Breaking News
14 Οκτωβρίου 2023

Η Εθνική Ελλάδος, πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση, μετά το 10λεπτο, επικράτησε της Ιρλανδίας, μέσα στο Δουβλίνο, με 2-0 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Γαλλίας, επί της Ολλανδία ξέφυγε (με ματς παραπάνω...) των «οράνιε» στο +3 πριν τους υποδεχθεί στη Ν. Φιλαδέλφεια

 

Το... δώρο που περίμενε η Εθνική μας από την Γαλλία ήρθε, με τους «μπλε» να νικάνε τους Ολλανδούς στο Άμστερνταμ, αλλά κι η «γαλανόλευκη» έκανε το ...καθήκον της κερδίζοντας με 2-0 την Ιρλανδία στο Δουβλίνο!

Μάλιστα το τρίποντο - που την έφερε στο +3 (με ματς παραπάνω) από τους «οράνιε», πριν τους υποδεχθεί για τον... τελικό της 2ης θέσης, στο 2ο προκριματικό όμιλο του Εuro 2024, στη Ν. Φιλαδέλφεια, τη Δευτέρα (16/10, 21.45) - συνδυάστηκε με μεγάλη εμφάνιση.

Ειδικά στο πρώτο 45λεπτο.

 Μετά από το πρώτο 10λεπτο, που η Εθνική μας (δίχως Χατζηδιάκο και με «κομμένους» από Πογέτ τους Κωνσταντέλλια, Τζαβέλλα, Γαλανοπούλου και Γούτσου) ...μάσησε, κατά το κοινώς λεγόμενο, από το ορμητικό μπάσιμο των αντιπάλων της και γλίτωσε χάρη στον Βλαχοδήμο (απέκρουσε διαγώνιο σουτ του Σμόλμποουν στο 4ο λεπτό) και το... δοκάρι (5' σε φαλτσαριστό σουτ του Φέργκιουσον) η «γαλανόλευκη» όχι μόνο ισορρόπησε (κλείνοντας τις διόδους στα μετόπισθεν) αλλά επέβαλλε το «νόμο» της καθαρίζοντας το ματς, ως το τέλος του ημίχρονου.Όπου είχε πέντε τελικές - όλες στην εστία - και δύο γκολ.

Στο 17' ο Μπάκασέτας ...προειδοποίησε με διαγώνιο σουτ που έβγαλε ο Μπαζούνου για να έρθει 3 λεπτά μετά το 0-1... ξεραίνοντας τους Ιρλανδούς και προκαλώντας ντελίριο στην (ιδιαίτερα φωνασκούσα) Ελληνική κερκίδα των 500 ατόμων!

Κεφαλιά - δυναμίτης του Γιακουμάκη, από το ύψος του πέναλτι, μετά από σέντρα - αλφάδι του Τσιμίκα που είχε περάσει υπέροχα τον Ογκμπένε (ο οποίος αρχικά τον είχε προβληματίσει) απέφερε το τρίτο γκολ του Κρητικού με το εθνόσημο και πρώτο από τον Ιούνιο του 2022 με το Kόσοβο.

Από τότε δεν σκόραρε «γαλανόλευκος» σέντερ φορ...

Ακολούθως ο Γιακουμάκης ασχολήθηκε με το να φτιάχνει γκολ για τους υπολοίπους αλλά ο Πέλκας νικήθηκε στο 37' εντυπωσιακά από τον γκολκίπερ (αντί να επιχειρήσει να βρει τον Μασούρα...)

Για την ομάδα του Κένι δεν υπήρχε, όμως, διαφυγή στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους όταν, μετά από βαθιά μπαλιά του Μάνταλου. ο Γιακουμάκης κατέβασε υπέροχα και βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Πέλκα που γύρισε στον Μασούρα κι εκείνος, δίχως κοντρόλ, την έστειλε στα δίχτυα!

Ήταν το 6ο γκολ του άσου του Ολυμπιακού στα 7 τελευταία ματς της εθνικής!

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (53' ) ο Πέλκας είχε μια ακόμη ευκαιρία για το 0-3 αλλά τον κόντραραν κι εν συνεχεία η ομάδα μας άφησε την μπάλα στους Ιρλανδούς διαχειριζόμενη το χρόνο και το ματς έχοντας κατά νου τους Ολλανδούς...

Ακόμη κι έτσι απείλησε με κεφαλιά (άουτ) του νεοεισελθόντα Ιωάννιδη (74').

Πάντως οι πεισματάρηδες Ιρλανδοί δεν παράτησαν το ματς κι υποχρέωσαν, με δύο κεφαλιές του Nτόχερτι, τους ...Μασούρα (πάνω στη γραμμή) και Βλαχοδήμο με διαφορά δευτερολέπτων, σε σωτήριες επεμβάσεις, ενώ και σουτ του Ρόμπινσον πέρασε κοντά στην εστία.

Ακολούθως με τις αλλαγές του Πογέτ η Εθνική τελείωσε το ματς χωρίς περαιτέρω καρδιοχτύπι και με 5-4-1 έφτασε στη 2η νίκη επί των Ιρλανδών στο γκρουπ.

Σκόρερς:20' Γιακουμάκης, 45+4’ Mασούρας.

Δαιτητής: Νίμπεργκ (Νορβηγία).

Κίτρινες κάρτες: Σμόλμποουν - Πέλκας, Μπουχαλάκης.

Κόκκινες κάρτες: -

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Στίβεν Κένι): Μπαζούνου - Ντόχερτι, Ντάφι, Κόλινς (46' Mάνινγκ) - Ογκμπένε (85' Ίντα), Μπράουνι (70' Τζόνστον), Κάλεν, Σκέιλς - Σμόλμποουν (70' Ρόμπινσον), Νάιτ - Φέργκιουσον

ΕΛΛΑΔΑ (Γκας Πογέτ): Βλαχοδήμος - Ρότα, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας - Κουρμπέλης (64' Mπουχαλάκης), Μάνταλος, Μπακασέτας (88' Σιώπης) - Μασούρας (87' Κουλιεράκης), Πέλκας (64' Xατζηγιοβάνης), Γιακουμάκης (70' Ιωαννίδης)
ekriti.gr

https://www.ekriti.gr/athlitika/iplandia-ellada-0-2-elladara-sto-doyblino-kai-telikos-me-ollandiavid
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα

Ο καιρός σήμερα 12/10/2023

 

 

 

 

«Είμαστε ακόμα στην κούρσα για το EURO και θα συνεχίσουμε να τρέχουμε»

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics