Breaking News
08 Ιανουαρίου 2022

Ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος του ΠΑΣ - δύο δοκάρια - αλλά κατάφερε μόλις στο 90' +3' να ισοφαρίσει το γκολ του Περέα (54'), με τον Ναμπί στο πλούσιο ντέρμπι εξάδας του Super League 1 που διεξήχθη στο «Γεντί Κουλέ»

Ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν το παιχνίδι του Σαββάτου (8/1) στο «Γεντί Κουλέ», εκεί όπου ο ΟΦΗ παραχώρησε 1-1 στον ΠΑΣ με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η «μάχη» τους για είσοδο στα play offs της Super League 1 , όπου οι Γιαννιώτες με αγώνα περισσότερο παρέμειναν στο «+3» από τους Κρητικούς.

 Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Βάτερμαν στο τέρμα, τους Βούρο, Πασαλίδη, Γιαννούλη, Μπαλογιάννη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Μεγιάδο στο «6», τους Γκαγιέγος, Νέιρα στα χαφ, τους Τσιλιανίδη, Λάμπρου στα άκρα και τον Φαν Ντούινεν στο «9». Πάντως πολλές φορές φαίνεται ως τριάδα στα στόπερ (Βούρος, Γιαννούλης, Πασαλίδης), με τους Μπαλογιάννη, Τσιλιανίδη να παίρνουν την αριστερή και δεξιά πλευρά αντίστοιχα.
Ο ΠΑΣ είχε τον Σούλη Κάτω από τα γκολπόστ, τους Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα, Πίρσμαν στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Λιάσο, Ντομίνγκεθ στον άξονα, τους Μορέιρα, Μπρένερ στα άκρα και τους Περέα, Μιλιντσεάνου επιθετικό «δίδυμο».

 Σούπερ Λάμπρου, Νέιρα, ο Σούλης...κατέβασε ρολά
Με το «καλημέρα» στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι πήραν τα «ηνία» και με κορυφαίους του Νέιρα, Λάμπρου μετέφεραν το παιχνίδι στο μισό των φιλοξενουμένων, που ταλαιπωρούνταν από αρκετές απουσίες. Ομως... έπεσαν πάνω στο Σούλη. Ο 27χρονος πορτιέρε βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και το ότι η ανάπαυλα βρήκε τον αγώνα χωρίς σκορ οφείλεται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, σε εκείνον, όπου μεταξύ άλλων κατέγραψε συνολικά 6 επεμβάσεις. Οι Κρητικοί κρατούσαν μπάλα, βρίσκονταν και έβγαλαν φάσεις, αλλά έμειναν στο «μηδέν» επειδή ο γκολκίπερ του «Αγιαξ της Ηπείρου» αντέδρασε σωστά στις τελικές των Λάμπρου (4', 16'), Τσιλιανίδη (34'), Φαν Ντούινεν (39'), ενώ το σουτ του Νέιρα στο 24' «έγλειψε» το αριστερό κάθετο δοκάρι του και πέρασε άουτ.
Οι Γιαννιώτες από την πλευρά τους έψαχναν τους Περέα, Μιλιντσεάνου στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, αλλά αμφότεροι δεν βρήκαν κενούς χώρους και για αυτό ο ΠΑΣ δεν έβγαλε «καθαρή» φάση στο πρώτο μισό (οι Κάργας, Περέα από μία φορά δεν κατάφεραν να βρουν την μπάλα σε καλές σέντρες των Μορέιρα, Σάλιακα αντίστοιχα).

 1-0 ο Περέα με γκολ που.. θύμισε Ιωνικό
Σέντρα στο δεύτερο μισό και ο Μεταξάς θέλησε να αλλάξει πράγματα για την ομάδα του, κυρίως στον τομέα της κατοχής. Ετσι ο Στάνκο πέρασε ως αλλαγή στον άξονα για το εν Ελλάδι ντεμπούτο του και ο Λιάσος πήγε στα άκρα, όμως ο ΟΦΗ ξεκίνησε σε... ανάλογο με το πρώτο ημίχρονο τέμπο και ρυθμό. Ο Νέιρα στο 48' «φλέρταρε» με το γκολ, οι Κρητικοί έμεναν ψηλά, δημιουργούσαν προϋποθέσεις για να δημιουργήσουν «καθαρές» ευκαιρίες αλλά λίγο αργότερα... επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που αναφέρει πως «όποιος χάνει γκολ, δέχεται».

 Πιο συγκεκριμένα ήταν στο 54' όταν ο Μορέιρα έπαιξε στον κενό χώρο για τον Περέα που έφυγε στην πλάτη του Πασαλίδη, τον «νίκησε» κατά κράτος», μπήκε στα καρέ των γηπεδούχων και πλάσαρε εύστοχα τον εξερχόμενο Βάτερμαν για το 0-1. Ετσι ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα και η αναμέτρηση απέκτησε νέα τροπή, ενώ το τέρμα του Κολομβιανού θύμισε εκείνο στο πρόσφατο 1-0 επί του Ιωνικού, όταν ο Μορέιρα, πάλι από τα αριστερά, είχε παίξει τότε για τον Μιλιντσεάνου και ναι μεν ο Χουτσιώτης απέκρουσε το πλασέ του Μολδαβού, ο Περέα πήρε το «ριμπάουντ» και πλάσαρε εύστοχα σε κενή εστία.

Ο Τοράλ το 2ο δοκάρι των Κρητικών
Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο και ο Νιόπλας έκανε τριπλή αλλαγή στο 60' με σκοπό να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή. Αμέσως μετά μάλιστα (61') οι γηπεδούχοι είχαν 2ο δοκάρι με τον Τοράλ σε στατική μπάλα που εκτέλεσε ο Λάμπρου και από εκείνο το σημείο το παιχνίδι παίζονταν στο μισό του ΠΑΣ και έξω από τα καρέ του. Ομως μετά το 75' κυρίως οι Κρητικοί δεν έβγαζαν περαιτέρω φάσεις παρότι «γύρισαν» σε ένα «καθαρό» 4-2-3-1 (Καστάνιος κορυφή, Λάμπρου, Ντουρμισάι άκρα, Τοράλ επιθετικός) και φτάσαμε στις καθυστερήσεις.

Ο Ναμπί «έσωσε» τον βαθμό για τον ΟΦΗ και... κυρίως «έκοψε» 2 από τον ΠΑΣ
Ο Ναμπί μπήκε αντί του Μεγιάδο δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση και του 90' και ο ΟΦΗ ήταν όλος μπροστά. Στο 90'+3' του στρώθηκε η μπάλα έξω από την περιοχή και σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Εραμούσπε, άλλαξε πορεία,ο Σούλης δεν μπορούσε να κάνει κάτι και έστω με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο ο ΟΦΗ «έσωσε» τον πόντο και μάλλον κυρίως «έκοψε» 2 από τον ΠΑΣ και δεν του... επέτρεψε να του «πάρει» την ισοβαθμία.

 MVP: Ο Σούλης. Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, όπου ήταν σταθερότατος και «μέτρησε» 6 επεμβάσεις, με κορυφαία ίσως εκείνη στο σουτ του Λάμπρου στο 16'.
Στο ύψος του: Ο Λάμπρου. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός ήταν πάρα πολύ δραστήριος. Ο ίδιος απείλησε 2 φορές και παράλληλα «έφτιαξε» τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Φαν Ντούινεν στο πρώτο ημίχρονο και το δοκάρι του Τοράλ στο δεύτερο.
Αδύναμος κρίκος: Ο Φαν Ντούινεν. Πλην της φάσης του 39' η άμυνα του ΠΑΣ δεν «αισθάνθηκε» τον Ολλανδό που αντικαταστάθηκε στο 60'.
Η «γκάφα»: Ο ΟΦΗ κέρδισε στο παιχνίδι 11 κόρνερ, όμως σε κανένα δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός. Ετσι δεν τα εκμεταλλεύτηκε.
Το «στραγάλι»: Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν 2 φορές για πέναλτι (η πρώτη σε χέρι παίκτη του ΠΑΣ και η δεύτερη σε μαρκάρισμα επί του Τσιλιανίδη), αλλά σε αμφότερες Τζήλος και VAR είπαν «παίζεται».
Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλύτερος (είχε 20 τελικές, 11 κόρνερ), έβγαλε αρκετές «καθαρές» φάσεις (μεταξύ άλλων 2 δοκάρια) αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις. Ο Σούλης και ο Περέα που στο 0-1 θύμισε «θωρηκτό», κράτησαν «όρθιο» τον αποδεκατισμένο ΠΑΣ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν. Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (90' Ναμπί), Γκαγιέγος (73' Καστάνιος), Νέιρα (60' Ντε Γκουζμάν), Τσιλιανίδης (61' Τοράλ), Φαν Ντάινεν (60' Ντουρμισάι), Λάμπρου.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Σούλης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Μπρένερ (46' Στάνκο), Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Μορέιρα, Περέα (90'+1' Π. Τριάδης), Μιλιντσεάνου (71' Μίνα).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Διαβάστε Επίσης

ΟΦΗ: Θα δώσει λύση η Ξάνθη στον Κοροβέση;{vid]

 

 

 

 

Ο καιρός σήμερα 08/01/2022[vid]

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics