Breaking News
25 Νοεμβρίου 2020

Στην τρίτη θέση της γενικής ανέβηκε ο Έλληνας ολυμπιονίκης, στην πρώτη θέση της κατάταξης για τους Ολυμπιακούς η 20χρονη πρωταθλήτρια
Βασίλης Γεωργιώτης 

 

Τα… κάτω-πάνω έφεραν οι Έλληνες ιστιοπλόοι τη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος RS:X, στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας, σκορπίζοντας χαμογέλα αισιοδοξίας εν όψει της απαιτητικής και δύσκολης συνέχειας.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης, αφού ξεφορτώθηκε την 30η θέση της τρίτης ιστιοδρομίας, σήμερα (25/11) πέτυχε δύο νίκες και μια ακόμα έκτη θέση και ανέβηκε τρίτος στη γενική κατάταξη, πίσω από τους Ισραηλινούς Γιοάβ Κοέν και Γιοάβ Ομέρ. Ο Έλληνας ολυμπιονίκης έχει 32 βαθμούς ποινής κι απέχει 17 από την πρώτη θέση και 6 από τη δεύτερη.

Κι αν για τον Κοκκαλάνη, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ακόμα ένας αγώνας στην πλούσια καριέρα του, για την Κατερίνα Δίβαρη, είναι ο αγώνας της ζωή της, αφού κυνηγά την παρθενική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η 20χρονη με τις πολλές διακρίσεις στις μικρές κατηγορίες, έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό της, την ημέρα της γιορτής της, ανεβαίνοντας στην 20η θέση και εντός της ολυμπιακής πρόκρισης, με τρεις πολύ καλές κούρσες (15-15-17).

Η αθλήτρια του ΝΑΟ Βάρης Βάρκιζας βρέθηκε 4 βαθμούς μπροστά από την Κροάτισσα Πάλμα Τσάργκο και 13 από τη Λευκορωσίδα Γιούλια Ματβεένκο, που είναι οι βασικές ανταγωνίστριές της για μια θέση στο Τόκιο. Παράλληλα, προσπερνώντας τις δύο κοπέλες, πέρασε και δεύτερη στην κατάταξη για κορίτσια κάτω των 21 ετών.

Στη δεύτερη θέση στην κατηγορία Κ21 βρίσκεται σταθερά και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης, που δεν είχε ιδιαίτερα καλή μέρα τερματίζοντας στις θέσεις 35-25-31. Την πρώτη την «πέταξε» και πλέον στη γενική είναι 27ος με 126 β.π. Για τον Τσορτανίδη αυτός είναι ο τελευταίος του αγώνας στην κλάση, αφού μετακομίζει αμέσως μετά στη νέα ολυμπιακή κατηγορία IQFoil.

Για την Γκέλυ Σκαρλάτου, το όνειρο της πέμπτης Ολυμπιάδας απομακρύνθηκε, αλλά δεν χάθηκε, καθώς βρίσκεται στην 25η θέση, 24 β.π. πίσω από την Δίβαρη. Αν και βελτιώθηκε σε σχέση με την πρώτη μέρα (τερμάτισε 21-22-21) η διαφορά από τη συναθλήτριά της αυξήθηκε στην εσωτερική μάχη για την καλύτερη Ελληνίδα.

Η Ιωάννα Σίρτη του ΙΟ Πόρτο Ράφτη στάθηκε άτυχη, αφού αντιμετώπισε προβλήματα με τον εξοπλισμό της, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει στην 4η ιστιοδρομία και να μην εκκινήσει στις άλλες δύο. Έτσι, υποχώρησε στην 30η θέση με 143 β.π., χάνοντας κάθε ελπίδα πρόκρισης, ωστόσο θα συνεχίσει την προσπάθειά της.

Το βίντεο των διοργανωτών από την πρώτη μέρα των αγώνων:

sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics