Breaking News
09 Φεβρουαρίου 2018

Για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα μίλησε η πρωταθλήτρια του σκι αντοχής Μαρία Ντάνου λίγο πριν από τη συμμετοχή της, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

 


Η Μαρία Ντάνου γεννήθηκε στη Νάουσα στις 3 Μαρτίου 1990 και είναι ενεργή αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας από12 ετών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών στη διοίκηση του αθλητισμού. Εργάζεται στο τμήμα Μάρκετινγκ στην παγκόσμια ομοσπονδία της ξιφασκίας στη Λωζάνη της Ελβετίας. Είναι πολλές φορές πανελλήνια πρωταθλήτρια από το 2006, έχει συμμετοχή σε παγκόσμια πρωταθλήματα και πολλές διακρίσεις σε σειρά Βαλκανικών κυπέλλων. Η κορύφωση της καριέρας της ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή στη Ολυμπιάδα του Βανκούβερ 2010 και τώρα της Πιονγκτσάνγκ 2018.



Η Μαρία Ντάνου μίλησε στο gazzetta.gr για την πορεία της στον αθλητισμό, τη χιονοδρομία και τους στόχους της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Κορέας.

Οταν ξεκινούσες τον αθλητισμό περίμενες ότι θα έπαιρνες μέρος σε δύο Ολυμπιακούς;

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα καταφέρω να πάρω μέρος σε δύο Ολυμπιακούς. Να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ούτε την πρώτη φορά καθώς ήταν ένα άθλημα για διασκέδαση. Αλλά όταν είδα ότι πήγαινα καλά σε αγώνες, τότε άρχισα να παίζω με το μυαλό μου και να λέω μήπως το δω πιο σοβαρά και επαγγελματικά. Είχα και την παρότρυνση των γονέων μου που μου έλεγαν δοκίμασε, μην χάσεις αυτή την ευκαιρία καθώς ήταν ένα όνειρο που πολλοί αθλητές κυνηγάνε...»

Ενα διάστημα είχες σταματήσει τον αθλητισμό. Γιατί αποφάσισες να συνεχίσεις;

«Στα 19 πήρα την πρόκριση για το Βανκούβερ και αγωνίστηκα εκεί για πρώτη φορά. Τώρα στα 27 είμαι στην Πονγκτσάνγκ, πιο ώριμη αθλήτρια και νομίζω τελικά ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα γιατί όταν είχα σταματήσει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Σότσι για να τελειώσω τις σπουδές μου, είχα ένα απωθημένο ότι δεν έφτασα στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούσα να φτάσω ως αθλήτρια. Τώρα νομίζω ότι το καταφέρνω, από την προπόνηση που έκανα το καλοκαίρι βγαίνει η καλή απόδοση και είμαι αισιόδοξη για την εμφάνιση μου στην Κορέα».

Ποια πρόκριση χάρηκες περισσότερο, τώρα στην Πιονγκτσάνγκ ή το 2010 στο Βανκούβερ;

«Σίγουρα αυτή γιατί ήταν η προετοιμασία μου ήταν αρκετά πιο επαγγελματική. Είχα μεγάλο ανταγωνισμό και αυτό με βοήθησε γιατί είναι καλό να αγωνίζεσαι με τους καλύτερους, σε κάνει κι εσένα καλύτερο. Ουσιαστικά η προετοιμασία μου για την Πιονγκτσάνγκ κράτησε τρία χρόνια και τώρα ήρθε η καλύτερη επιβράβευση».

Με ποιο αποτέλεσμα θα είσαι ευχαριστημένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ;

«Φέτος είχα μία πολύ καλή χρονιά, πήρα μέρος σε πολλούς αγώνες και είμαι σε αρκετά καλή κατάσταση. Στόχος μου είναι να πετύχω την καλύτερη θέση στην ιστορία της Ελλάδας σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στο σκι αντοχής».

Παράλληλα με τον αθλητισμό, εργάζεσαι στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας στην Ελβετία. Πως τα καταφέρνεις και τα συνδυάζεις με επιτυχία;

«Στην αρχή, τα πρώτα δύο χρόνια δυσκολεύτηκα καθώς έπρεπε να συνδυάζω τη δουλειά στο γραφείο 8 ώρες, με την προπόνηση. Μάλιστα χρησιμοποιούσα όλη την άδεια μου, όχι για διακοπές αλλά να πάω για προετοιμασία. Ευτυχώς από το 2017 τα πράγματα άλλαξαν και με εμπιστεύτηκαν από την εργασία μου να δουλεύω από αόσταση όταν είχα αγώνες ή προετοιμασία και έτσι χάρη και σε αυτούς, τα κατάφερα».

Σε όλη αυτή την προσπάθεια, ποιοι στάθηκαν στο πλευρό σου; Η Πολιτεία σας βοήθησε;

Να ξεκινήσω από την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας προσπάθησε να βοηθήσει όσο μπορούσε, ενώ δεν μπορώ να παραλείψω και τη συμπαράσταση από τον ΕΟΣ Νάουσας στον οποίο ανήκω. Από την Πολιτεία δεν είχα εγώ κάποια βοήθεια. Από εκεί και πέρα θέλω να ξεχωρίσω τη στήριξη της οικογένειας μου η οποία με πίστεψε και με βοήθησε σε κάθε μου απόφαση και προσπάθεια, τη βοήθεια από την εργασία μου όπως σας είπα και πριν, οι χορηγοί μου στην Ελβετία, καθώς και οι φίλοι μου από Ελλάδα και Ελβετία».
gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics