Breaking News
21 Νοεμβρίου 2020

Η Ρωσίδα έγινε η δεύτερη γυναίκα που τερματίζει κάτω από 7 δευτερόλεπτα


Το χρονόμετρο σταμάτησε στα 6,964 δευτερόλεπτα στον αγώνα ταχύτητας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αναρρίχησης, με τη Ρωσίδα Γιούλια Καπλίνα να είναι η νέα κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ και μόνο η δεύτερη γυναίκα που τερματίζει κάτω από 7 δευτερόλεπτα.

Αυτά τα 6,964 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για την Καπλίνα να δαμάσει τον τοίχο ύψους 15μ. Η Ρωσίδα, εξοικειωμένη με τα βάθρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο (9), έσπασε έτσι το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σήμερα (Σάββατο), στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αναρρίχησης, στη Μόσχα, κατά τη διάρκεια των προκριματικών της ταχύτητας.

Η ορειβάτης, που προκρίθηκε επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου η αναρρίχηση θα κάνει το ντεμπούτο της, έγινε έτσι η δεύτερη γυναίκα που κατεβαίνει τα 7 δευτερόλεπτα. Πριν από αυτήν, η Άριες Σουσάντι Ραχάγιου, από την Ινδονησία είχε σημειώσει χρόνο των 6,99 δευτερολέπτων σ’ έναν αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, τον Οκτώβριο του 2019. Η Kαπλίνα, η πρωταθλήτρια του 2017 στην ταχύτητα, δεν είναι το πρώτο της ρεκόρ καθώς έχει πετύχει αρκετές νίκες στην καριέρα της.

Ο καλύτερος χρόνος για τους άντρες κρατά από τον Απρίλιο του 2017 και ανήκει στον Ιρανό Ρεζά Αλιπουρσεναζαντιφάρ, με 5,48 δευτερόλεπτα.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Γαλλική Ομοσπονδία αποφάσισε να μη στείλει ομάδα στη Ρωσία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (21-29 Νοεμβρίου), επισημαίνοντας την αβέβαιη κατάσταση λόγω κορονοϊού και όχι μόνο. Το παράδειγμά της ακολούθησαν και άλλες χώρες όπως η Αυστρία και δεν πήγαν στη Μόσχα.

Δείτε την εκπληκτική της προσπάθεια:
sports3.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics