Breaking News
29 Απριλίου 2021

H Έλενα Χατζηλιάδου μιλά από τη Λισαβόνα, για το κυνήγι των βαθμών και την πρόκριση στο ολυμπιακό τουρνουά του καράτε
Δημήτρης Ντζάνης  

 

Από την πόλη των μεγάλων εξερευνητών, τη Λισαβόνα, η Έλενα Χατζηλιάδου αναζητά τον τελικό προορισμό στο δικό της μακρύ ταξίδι. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην πόλη του Μαγγελάνου και του Βάσκο ντα Γκάμα, η πρωταθλήτρια κόσμου στο καράτε, επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά τον Μάρτιο του 2020. Και μαζί στην αναζήτηση πολύτιμων πόντων, στο κυνήγι του «κρυμμένου» θησαυρού, της ολυμπιακής πρόκρισης. Μιας πρόκρισης που θα κριθεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Πόρετς (19-23 Μάη). Ή στην έσχατη περίπτωση στο προολυμπιακό του Παρισιού, τον Ιούνιο.

«Η αλήθεια είναι πως νιώθω λίγο περίεργα, έχω να παίξω σε επίσημο παιχνίδι κάτι παραπάνω από ένα χρόνο. Δεν ξέρω πώς θα διαχειριστώ το άγχος, αλλά είναι θέμα της συγκεκριμένης στιγμής. Όμως το βέβαιο είναι πως πρώτη φορά στην καριέρα μου είχα τόσο χρόνο για προετοιμασία. Νιώθω πως είμαι πιο έτοιμη από ποτέ» δηλώνει με αυτοπεποίθηση από τη Λισαβόνα στο Sports3.gr, η 27χρονη πρωταθλήτρια κόσμου στα +68κ

Μαραθώνιος αγώνας η πρόκριση

Στη Λισαβόνα από αύριο μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα φιλοξενείται το τουρνουά Karate 1 Premier League, που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία πρόκρισης μέσα από το ranking. Μια πορεία που χαρακτηρίζεται μαραθώνια.

Αρχισε από το Βερολίνο τον Σεπτέμβριο του 2018, περιλαμβάνει 26 συνολικά αγώνες, μαζί με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Πόρετς. «Σε αυτή την περίοδο ήμασταν από αγώνα σε αγώνα, ζήτημα αν έχω χάσει τέσσερα με πέντε τουρνουά. Όλη αυτή η προσπάθεια απαίτησε πολλή προσπάθεια, κόπο, είχε τραυματισμούς. Όμως τώρα είμαστε εδώ» συνεχίζει η Ελενα Χατζηλιάδου.

 

Από τους διοργανωτές του τουρνουά η Ελληνίδα από την Κατερίνη προαναγγέλλετε ως ένα από τα μεγάλα αστέρια της διοργάνωσης. Σήμερα το βράδυ θα ξέρει την κλήρωση στα +68κ. και από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, περίπου στις 22:00 ώρα Ελλάδας, θα ριχτεί στη μάχη συλλογής πόντων.
«Είναι ιδιαίτερα καθοριστικό τι θα πετύχω εδώ. Θα δείξει τι θα χρειαστεί να κάνω στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αποφασίστηκε να μη μετρήσουν οι βαθμοί από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019 (ήταν 2η), αλλά αυτοί από το επερχόμενο στο Πόρετς» τονίζει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Πώς έχει η κατάσταση στο ranking

Οι ολυμπιακές κατηγορίες στο kumite είναι στα +61κ. και η πρόκριση μέσω ranking θα δοθεί με δύο θέσεις από τα +68κ. και δύο από τα -68κ. Αυτή τη στιγμή η Χατζηλιάδου βρίσκεται στην 9η θέση της γενικής κατάταξης στο kumite +61κ., αλλά το ενδιαφέρον εστιάζεται στα +68κ. Όπως φαίνεται και στον πίνακα, η πρωταθλήτρια από την Κατερίνη έχει 5.655β. Αν εξαιρεθεί η Ιρανή, Χαμιντέι Αμπασαλί (6.99,5β) και την Αγιούμι Ουεκέσα από την Ιαπωνία (5910β), που προκρίνεται αυτόματα, η μάχη για το 2ο ολυμπιακό εισιτήριο από τα +68κ. γίνεται ανάμεσα σε τέσσερις αθλήτριες.

Κατά πρώτο λόγο την Τουρκάλα, Μεχμέτ Ακιόλ (5.677,5) και την Χατζηλιάδου (5.655). Ενώ ακολουθούν οι Σοφία Μπερούλτσεβα από το Καζακστάν (5.467,5) και η Ιταλίδα, Κλιό Φερακούτι (5.017,5).

«Η κύρια αντίπαλος αυτή τη στιγμή είναι η αθλήτρια από την Τουρκία. Η διαφορά μας είναι απειροελάχιστη» επισημαίνει η Ελενα Χατζηλιάδου, που θα κάνει ταμείο το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.

Στη Λισαβόνα συνοδεύεται από τον πατέρα-προπονητή της, Μάξιμο Χατζηλιάδη, που έχει αναλάβει να κάνει τα πάντα. «Τι να σας πω. Έβλεπα σήμερα αποστολή 30 ατόμων, με γιατρούς, με, με. Ευτυχώς που έχω τη βοήθεια των χορηγών μου όλον αυτόν τον καιρό. Δυστυχώς δεν έχουμε την οργάνωση άλλων χωρών, με κοινά καμπ προετοιμασίας. Πηγαίναμε μόνοι μας με τον πατέρα μου σε διάφορες πόλεις ή στη Σερβία για να βρω παιδιά να προπονηθώ. Αν υπήρχε λίγη περισσότερη στήριξη, τώρα η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ήταν δεδομένη» καταλήγει η κάτοχος τριών μεταλλίων από παγκόσμια πρωταθλήματα, χρυσό στη Μαδρίτη το 2018, ασημένιο στο Λιντζ το 2016 και χάλκινο στο Παρίσι το 2012.

sports3.gr
Διαβάστε επίσης

ΟΦΗ: Πρόβλημα και ο Σελίμοβιτς

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1[vid]

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics