10 στα seedingτου αγωνίσματος (7-11, 5-11, 6-11, 7-11).

Στις «64» έμεινε και η Στέλλα Τζαρίδου χάνοντας από το 2ο φαβορί του ταμπλό, τη Νικόλ Άρλια από την Ιταλία με (9-11, 4-11, 3-11, 10-12).

Στον 2ο γύρο του απλού κορασίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποκλείστηκε και η Λεμονιά Γκαϊντατζή. Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ με την Ενίσα Σαντίκοβιτς, ισοφάρισε ισάριθμες, αλλά στο τέλος κάμφθηκε με 4-2 σετ (6-11, 14-12, 4-11, 11-4, 9-11, 4-11). Η αθλήτρια από το Λουξεμβούργο είναι νούμερο 24 στο αγώνισμα και είχε αρχίσει την πορεία της απευθείας από το ταμπλό.

* Οι αναχωρήσεις άρχισαν το βράδυ για την ελληνική αποστολή και ολοκληρωνονται μέχρι αύριο Πέμπτη σε τρεις δόσεις και σε διαφορετικές κατευθύνσεις, καθώς υπάρχουν τα παιδιά από τη Βόρεια Ελλάδα, από την Αθήνα και από την Κρήτη.
Διαβάστε επίσης

Πετυχημένη επανεμφάνιση με 100 αθλητές από το διεθνές Φεστιβάλ της Φλώρινας

 

 

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics