Breaking News
01 Ιουλίου 2018

Ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης την τελευταία δεκαετία, βρέθηκε την Παρασκευή (29/6) στο κολυμβητήριο του Αλίμου και συμμετείχε στο 87ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο λόγος για τον Νοτιοαφρικανό Κάμερον Βαν ντερ Μπεργκ, «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου και «ασημένιο» στο Ρίο στα 100μ. πρόσθιο, με συνολικά 16 παγκόσμια μετάλλια στη συλλογή του, σε 50άρα και 25άρα πισίνα (τα τέσσερα χρυσά), κάτοχο δύο παγκοσμίων ρεκόρ (50μ. και 100μ. πρόσθιο) σε μικρή πισίνα και πρώην κάτοχο των αντίστοιχων ρεκόρ στην 50άρα. Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον 30χρονο αθλητή, λίγη ώρα μετά τη συμμετοχή του στα 50μ. πρόσθιο, όπου αναδείχθηκε νικητής με χρόνο 27.84.

Ο Βαν ντερ Μπεργκ εξήγησε ότι η συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν προϊόν συγκυρίας, αφού η διοργάνωση συνέπεσε με τον γάμο του με την -ελληνικής καταγωγής- εκλεκτή της καρδιάς του, που θα γίνει αύριο στην Ανάβυσσο! «Εχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα, αλλά είναι η πρώτη φορά που αγωνίστηκα εδώ. Η αρραβωνιαστικιά μου είναι Ελληνίδα, παντρευόμαστε τη Δευτέρα στην Ανάβυσσο, και αφού συνέπεσε να γίνεται τώρα το Πρωτάθλημα, σκέφτηκα να έρθω και να αγωνιστώ», δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Κάμερον Βαν ντερ Μπεργκ, για να προσθέσει: «Η αρραβωνιαστικιά μου είναι Ελληνίδα από τη Νότια Αφρική. Ο πατέρας της είναι από το Πλωμάρι και η μητέρα της από την Αρτα, αλλά μετανάστευσαν στη Νότια Αφρική όταν ήταν πολύ μικροί. Εκείνη γεννήθηκε στη Νότια Αφρική, αλλά έχει ζήσει εδώ 7-8 χρόνια».

Ο 30χρονος Ολυμπιονίκης δεν θα γίνει βέβαια κάτοικος Ελλάδας (για την ώρα τουλάχιστον...), αλλά δεν κρύβει την αγάπη του και το δέσιμό του με τη χώρα μας: «Δεν θα μείνουμε μόνιμα στην Ελλάδα, αλλά την επισκέπτομαι συχνά, 1-2 φορές το χρόνο. Εχω περάσει ήδη αρκετό καιρό στην Ελλάδα και πραγματικά το απολαμβάνω. Μου αρέσει η κουλτούρα, το φαγητό, οι άνθρωποι», υπογράμμισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το αγωνιστικό κομμάτι έχει περάσει αυτό το διάστημα σε δεύτερη μοίρα για τον Βαν Ντερ Μπεργκ. Όχι μόνο λόγω του επικείμενου γάμου του, αλλά κυρίως επειδή ο βασικός στόχος της χρονιάς ήταν οι Αγώνες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, που έγιναν τον Απρίλιο στο Γκολντ Κόουστ της Αυστραλίας. Εκεί κατέκτησε ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια, καταφέρνοντας μάλιστα να νικήσει στα 50μ. πρόσθιο τον ...ανίκητο Βρετανό Ανταμ Πίτι. «Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα κολυμπήσει μετά τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, δηλαδή από τον Απρίλιο, οπότε πραγματικά είμαι σε κακή κατάσταση αυτή τη στιγμή! Μετά τον μήνα του μέλιτος θα ξαναρχίσω προπονήσεις, θα πρέπει να χάσω βάρος και να βρεθώ σε φόρμα ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τον Δεκέμβριο», τόνισε ο Νοτιοαφρικανός Ολυμπιονίκης, αναφερόμενος στο Παγκόσμιο 25άρας πισίνας που θα γίνει στα τέλη του 2018 στην πόλη Χανγκζού της Κίνας.

Όσο για τη συνέχεια της καριέρας του, ο Κάμερον Βαν ντερ Μπεργκ υπογραμμίζει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι πηγαίνει βήμα βήμα: «Για την ώρα ο βασικός μου στόχος είναι το Παγκόσμιο μικρής πισίνας και μετά θα επανεκτιμήσω την κατάσταση και θα αποφασίσω για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (σ.σ. 50άρας πισίνας) της επόμενης χρονιάς. Μετά, αν είμαι ακόμη ευχαριστημένος, ίσως πάμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάω βήμα βήμα, είμαι πια 30 ετών, λίγο μεγαλύτερος από τους υπόλοιπους, και θέλω να βεβαιωθώ ότι είμαι ακόμη ικανός να ανέβω στο βάθρο, γιατί αυτό είναι για μένα το πιο σημαντικό. Υπήρξα πολύ τυχερός στην καριέρα μου, κατάφερα να φτάσω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και να διατηρηθώ εκεί, οπότε αυτό είναι το σημείο αναφοράς για εμένα και δεν θέλω να πέσω από αυτό. Από τη στιγμή που θα αισθανθώ ότι δεν μπορώ να διατηρηθώ σε αυτό το επίπεδο, θα σταματήσω», κατέληξε ο Νοτιοαφρικανός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics