Breaking News
27 Απριλίου 2021

Ο Βύρων Κοκκαλάνης συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία
Δημήτρης Ντζάνης  

 

 Μια ακόμα επιτυχία προσέθεσε ο Βύρων Κοκκαλάνης στο ενεργητικό του, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX στην Κάντιθ. O 36χρονος Έλληνας πρωταθλητής επαναλαμβάνει ό,τι είχε πετύχει στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013. Μετά τις χθεσινές τρεις κούρσες στην ισπανική πόλη ο Κοκκαλάνης είχε αναρριχηθεί από την 4η στη 2η θέση της κατάταξης. Είχε μπει για τα καλά σε τροχιά βάθρου, όμως προέτρεπε να περιμένουμε τη σημερινή κούρσα των μεταλλίων.

Έτσι σήμερα τερμάτισε στην 8η θέση, χάνοντας μια θέση, όχι όμως και το μετάλλιο. Η ολοκλήρωση του αγώνα τον βρήκε στην 3η θέση με 56β. ποινής. Και με το χάλκινο μετάλλιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα να είναι δικό του. Ο Ολλανδός, Κίραν Μπαλτνόε, έχοντας 4 πρωτιές στις 9 ιστιοδρομίες, πήρε καθαρά το χρυσό μετάλλιο (22β.). Ο Ματία Καμπόνι από την Ιταλία, τερματίζοντας σήμερα 2ος, πήρε από τον Κοκκαλάνη τη 2η θέση (46β.). Συνολικά μετείχαν 42 αθλητές και την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι: Πιοτρ Μίσζκα (Πολωνία-60β.), Γιοάν Κοέν (Ισραήλ-61β.) και Πιερ Λε Κοκ (Γαλλία-72β.). Το συνολικό αποτέλεσμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

 Ο Βύρων Κοκκαλάνης «βούτηξε» στο άθλημα της ιστιοσανίδας για πρώτη φορά στη νεαρή ηλικία των 13 ετών. Μέχρι το 2004 αγωνιζόταν στο Mistral και στη συνέχεια μεταπήδησε στο RSX. Πρωταθλητής Ευρώπης το 2013 ο Κοκκαλάνης έχει να επιδείξει την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, ενώ ήταν 6ο στο «Λονδίνο 2012». Πλέον η προσοχή του στρέφεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου ήδη έχει προκριθεί.

 Βύρων Κοκκαλάνης και Κατερίνα Δίβαρη
Στη 15η θέση η Δίβαρη

Στον αντίστοιχο αγώνα των γυναικών η Κατερίνα Δίβαρη εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα και κατέλαβε τη 15η θέση με 116β. ποινής. Η 21χρονη πρωταθλήτρια που κι αυτή έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες σήμερα ήταν 19η στην κούρσα μεταλλίων. Το συνολικό αποτέλεσμα στις γυναίκες.

sports3.gr

 Διαβάστε επίσης

Η επιστροφή του Παναγιώτη Γκιώνη live

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης: Ασημένιο μετάλλιο ο Κρητικός Γιάννης Καργιωτάκης

 

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics