Breaking News
26 Μαΐου 2020

Πρωταθλητισμός, μητρότητα, ζωγραφική, χορός...Η ζωή της Μαρίας Τσουρή που γιορτάζει τα 34α γενέθλια της.

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Από μικρή την ... τράβηξε η πισίνα. Ξεκίνησε το πόλο από τον ΝΟ Χίου και έπαιζε πάντα μαζί με την επιστήθια φίλη της και Χιώτισσα την Βάσω Μαυρέλου.

Η Μαρία Τσουρή ήρθε στον κόσμο μια μέρα σαν τη σημερινή (25/5) το 1986 και από μικρή είχε πολλά ενδιαφέροντα και ταλέντα. Της άρεσε να δοκιμάζει, να παλεύει, να δουλεύει σε διάφορους... τομείς.

Η πρώτη αγάπη...

Μεγάλη της αγάπη όμως ήταν η υδατοσφαίριση. Έφτασε να είναι η τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας και να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο.

Από μικρή ήταν πιστή στις φίλες και στις παρέες της και πάντα έκανε κάτι όταν θα ήξερε ότι θα περάσει καλά. Αυτό ήταν και είναι κανόνας στη ζωή της.

Έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο και με την εθνική ομάδα κατέκτησε το χρυσό στο World League του 2005, το χάλκινο στην ίδια διοργάνωση το 2010 αλλά και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2010.

Το χαμένο χρυσό

Αποφάσισε λόγω κούρασης να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα και είδε από την τηλεόραση την ομάδα να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάης το 2011.

Δεν μετάνιωσε ποτέ για αυτή την επιλογή της. Θα ήταν η βασική τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας αλλά έκανε την επιλογή της. Είναι βάσανο να μην κάνεις διακοπές το καλοκαίρι για χρόνια.

Δεν ήθελε να το περάσει ξανά. Αποφάσισε να συνεχίσει να παίζει αλλά όχι στην εθνική ομάδα.

Επιτυχιών συνέχεια...

Στην καριέρα της έπαιξε στον ΝΟ Χίου, στη Βουλιαγμένη, στην Γλυφάδα, στον Εθνικό και στον Ολυμπιακό.

Με τον Εθνικό κατέκτησε και το Λεν Τρόφι το 2010. Είναι ο μοναδικός ευρωπαϊκός τίτλος του ιστορικού συλλόγου του Πειραιά και η Μαρία Τσουρή ήταν η τερματοφύλακας του.

Έζησε και τον Ολυμπιακό στα δύσκολα του, με χρέη και γραμμάτια, και δεν θα ξεχάσει τόσο αυτή όσο και καμία συμπαίκτρια της εκείνο το βράδυ στην Μαρίνα Φλοίσβου όπου η ομάδα έκανε χοροεσπερίδα για να μαψέζει χρήματα για το ταξίδι στην Ευρώπη.

Ότι ζούσε το ζούσε με πάθος. Τα έδινε όλα για μια ιδέα, για έναν άνθρωπο, για μια ομάδα. Όταν έπαυε να είναι 100% δύσκολα θα την κρατούσες για πολύ ακόμη..

Ο έρωτας της ζωής της

Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας γνώρισε τον άνδρα της ζωής της. Τον μπασκετμπολίστα Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Θα ερωτευτούν με την πρώτη ματιά και η Μαρία θα βρει στον άσο του Ολυμπιακού αυτό που έψαχνε.

Το 2012 γεννήθηκε ο πρώτος γιος τους ο Κωνσταντίνος. Παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της και εν συνεχεία το 2014 με θρησκευτικό. Το 2017 η οικογένεια θα αποκτήσει και 4ο μέλος. Η Μαρία και τα τρία αγόρια της.

Θαυμασμός και τατουάζ

Τον Παναγιώτη, ο οποίος είναι παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο αθλητή αλλά ανθρώπου που έφτασε, λόγω τραυματισμών, στο μηδέν και σηκώθηκε, όχι μόνο μια φορά και έφτασε στην κορυφή, τον θαυμάζει. Είναι πάντα δίπλα του και πάντα στην εξέδρα για να τον χειροκροτήσει όταν βάζει καλάθι ή μαζεύει ριμπάουντ. Και όχι μόνο...

Είναι πάντα δίπλα του όπως και αυτός. Δίπλα της σ' όλα. Πλέον την έχει και πάντα μαζί του αφού το πρόσωπο της ωραίας Μαρίας, της "Αντζελίνα Τζολί του πόλο" κοσμεί ως τατουάζ το δεξί του χέρι!

Η έκθεση ζωγραφικής

Θα την στηρίξει να πραγματοποιήσει ένα από τα όνειρα της. Να εκθέσει τα έργα της. Ήταν πίνακες που είχε εμπνευστεί από ήρωες κόμικ.

Τα είχε συνδυάσει με κομμάτια από τη ζωή της. Όποιος έβλεπε τους πίνακες και την ήξερε θα μπορούσε να καταλάβει πως είναι δικά της έργα. "Εμπνέομαι από τις συμπαίκτριες και τις φίλες μου. Όλοι οι πίνακες δείχνουν τη δύναμη της γυναίκας", θα πει εκείνο το βράδυ στη Βάρκιζα.

Απόψε χορεύω...

Η Μαρία δεν έμεινε στη ζωγραφική αλλά το 2011 θα αποφασίσει να χορέψει.
gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics