Breaking News
06 Σεπτεμβρίου 2020

Δραματικό ήταν το φινάλε του Grand Prix της Ιταλίας καθώς ο Πιέρ Γκασλί εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες του αγώνα και κατέκτησε την πρώτη του νίκη στη Formula 1.

 

Όλα έδειχναν πως ο Λιούις Χάμιλτον θα ανέβαινε για ακόμα μία φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ωστόσο δέχτηκε ποινή δέκα δευτερολέπτων εξαιτίας της αντικανονικής είσοδος του στα pit.

Το παράπτωμα του Βρετανού έγινε λίγο μετά την αποχώρηση του Σαρλ Λεκλέρκ από τον αγώνα, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και προσέκρουσε στις μπαριέρες με αποτέλεσμα να βγει κόκκινη σημαία. 

Έτσι ο Γκασλί βρέθηκε από το πουθενά πρώτος και κατάφερε να κρατήσει με αρκετή δυσκολία πίσω του τον Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός πιλότος παρά την πίεση που άσκησε έμεινε δεύτερος, με τον Λανς Στρολ να συμπληρώνει το βάθρο.

Ο Λάντο Νόρις ακολούθησε τέταρτος, ενώ πέμπτος ήρθε ο Βάλτερι Μπότας καθώς πλήρωσε την κακή του εκκίνηση. Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο τερμάτισε έκτος, ενώ την έβδομη θέση πήρε ο Χάμιλτον.

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παρά την ποινή που δέχτηκε ξεκίνησε την αντεπίθεση του και σημειώνοντας συνεχώς γρηγορότερους χρόνους μπήκε στη δεκάδα. Όγδοος ήρθε ο Εστεμπάν Οκόν, ένατος ο Ντάνιελ Κβίατ και δέκατος ο Σέρχιο Πέρεθ.

Μετά την επανεκκίνηση του αγώνα ο Μαξ Φερστάπεν αποχώρησε λόγω προβλήματος στον κινητήρα, ενώ νωρίτερα το ίδιο έπραξε και ο Σεμπάστιαν Φέτελ καθώς είχε πρόβλημα με τα φρένα του.

Το podium των σημερινών νικητών αποτελεί το νεότερο στην ιστορία της Formula 1, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκασλί αποτελεί τον 109ο νικητή της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ και παράλληλα τον πρώτο Γάλλο που κατακτά τη νίκη έπειτα από το 1996.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics