Breaking News
16 Σεπτεμβρίου 2021

Ολυμπιακός – Αντβέρπ 2-1: Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε κόντρα στην Αντβέρπ πήρε τελικά τη νίκη χάρη σε τέρμα του Μολδαβού στο 87’. Ελ Αραμπί και Σαμάτα τα άλλα γκολ του αγώνα.


Δημήτρης Κρούσκος
Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε έστω και δύσκολα με 2-1 της Αντβέρπ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος με το γκολ που σημείωσε στο 87’ χάρισε μία σπουδαία νίκη για τους «ερυθρόλευκους» ενόψει της συνέχειας. Ο Ελ Αραμπί είχε κάνει το 1-0 στο 52’, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 74’ ο Σαμάτα για τους Βέλγους.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ: Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ με πολύ όμορφο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-1 στο 87’, δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό. Ο αμυντικός των Πειραιωτών ήταν πολύ καλός σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης και αδιαμφισβήτητα παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου του αγώνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η φάση του γκολ του Ρέαμπτσιουκ στο 87’ έκρινε το παιχνίδι υπέρ των Πειραιωτών, χαρίζοντας τους μία πολύ μεγάλη νίκη.

Η «ΜΑΧΗ» ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Μπριάν Πρίσκε κατάφερε να πάρει το μομέντουμ του αγώνα μετά το γκολ του Ελ Αραμπί, φτάνοντας έτσι στην ισοφάριση με τον Σαμάτα, έπειτα από ασίστ του Μπένσο, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο. Ο Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο, δεν παράτησε το ματς «ανακάτεψε» την τράπουλα και δικαιώθηκε στο τέλος, παίρνοντας μία πολύ μεγάλη και σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας του ομίλου.

Η… ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ: Ο Ούγγρος Ταμάς Μπόγκναρ επέτρεψε σε πολλές φάσεις το σκληρό παιχνίδι, μη τιμωρώντας τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της Αντβέρπ. Βρέθηκε στο επίκεντρο στη φάση του ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί στο 39’, παίρνοντας ωστόσο την σωστή απόφαση, αφού ο Μαροκινός ήταν εκτεθειμένος…

Η ανάλυση του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με φανερή διάθεση να πιέσει ψηλά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Βέλγων, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία έβγαινα στην αντεπίθεση, προσπαθώντας να φανούν απειλητικοί. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε στο 14’ όταν το σουτ του Ελ Αραμπί κόντραρε στα σώματα, με την μπάλα να περνάει κόρνερ. Στο 29’ ο Σισέ είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όμως, η κεφαλιά του, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη πέρασε μόλις άουτ. Στο 37’, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σκόραρε με υπέροχο σουτ του Ελ Αραμπί, έπειτα από σέντρα του Μαντί Καμαρά, ωστόσο, το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το ματς «άνοιξε» με τον Σαματά στο 41’ να έχει μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όμως, να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Αγκιμπού Καμαρά βρέθηκε απέναντι στον Μπιζέτ, το σουτ του όμως, μπλόκαρε ο Μπιζέτ. Στη συνέχεια, στο 44’ ο Σαμάτα και πάλι έγινε απειλητικός, όμως, η κεφαλιά του από εκτέλεση κόρνερ του Φίσερ πέρασε δίπλα από τα δοκάρια της εστίας του Βατσλίκ.

Στην επανάληψη, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, με ξεκάθαρο στόχο να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Κάτι το οποίο κατάφεραν με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να στέλνει και πάλι στο 52’ την μπάλα στο βάθος της εστίας των Βέλγων, γκολ που αυτή τη φορά ήταν κανονικότατο. Ο Μαντί Καμαρά έκανε και πάλι τη σέντρα, βρήκε τον Μαροκινό στο ύψος της μεγάλης περιοχής και εκείνος με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 1-0. Μάλιστα, στο 59’ ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να κάνει 2 τα τέρματά του, με την κεφαλιά του Σισέ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μαντί Καμαρά να περνάει μόλις άουτ. Στη συνέχεια, το μομέντουμ του αγώνα πέρασε στην Αντβέρπ. Οι Βέλγοι στριφογυρνούσαν έξω από την μεγάλη περιοχή των Πειραιωτών, χωρίς όμως να έχουν κάποια σπουδαία φάση στο συγκεκριμένο διάστημα. Ωστόσο, στο 74’ μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση χάρη σε γκολ του Σαμάτα, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μπένσον έκανε το 1-1.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης το παιχνίδι άνοιξε, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν το γκολ της νίκης, αφήνοντας ανοικτούς χώρους στα μετόπισθεν. Ο Μπένσον στο 86’ είχε την ευκαιρία με δυνατό σουτ να κάνει το 2-1 για την Αντβέρπ, κάτι το οποίο πέτυχε τελικά ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» με υπέροχο σουτ του Ρέαμπτσιουκ στο 87’, έπειτα από ασίστ του Βρουσάι έκαναν το 2-1 και έφτασαν έτσι στο πολυπόθητο τρίποντο.

Περισσότερα σε λίγο…

ΓΚΟΛ: 52’ Ελ Αραμπί, 87’ Ρέαμπτσιουκ/, 74’ Σαμάτα,

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ταμάς Μπόγκναρ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 4’ Βεστράετε/ 49’ Σισέ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90+1΄ Μπατάιγ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (76΄ Βαλμπουενά), Καμαρά (81΄ Κούντε) , Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά (81΄ Βρουσάι), Αραμπί (88΄ Μπα), Ονιεκούρου (81΄ Τικίνιο).

ΑΝΤΒΕΡΠ: Μπουτέ, Μπούτα, Αλμέιδα, Ντε Λαέ, Μπατάγι, Ναινγκολάν (67΄Γκέρκενς), Βερστάετε, Σαμάτα,Μιγιόσι (67΄Μπένσον),Φίσερ,Φρέι(79΄Εγκεσταιν)
sports3.gr
Διαβάστε επίσης:

Λίνκολν - ΠΑΟΚ 0-2 [vid]

 

 

 

Κλήρωση Πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο: Πρεμιέρα με ντέρμπι στην Α1 γυναικών

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics