Breaking News
11 Νοεμβρίου 2020

Φιλικός αγώνας - Τα πολλά νέα πρόσωπα που επέλεξε ο Φαν Σχιπ ικανοποίησαν για τα πρώτα 45 λεπτά


Με αρκετά «νέα» πρόσωπα στην ενδεκάδα και με αλλαγή συστήματος η Εθνική Ελλάδας νίκησε πριν από λίγο την Κύπρο σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην Ριζούπολη με 2-1. Ο Τζον Φαν Σχιπ και σήμερα έκανε πολλές δοκιμές, προκαλώντας ως έναν βαθμό απορίες για το κατα πόσο το συγκεκριμένο φιλικό αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε για τους… τελικούς με Μολδαβία (15/11) και Σλοβενία (18/11) για το Nations League.

Ο Ολλανδός προπονητής της Εθνικής επέλεξε να ξεκινήσει βασικούς τόσο τον Χατζηγιοβάνη, όσο και τον Γιακουμάκη, ενώ φανέλα βασικού επέλεξε να δώσει και στον Φορτούνη.

Πιο συγκεκριμένα η «γαλανόλευκη» παρατάχθηκε κόντρα στην Κύπρο με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια και τους Μαυρία, Κουρμπέλη, Μιχαηλίδη, Τσιμίκα στην άμυνα. Στο κέντρο ξεκίνησε τριάδα αποτελούμενη από της Ζέκα, Μπακασέτα, Φορτούνη και στην επίθεση ξεκίνησαν οι Χατζηγιοβάνης, Τζόλης στα άκρα, με τον Γιακουμάκη στην κορυφή.

Εκ του αποτελέσματος και απέναντι σε έναν αντίπαλο σαφώς ασθενέστερο το πείραμα κρίνεται επιτυχημένο. Τουλάχιστον για το πρώτο ημίχρονο.

Σε αυτό το διάστημα η Εθνική υποχρέωσε την Κύπρο σε αμυντικό ρόλο, με την τριπλέτα Φορτούνη, Χατζηγιοβάνη και Μπακασέτα να δίνουν το ρυθμό στον αγώνα.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 8ο λεπτό, όταν Τζόλης πλάσαρε από κοντά για το 1-0, σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα στη «μεγάλη» Εθνική. Στο 17΄ ο Κουρμπέλης έκανε το γέμισμα για τον Γιακουμάκη, εκείνος πήρε την μπάλα στην περιοχή και ανάμεσα σε δυο αντιπάλους τελείωσε ωραία τη φάση για το 2-0, στην παρθενική εμφάνισή του.

Οι μαζεμένες αλλαγές (4) στο ξεκίνημα της επανάληψης επέφεραν ένα μέτριο διάστημα για την ελληνική ομάδα, που οι Κύπριοι εκμεταλλεύτηκαν για να μειώσουν στο 58΄ με τον ο Ηλία, που πρόλαβε την έξοδο του Μπάρκα.

Στη συνέχεια η Ελλάδα ξαναβρήκε ρυθμό, πήρε τον έλεγχο, είχε δοκάρι με κεφαλιά του Κουρμπέλη στο 67΄ και κάποιες άλλες φάσεις, αλλά το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος.

Ελλάδα-Κύπρος 2-1

Γκολ: 8΄ Τζόλης, 17΄Γιακουμάκης – 58΄Ηλία
Διαιτητής: Όσμερς
Κίτρινες: Μπουχαλάκης -Ιωάννου
Κόκκινες:

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σχιπ): Μπάρκας, Μαυρίας (68΄ Ρότα), Κουρμπέλης, Μιχαηλίδης, Τσιμίκας (46΄ Λυκογιάννης), Ζέκα (46΄ Λαμπρόπουλος), Μπακασέτας, Φορτούνης (46΄ Μπουχαλάκης), Χατζηγιοβάνης, Τζόλης (46΄ Λημνιός), Γιακουμάκης.

ΚΥΠΡΟΣ (Γιόχαν Βάλεμ): Δημητρίου, Χ.Κυριάκου, Χ.Σιέλης (76΄ Παπαφώτης), Ν. Ιωάννου (Θ. Ιωάννου), Κατελάρης (46΄ Καρό), Χάμπος, Αντωνίου, Γκόγκιτς (46΄ Κάστανος), Αρτυματάς, Πίττας, Ηλία (87΄ Τζιόνι).
sports3.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics