Breaking News
02 Μαρτίου 2024

Ιπτάμενος και χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη!


Δέκατο μετάλλιο, εκ των οποίων τα εννέα χρυσά, σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά για τον Έλληνα πρωταθλητή

Ο μυθικός Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής! Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης αναδείχθηκε νικητής στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη και πρόσθεσε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε back to back παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό στίβο καθώς διατήρησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2022 στο Βελιγράδι. Παράλληλα έφτασε τα δέκα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, όπου συνολικά έχει εννέα χρυσά και ένα ασημένιο! Ασύλληπτη συλλογή για τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών, ο οποίος πλέον βάζει πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η εξέλιξη του αγώνα
Ο Τεντόγλου άρχισε ιδανικά κάνοντας άλμα στα 8,22μ. στην πρώτη του προσπάθεια. Ίδια επίδοση όμως (8,22μ.) έκανε και ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι στο πρώτο του άλμα.

Το δεύτερο άλμα του Τεντόγλου δεν ήταν εξίσου καλό καθώς προσγειώθηκε στα 7,94μ., όμως ήταν καλύτερο απ' το δεύτερο του Φουρλάνι που έκανε άλμα στα 7,91μ..

Ο Τεντόγλου έψαξε το μεγάλο άλμα στη συνέχεια και το έκανε αλλά ήταν άκυρος στην τρίτη προσπάθεια. Κι ο Φουρλάνι όμως έμεινε χαμηλά καθώς πήδηξε στα 7,86μ..

Μετά την τρίτη προσπάθεια, η σειρά άλλαξε με τον Φουρλάνι να πηδάει προτελευταίος και ο Τεντόγλου τελευταίος. Στην τέταρτη προσπάθεια λοιπόν ο Φουρλάνι έκανε καλό άλμα στα 8,10μ. περνώντας προσωρινά στην πρώτη θέση, αλλά ακολούθησε αμέσως μετά ο Τεντόγλου, ο οποίος απάντησε με 8,15μ. επιστρέφοντας στην κορυφή.

Μετά την πέμπτη προσπάθεια στην μάχη μπήκε και ο Τζαμαϊκανός ΜακΛέοντ, ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό άλμα στα 8,21μ.. O Tεντόγλου έκανε επίδοση 8,11μ. και ο Φουρλάνι 8,04μ..

Στην έκτη και τελευταία προσπάθεια ο Φουρλάνι ρίσκαρε αλλά ήταν άκυρος και ο Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για ακόμα μία φορά! Ο Τεντόγλου δείχνοντας τη σταθερότητά του έκανε άλμα στα 8,19μ. πανηγυρίζοντας ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο.

Τα μετάλλια του Τεντόγλου
Ο Τεντόγλου έχει κατακτήσει ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2020, ένα χρυσό (2022) και ένα αργυρό (2023) σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, δύο χρυσά (2022, 2024) σε Παγκόσμια κλειστού στίβου, δύο χρυσά Ευρωπαϊκά (2018, 2022) και τρία χρυσά Ευρωπαϊκά στον κλειστό στίβο (2019, 2021, 2023).

ethnos.gr

 Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 01 Μαρτίου γιορτάζουν

 

 

 

 

Την πρώτη pole position της φετινής Formula 1 κατέκτησε ο Μαξ Φερστάπεν

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics