Breaking News
09 Ιανουαρίου 2021

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε το χρέος της απέναντι στην 16χρονη πλην ανερχόμενη Γκοφ (7-5, 6-3) και πλέον στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση με τη σπουδαία Ισπανή
Γιάννης Νιαστίτης  

 

Επόμενος στόχος Μουγκουρούθα. Η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να ξεκίνησε νωθρά στην αναμέτρηση με την Κόρι Γκοφ, όταν πήραν μπρος φουλ οι μηχανές όμως, ο αγώνας ήρθε στα μέτρα της… «Sak – Attack». Η Νο. 9 του ταμπλό του τουρνουά του Άμπου Ντάμπι επιβλήθηκε με 2-0 σετ (7-5, 6-3) της Αμερικανίδας και πλέον περιμένει στον τρίτο γύρο τη Νο.15 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο. 5 του ταμπλό Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του πρώτου τουρνουά WTA 500 της ιστορίας.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Σάκκαρη θα μπει νωχελικά στο ματς, επιτρέποντας με το… «καλημέρα» στην Κόρι Γκοφ να κάνει το μπρέικ σε ένα αμφίρροπο γκέιμ που περιλάμβανε μεταξύ άλλων 3 ισοπαλίες. Τελικά η Αμερικανίδα θα κάνει το μπρέικ στην τέταρτη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε (1/4 μπρέικ). Η 16χρονη θα υπερασπιστεί εύκολα το σερβίς της στη συνέχεια και θα κάνει το 2-0. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν θα μπορέσει να βρει την ηρεμία της και με δύο ακόμη νταμπλ φολτ στο τρίτο γκέιμ, θα φτάσει συνολικά τα 3 στα τρία πρώτα γκέιμς του πρώτου σετ και θα δεχθεί ένα ακόμη μπρέικ.

Η 25χρονη Ελληνίδα θα κυνηγήσει το μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ, πιέζοντας στο δεύτερο σερβίς της Γκοφ και στη δεύτερη ευκαιρία για μπρέικ, με ένα εκπληκτικό passing shot θα μειώσει σε 3-1. Η άνοδος της Ελληνίδας θα συνεχιστεί και στο πέμπτο γκέιμ το οποίο και θα κατακτήσει με λαβ γκέιμ, απέχοντας πλέον ένα μπρέικ από το να επαναφέρει τον αγώνα στην απόλυτη ισορροπία. Και πράγματι αυτό θα γίνει. Εκμεταλλευόμενη τα συνεχή λάθη της Νο.48 της παγκόσμιας κατάταξης πίσω από το δεύτερο σερβίς, συμπειλαμβανομένου και του πρώτου νταμπλ φολτ της Αμερικανίδας, η Σάκκαρη θα «σπάσει» το σερβίς της και θα ισοφαρίσει σε 3-3.

Με τις μηχανές… ζεσταμένες για τα καλά και τα ποσοστά της στο πρώτο (60.7%) και δεύτερο σερβίς (52.9%) να έχουν βελτιωθεί κατά πολύ σε σχέση με τη νωθρή αρχή και τη σωρεία των λαθών, η Σάκκαρη θα κάνει το 4-3. Την ίδια στιγμή η συγκέντρωση της Γκοφ θα επηρεαστεί από τα 4 χαμένα γκέιμς στη σειρά και με 4 σερί λάθη στο σερβίς της, θα κάνει δώρο στη Σάκκαρη το 5-3.

Ωστόσο η Ελληνίδα δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο της, καθώς η Γκοφ θα βγάλει αντίδραση και με βαθιά χτυπήματα στη baseline που θα δυσκολέψουν τις επιστροφές της Σάκκαρη, θα κάνει το μπρέικ και θα μειώσει σε 5-4. Η ευκαιρία για σετ πόιντ για τη Σάκκαρη θα παρουσιαστεί στο επόμενο γκέιμ στο 30-40, όμως η Γκοφ θα καταφέρει να βγει από τη δύσκολη θέση και τελικά θα ισοφαρίσει σε 5-5. Η Μαρία θα υπερασπιστεί το σερβίς της, βγάζοντας και άλλους εντυπωσιακούς winners κυρίως με το backhand, και θα κάνει το 6-5.

Τελικά ότι δεν πέτυχε στο σερβίς της στο 5-3, το έκανε στο σερβίς της Γκοφ στο 6-5. Η Σάκκαρη μπήκε εξ’ αρχής στο γκέιμ με άγριες διαθέσεις και τρέχοντας την αντίπαλο της σε όλες τις γωνίες θα φτάσει σύντομα στο 15-40. Η πρώτη ευκαιρία θα χαθεί, όχι όμως και η δεύτερη. Με ένα αναπάντητο βαθύ forehand πάνω στην αριστερή γραμμή της Γκοφ θα κάνει το 7-5 και θα κατακτήσει το πρώτο σετ, παρά τα 5 νταμπλ φολτ και τα συνολικά 19 αβίαστα λάθη στα οποία υπέπεσε σε αυτό.

Η Σάκκαρη θα ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο σετ και με ένα γρήγορο λαβ γκέιμ, θα κάνει το 1-0 στο δεύτερο. Η Γκοφ θα κρατήσει εύκολα και αυτή το σερβίς της και θα κάνει το 1-1. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα πάρει το ψυχοφθόρο τρίτο γκέιμ, καταφέρνοντας να κρατήσει με μεγάλη δυσκολία το σερβίς της, παρά τα δύο προσωπικά νταμπλ φολτ και τις τρεις ευκαιρίες για μπρέικ που είχε η Γκοφ στο γκέιμ.

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρίτη και… φαρμακερή λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Η Σάκκαρη, αφού άντεξε στο σερβίς της, πίεσε ασφυκτικά την Αμερικανίδα στο δικό της και αφού πρώτα «πούλησε» δύο ευκαιρίες για μπρέικ με αβίαστα λάθη, στην τρίτη ευκαιρία με ένα όμορφο passing shot θα κάνει το 3-1 και θα αποκτήσει πλέον σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στον τρίτο γύρο. Με το νερό να έχει μπει στο αυλάκι και παρά το γεγονός ότι τα νταμπλ φολτ θα συνεχιστούν απόρροια και της πίεσης που έβαλε στο σερβίς της, η Σάκκαρη θα κάνει εύκολα το 4-1. Θα ακολουθήσουν δύο λαβ γκέιμς εκατέρωθεν, για να γίνει το 5-2 στο δεύτερο σετ. Τα πράγματα θα απλοποιηθούν στο επόμενο γκέιμ, καθώς τα δύο νταμπλ φολτ της Γκοφ θα δώσουν δύο ματς πόιντ στην Ελληνίδα (15-40) και με το δεύτερο, θα κλείσει το γκέιμ και τον αγώνα με 2-0 σετ (7-5, 6-3).

Στοιχείο που έκανε και τη διαφορά στο ματς ήταν ότι παρά τα εννέα προσωπικά συνολικά νταμπλ φολτ της Σάκκαρη, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια μέτρησε συνολικά 18 winners έναντι μόλις 8 της Γκοφ, που προσπάθησε καθ’ όλη τη διάρκεια να οδηγήσει την αντίπαλο της στο λάθος, παρά να αναλάβει η ίδια την πρωτοβουλία στα μεγάλα και μικρά ράλι, όπως η Σάκκαρη. Αυτό δούλεψε στα τρία πρώτα γκέιμς της αναμέτρησης, όμως μόλις η «Sak – Attack» βρήκε το ρυθμό της, η στρατηγική της δεν δικαιώθηκε.
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics