Breaking News
29 Ιανουαρίου 2021

Μετά τον Απρίλιο του 2020 μετατέθηκε για τον προσεχή Μάρτιο, αλλά...

 

Η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) επιβεβαίωσε την αναβολή του εναρκτήριου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παρκούρ, στη Χιροσίμα για δεύτερη φορά. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Η FIG όμως ανέβαλε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Νέες ημερομηνίες από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου ανακοινώθηκαν για την εκ νέου προγραμματισμένη διοργάνωση, αλλά η Διεθνής Ομοσπονδία αναγκάστηκε να αναβάλει εκ νέου τη διοργάνωση.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους τρέχοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις δυσκολίες, η FIG θεωρεί την καταλληλότερη επιλογή για τον επαναπρογραμματισμό του παγκόσμιου πρωταθλήματος Παρκούρ σε μεταγενέστερη περίοδο, ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή αθλητών από όλες τις χώρες που αναμενόταν να λάβουν μέρος», δήλωσαν από την ομοσπονδία και πρόσθεσαν ότι: «Η FIG θα ανακοινώσει περαιτέρω λεπτομέρειες όταν επιβεβαιωθούν επίσημα».

Η Χιροσίμα ανακοινώθηκε ως οικοδέσποινα του εναρκτήριου παγκόσμιου πρωταθλήματος, το 2019. Η ιαπωνική πόλη έχει ισχυρές συνδέσεις με το άθλημα, έχοντας πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη διοργάνωση της FIG, τον Απρίλιο του 2018.

Η FIG ψήφισε επίσημα να συμπεριλάβει το παρκούρ ως ένα νέο αγώνισμα γυμναστικής στη γενική συνέλευσή της, το Δεκέμβριο του 2018.

Η Ομοσπονδία έκτοτε διοργάνωσε μια σειρά αγώνων, του Παγκόσμιου Κυπέλλου Παρκούρ. Το άθλημα εμφανίστηκε επίσης στη διοργάνωση των World Urban Games, στη Βουδαπέστη το 2019.

Η FIG ισχυρίζεται ότι το παρκούρ είναι «κάτι φυσικό» για τη γυμναστική και πρότεινε επιτυχώς το άθλημα για ένταξή του, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και του Παρισιού 2024.

Η παγκόσμια ομοσπονδία έχει επικριθεί από τις ομάδες παρκούρ, με αρκετές να ισχυρίζονται ότι η ομοσπονδία είναι ένοχη για «καταπάτηση και κατάχρηση» του αγωνίσματος.

Sports3.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τραγωδία στον Όλυμπο: Δύο γιατροί καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα (vid)

Η «μαγική» στιγμή της βραδιάς από τον Ζαν Σαρλ (vid)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics