Breaking News
17 Δεκεμβρίου 2022

Στο πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης», στη Λευκωσία, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 16/12 το πρώτο μέρος στο ετήσιο διεθνές τουρνουά

προσκλήσεων της Κύπρου. Φέτος αφορά σε αθλητές και αθλήτριες έως 21 ετών και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του επί σειρά ετών προέδρου της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Χρήστου Χριστοδουλάτου, ο οποίος έφυγε από κοντά μας πριν από έναν μήνα. Η εναρκτήρια μέρα των αγώνων περιλάμβανε το ομαδικό και η ελληνική αποστολή έκανε το καλύτερο δυνατό κατακτώντας διπλή πρωτιά. Οι συμμετοχές ήταν 5 και στις 2 κατηγορίες και ακολουθήθηκε το σύστημα «ένας προς όλους». Στους άνδρες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε την 1η θέση ευνοημένο σε τριπλή ισοβαθμία με τον Λίβανο και την Κύπρο, ενώ στις γυναίκες έφτασε στην πρωτιά με το απόλυτο των νικών. Το ετήσιο τουρνουά της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 17/12 με τα ατομικά αγωνίσματα και τελειώνει αύριο Κυριακή 18/12 το μεσημέρι.

Τέσσερις είναι οι χώρες που μετέχουν στο καθιερωμένο event. Η διοργανώτρια Κύπρος παρέταξε δύο ομάδες κι αγωνίστηκαν ακόμα η Ελλάδα, η Ρουμανία και το Λίβανο. Κάθε ομαδικό ματς έγινε με το σύστημα «κορμπιγιόν». Την ανδρική ελληνική ομάδα συγκρότησαν ο 20άχρονος Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης και ο 17χρονος Αλέξανδρος Μαδέσης. Επιβλήθηκε με 3-0 των δύο ομάδων της Κύπρου, όπως και της Ρουμανίας, ενώ έχασε από το Λίβανο με 3-1. Από 1 νίκη είχαν οι αθλητές μας στο απλό και άλλη μία στο διπλό στα πρώτα ματς, ενώ απέναντι στο Λίβανο το ένα θετικό αποτέλεσμα σημείωσε ο Χατζηλυγερούδης από τη θέση 2 της ομάδας. Στο πουλ προέκυψε ισοβαθμία με την Κύπρο Α και τον Λίβανο (που έχασε από τους οικοδεσπότες) και χάρη στις «καθαρές» νίκες με 3-0 η Ελλάδα πήρε την 1η θέση. Στη 2η την ακολούθησε η Κύπρος Α, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Λίβανος. Στις επόμενες θέσεις βρέθηκαν η Ρουμανία και η Κύπρος Β.

Στις γυναίκες Κ21 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ασυναγώνιστο με τη 16άχρονη Στέλλα Τζαρίδου και τη 15άχρονη Λεμονιά Γκαϊντατζή και πήρε το τρόπαιο με 4 νίκες σε ισάριθμα ματς. Κατέβαλλε τη Ρουμανία, την Κύπρο Β και τον Λίβανο με 3-0 (κι εδώ δηλαδή, τα κορίτσια είχαν από 1 νίκη στο απλό και μαζί στο διπλό), ενώ στο καθοριστικό παιχνίδι για την κατάκτηση της πρωτιάς με αντίπαλο την Κύπρο Α έφτασε στην επικράτηση με 3-1. Στη μοναδική επί μέρους ήττα για το ελληνικό δίδυμο η 17χρονη Φωτεινή Μελετιέ, που συνεργάζεται φέτος με την ΑΕΚ στην ελληνική Α1 κατηγορία, ξεπέρασε τη Τζαρίδου. Η Κύπρος Α ήρθε 2η, ο Λίβανος 3ος και ακολούθησαν η Κύπρος Β και η Ρουμανία. Και οι δύο ομάδες μας αγωνίζονται με τεχνικό υπεύθυνο τον ομοσπονδιακό Κώστα Βατσακλή.

Άλλη μια χρονιά οι αθλητές αγωνίζονται σε όμορφες συνθήκες στην ευρύχωρη αίθουσα της ΠΟΕΠΑ και η φιλοξενία είναι άψογη. Πάντα με φιλικό χαρακτήρα οι αγώνες, αλλά και σε κλίμα εορταστικό, μια που παραδοσιακά γίνονται πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η Παγκύπρια Ομοσπονδία ανέφερε και από μικροφώνου ότι το διεθνές τουρνουά της Κύπρου το αφιερώνει στη μνήμη του Χρήστου Χριστοδουλάτου. Ο σπουδαίος αθλητής και μετέπειτα κορυφαίος διοικητικός παράγοντας στήριξε από παλιά την προσπάθεια για ανάπτυξη του αθλήματος στο νησί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Ο Ολυμπιακός αν και έχασε το πρώτο σετ από τον ΟΦΗ, τελικά κέρδισε με 3-1

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics