Breaking News
30 Οκτωβρίου 2023

Το νέο αγωνιστικό πεδίο στο εξωτερικό, όπου αναμετρήθηκαν Έλληνες πρωταθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, έγινε το βράδυ της Κυριακής 29/10 η πολωνική λίγκα.

Στο ντέρμπι της Μπογκόρια με την Ολύμπια Γκρούντιαζ στο Γκρότζισκ για την 6η αγωνιστική τέθηκαν αντίπαλοι ο Παναγιώτης Γκιώνης της πρώτης και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης της δεύτερης. Οι δύο άσοι δεν είναι συμπαίκτες μόνο στην εθνική ομάδα, αλλά και στον Παναθηναϊκό, ενώ έχουν παρόμοιο στυλ παιχνιδιού (αμυντικό). Στα επί μέρους ματς δεν συναντήθηκαν στο απλό, ωστόσο αυτό έγινε στο καθοριστικό διπλό και συνέβαλαν σε συναρπαστικό και θεαματικό παιχνίδι! Η φιλοξενούμενη Ολύμπια επικράτησε με 3-2 και ο Αγγελάκης με τον συμπαίκτη του Φορμέλα νίκησαν στον «ξαφνικό θάνατο» (6-5) το διπλό του Γκιώνη με τον Μπαντόφσκι! Από τη διεθνή σκηνή υπάρχει μία ακόμα είδηση ελληνικού ενδιαφέροντος, καθώς στο Ότοτσεκ άρχισε σήμερα 30/10 το WTT Feeder της Σλοβενίας όπου αγωνίζονται η Κατερίνα Τόλιου και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

Στην 1η εθνική κατηγορία της Πολωνίας η Μπογκόρια έδωσε δύο ματς μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς λόγω των υποχρεώσεών της και στο Τσάμπιονς Λιγκ υποχρεώνεται ν’ ακολουθεί διαφορετικό πρόγραμμα. Στον νικηφόρο παιχνίδι με τη Γιάροσλαβ μάλιστα, ο Γκιώνης είχε επικρατήσει με 3-0 σετ του Αντρέι Γκάσινα, του πολύ γνωστού και στους Έλληνες φιλάθλους Κροάτη άσου από τη διαδοχική παρουσία του αυτά τα χρόνια στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό.

Στην αναμέτρηση με την Ολύμπια Ούνια (ομάδα και του Γιάννη Σγουρόπουλου, ο οποίος ήταν απών χτες) Γκιώνης και Αγγελάκης έκαναν πλάκα νωρίτερα πειράζοντας ο ένας τον άλλον, πάντως το στήσιμο των τριάδων δεν έβγαλε δική τους αναμέτρηση. Ο Γκιώνης νίκησε στο ατομικό του παιχνίδι τον Πολωνό Ραφάλ Φορμέλα με 3-0 σετ και ο Αγγελάκης έχασε με 3-1 σετ από τον εξαιρετικό Ιάπωνα Τζιν Τακούγια. Ο ομαδικός αγώνας έφτασε στο διπλό και η Ολύμπια επικράτησε με 3-2. Έγινε σπουδαία αναμέτρηση, με τους Έλληνες να παίρνουν το θερμό χειροκρότημα και για δικές τους πολύ καλές ενέργειες, ώσπου τη νίκη πανηγύρισαν κόντρα στους Γκιώνη/Μπαντόφσκι οι φιλοξενούμενοι Αγγελάκης/Φορμέλα στον «ξαφνικό θάνατο» του 5ου σετ (11-9, 3-11, 11-9, 8-11, 6-5).

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ WTT FEEDER ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ

Στο Sport Centre Otocec άρχισε τη Δευτέρα 30/10 το WTT Feeder της Σλοβενίας, όπου η Ελλάδα έχει διπλή παρουσία στις γυναίκες με την Τόλιου και την Παπαδημητρίου. Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί στις 5 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει και τα τρία ατομικά αγωνίσματα. Η Παπαδημητρίου θα έχει σε όλα συμμετοχή και σήμερα αποκλείστηκε στα προκριματικά του διπλού μικτού. Με παρτενέρ τον Φεντερίκο Γκιάρντι από το Σαν Μαρίνο έχασαν από τους Κροάτες Ιβόρ Μπαν/Λία Ράκοβατς με 3-0 σετ (7-11, 5-11, 5-11).

Στο απλό η Τόλιου βρίσκεται απευθείας στο κυρίως ταμπλό ως νούμερο 223 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Παπαδημητρίου (Νο 443) περνάει από τα νοκ άουτ προκριματικά και αύριο (31/10) το απόγευμα αντιμετωπίζει την Ζντένα Μπλάσκοβα από την Τσεχία, με την οποία είχε πρόσφατα πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση στο EuropeCup ομάδων (είχε ηττηθεί).

Οι αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας γυναικών θα παίξουν μαζί στο διπλό. Στον προκριματικό γύρο συναντούν την Τρίτη τις Ρουμάνες Ιοάνα Σινγκεορζάν/Τάνια Πλαϊάν.

* Ομάδα από την Πολωνία βρήκε μπροστά της στο γύρο των «16» του EuropeCupανδρών η ισπανική Λ’ Εσκάλα του Γεράσιμου Χατζηλυγερούδη. Μετά τη σχετική κλήρωση έχει αντίπαλο στο στάδιο 3 την Μπιντγκόζ. Ο πρώτος αγώνας έχει οριστεί για την Ισπανία, ο δεύτερος για την Πολωνία, οι ημερομηνίες διεξαγωγής δεν έχουν φιξαριστεί ακόμα για όλα τα ματς ώστε ν’ ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ETTU.


Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

 

Η Άννα-Μαρία Τριφύλλη του τμήματος πυγμαχίας του Ολυμπιακού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics