Breaking News
25 Απριλίου 2020


«Η Διεθνής Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (IWF) μετεγκαταστάθηκε στην Ελβετία από την Ουγγαρία μετά την παραίτηση του Τάμας Αγιάν από τη θέση του προέδρου την περασμένη εβδομάδα,» δήλωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής Ούρσουλα Παπανδρέα, στην ιστοσελίδα Inside the Games.

 

Η Παπανδρέα είπε ότι τα γραφεία μεταφέρθηκαν ήδη στη Λοζάνη, όπου εδρεύει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και το IWF είναι νομικά εγγεγραμμένο.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή ήταν ξεκάθαρη ότι τα γραφεία θα πρέπει να είναι μόνιμα στη Λοζάνη, καθώς εκεί θα είναι η έδρα μας,» δήλωσε η Παπανδρέα.

Ο Ούγγρος Αγιάν, ο οποίος ήταν στο IWF από το 1976, υπηρετώντας 24 χρόνια ως γενικός γραμματέας και 20 ως πρόεδρος, αντιμετωπίζει έρευνα για φερόμενη διαφθορά.

Ο 81χρονος αρνήθηκε επανειλημμένα τους ισχυρισμούς που έγιναν σε ένα γερμανικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, “Lord of the Lifters”, που μεταδόθηκε από τον ARD στις 5 Ιανουαρίου.

Το συμβούλιο του IWF εξέλεξε την Παπανδρέα ως αναπληρώτρια πρόεδρο τον Ιανουάριο πριν παρατείνει τη θητεία της έως τα μέσα Ιουνίου.

Η Αμερικανίδα είναι η πρώτη γυναίκα που ηγείται του IWF. Η Παπανδρέα θα συνεργαστεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Άρσης Βαρών των ΗΠΑ Φιλ Άντριουζ, στον οποίο ανατέθηκαν προσωρινά χρέη αναπληρωτή γενικού διευθυντής του IWF.

Το “Inside the Games” ανέφερε ότι η Παπανδρέα θα ηγηθεί του διοικητικού σώματος του αθλήματος μέχρι το επόμενο εκλογικό του Συνέδριο.

onsports.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics