Breaking News
21 Φεβρουαρίου 2024

Ο αποκλεισμός της ανδρικής ομάδας της Σουηδίας από την πρώτη 8άδα ήταν την Τετάρτη 21/02 η βασική είδηση από την 6η αγωνιστική μέρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, στο Μπουσάν της Κορέας.

Η 5 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, σημερινή πρωταθλήτρια Ευρώπης και νούμερο 6 των αγώνων λύγισε από την κινεζική Ταϊπέι με 3-2 στον γύρο των «16» κι έμεινε εκτός προημιτελικών. Στις εκπλήξεις οι Δανοί, οι οποίοι αν και άρχισαν την πορεία τους από την 3η σειρά των γκρουπ, πέτυχαν σήμερα δύο ακόμα νίκες στα νοκ άουτ και μπήκαν στην κορυφαία 8άδα. Στις γυναίκες έγιναν επίσης δύο γύροι στο ταμπλό των «32» και το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι μπήκαν στον προημιτελικό γύρο οι 8 εθνικές ομάδες, οι οποίες είχαν κατακτήσει χτες 20/02 την 1η θέση στους ισάριθμους ομίλους. Σημειωτέον ότι οι ομάδες της 8άδας πήραν παράλληλα και το εισιτήριο για το ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, γι’ αυτό υπήρξε και συγκίνηση για πολλούς αθλητές μετά το τέλος της 16άδας. Η δράση συνεχίζεται αύριο Πέμπτη, οπότε θα προκύψουν και οι χώρες, που θα εξασφαλίσουν θέση στα μετάλλια. Στον σύνδεσμο https://rb.gy/wrr3pe της World Table Tennis στο youtube οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να βρίσκουν τα λινκ για τα καθημερινά live από τα 8 τραπέζια.

Αφού προχώρησε για πέντε μέρες με τους αγώνες των γκρουπ, το πρώτο στην ιστορία Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που γίνεται στη Δημοκρατία της Κορέας, πέρασε την Τετάρτη στη νοκ άουτ φάση. Είχαν προκριθεί 24 ομάδες ανδρών και 24 γυναικών, σχηματίστηκαν ταμπλό των «32» και τα 8 πρώτα φαβορί των αγώνων πέρασαν byeστη 16άδα.

Η Σουηδία, η χώρα που ξανάγινε πολύ ισχυρή στο διεθνές στερέωμα στα νεότερα χρόνια με το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο ομαδικού του 2018, αλλά και δύο ασημένια στο απλό ανδρών (με Φαλκ και Μέρεγκαρντ) κι ένα χρυσό στο διπλό ανδρών (με Φαλκ/Κάρλσον) στα ατομικά αγωνίσματα, προηγήθηκε 1-0 και 2-1 της Ταϊπέι, ωστόσο λύγισε με 3-2. Και μπορεί οι δύο νίκες του σπουδαίου αριστερόχειρα Λι Γιουν Τζου να ήταν φυσιολογικές, αλλά η ήττα ήρθε με σκληρό τρόπο για τους Σκανδιναβούς όταν ο Τζενγκ-Τζούι Κάο νίκησε 3-0 σετ τον Ματίας Φαλκ και του… επέτρεψε να πάρει μόλις 12 πόντους στο σύνολο!

Στα πέντε επί μέρους παιχνίδια κρίθηκε και η αναμέτρηση της Δανίας με τη Σλοβενία. Στο τέλος ο Τομπίας Ράσμουσεν έκαμψε με 3-2 σετ τον Πίτερ Χρίμπαρ κι έστειλε στα προημιτελικά τους Σκανδιναβούς, οι οποίοι νωρίτερα είχαν αποκλείσει με 3-1 και την Ουγγαρία.

Στο ομαδικό γυναικών περισσότερο ενδιαφέρον στα ζευγαρώματα της 16άδας απέκτησε ο αγώνας της κινεζικής Ταϊπέι με την Ινδία. Η Ταϊπέι είχε πίεση από την ομάδα, που στην πρεμιέρα είχε σημειώσει δύο ατομικές νίκες κόντρα στην κάτοχο του τίτλου και 1η Ολυμπιονίκη Κίνα, αλλά… απέδρασε με σκορ 3-1 και μπήκε στην 8άδα. Η οικοδέσποινα Κορέα βρέθηκε πίσω 1-0 από τη Βραζιλία, όμως πήρε τα επόμενα ματς δίχως να χάσει σετ.

Τα αποτελέσματα στη 16άδα, όπως εμφανίζονται στο ταμπλό:

Στους άνδρες:

Κίνα-Ρουμανία 3-0

Ιαπωνία-Αυστρία 3-0

Δανία-Σλοβενία 3-2

Κορέα-Ινδία 3-0

Γαλλία-Πολωνία 3-0

Πορτογαλία-Κροατία 3-1

Κινεζική Ταϊπέι-Σουηδία 3-2

Γερμανία-Ιράν 3-0

Στις γυναίκες:

Κίνα-Ταϊλάνδη 3-0

Κορέα-Βραζιλία 3-1

Γαλλία-Πορτογαλία 3-0

Γερμανία-Σουηδία 3-0

Κινεζική Ταϊπέι-Ινδία 3-1

Χονγκ Κονγκ-Πολωνία 3-1

Ρουμανία-Αίγυπτος 3-0

Ιαπωνία-Κροατία 3-0

Τα ζευγάρια των προημιτελικών, όπως εμφανίζονται στο ταμπλό:

Στους άνδρες:

Κίνα-Ιαπωνία

Κορέα-Δανία

Γαλλία-Πορτογαλία

Γερμανία-Κινεζική Ταϊπέι

Στις γυναίκες:

Κίνα-Κορέα

Γαλλία-Γερμανία

Κινεζική Ταϊπέι-Χονγκ Κονγκ

Ρουμανία-Ιαπωνία


Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 21/02

 

 

 

 

Τέλος στα άκυρα άλματα και στην αναμονή της καταμέτρησης

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics