Breaking News
29 Νοεμβρίου 2023

Την Κυριακή (3/12) ο 21ος διεθνής αγώνας υπεραπόστασης «Μινωικός Άθλος»


Ο σύλλογος μαραθωνοδρόμων Κρήτης «Ίκαρος» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνει στις 3 Δεκεμβρίου τον 21ο διεθνή αγώνα υπεραπόστασης με
την επωνυμία «Μινωικός Άθλος». Ο αγώνας είναι συνολικής απόστασης 70 χλμ με την εκκίνηση να δίδεται στις 8:00 το πρωί από τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού και ο τερματισμός να πραγματοποιείται στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού.

Και τυφλή αθήτρια στους αγώνες


Μεταξύ των αθλητών που θα λάβουν μέρος θα τρέξει και μία τυφλή αθλήτρια, η Ιταλίδα καθηγήτρια και Μαραθωνοδρόμος Guendalina Daniela Maria Taietti, την οποία θα συνοδεύουν ανά 35 χλμ δύο αθλητές. Η Γκουέντυ που είναι λάτρης του Ελληνικού πολιτισμού, μένει μόνιμα στη Αθήνα και έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες Μαραθωνίου δρόμου.

poster
×
Η διαδρομή Φαιστός – Κνωσός που ενώνει τα δύο Μινωικά παλάτια είναι ο ένας και μοναδικός αγώνας υπεραπόστασης που γίνεται στο νησί μας! Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και ποδηλατοδρομία συνολικής απόστασης 140km στην διαδρομή Κνωσός – Φαιστός – Κνωσός. Μία ιστορική διαδρομή που μας φέρνει χιλιάδες χρόνια πίσω.

Να σημειωθεί πως τέτοιες μεγάλες αποστάσεις έτρεχαν μόνο οι αθλητές ημεροδρόμοι, μεταφέροντας σημαντικές ειδήσεις και γεγονότα. Αθλητές ημεροδρόμοι στην Κνωσό ήταν οι Εργοτέλης και Σωτάδης, οι οποίοι στέφθηκαν Ολυμπιονίκες.

Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της : Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαικού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Ο αγώνας των 70km έχει εκκίνηση τις Αρχαιότητες Φαιστού και οι αθλητές θα ακολουθήσουν την διαδρομή στον Επαρχιακό όπως: Μοίρες-Καπαριανά-Άγιοι Δέκα- από τον παλιό δρόμο προς Αγία Βαρβάρα-στρίβουμε δεξιά προς Άγιο Θωμά- (έξω από την Αγία Βαρβάρα) Αυγενική-Βενεράτο-Δαφνές- Επαρχιακός δρόμος Μοιρών-Ηρακλείου- Γιόφυρος-62 Μαρτύρων-Χανιόπορτα- Πλαστήρα-Όαση Λ.Κνωσού-τερματισμός έξω από τις αρχαιότητες της Κνωσού.
Ώρα εκκίνησης: 08:00 από τις Αρχαιότητες της Φαιστού.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μπορείτε να δηλώνετε την συμμετοχή σας με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023.

Τερματισμός σε τρέξιμο-ποδήλατο: στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ 70km:

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΦΑΙΣΤΟ: Η αναχώρηση των αθλητών για την Φαιστό θα γίνει το πρωί της Κυριακής και ώρα 06:00 δωρεάν με λεωφορείο του από την πλατεία 18 Άγγλων κοντά στο ξενοδοχείο Κρόνος (είσοδος Κούλε) παραλιακή Λεωφόρος.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
08:00 Εκκίνηση Μινωικού άθλου 70km. από τον Αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού.
ΟΡΙΟ ΜΙΝΩΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ: 9 ώρες με όριο αποκλεισμού στον μαραθώνιο 6 ώρες.

ΠΑΣΤΑ ΠΑΡΤΙ: την παραμονή του αγώνα Σάββατο 1 /12 και ώρα 16:00 θα γίνει στο εστιατόριο Bar-Ρακι με δωρεάν συμμετοχή μόνο για τους αθλητές του Μινωικού Άθλου εκτός Ηρακλείου.

ΕΠΑΘΛΑ: Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες θα δοθεί κύπελλο μετάλλιο και σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές και ποδηλάτες αναμνηστικό μετάλλιο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΦΑΙΣΤΟ: Η αναχώρηση των αθλητών για την Φαιστό θα γίνει το πρωί της Κυριακής και ώρα 06:00 δωρεάν με λεωφορείο του από την πλατεία 18 Άγγλων κοντά στο ξενοδοχείο Κρόνος (είσοδος Κούλε) παραλιακή Λεωφόρος.

ΩΡΑ ΑΠΟΝΟΜΩΝ 13:30 : Στο παλάτι της Κνωσού.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΓΩΝΑ 70 km:

Σταθμοί ανεφοδιασμού για τον Μινωικό άθλο 70 km: στο 7ο χλμ. Μοίρες- 16ο Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας- 21χλμ. (που είναι και το πρώτο τσεκ αθλητών) – 26χλμ στην διακλάδωση προς Μούλια-32 χλμ Αγία Βαρβάρα- Διακλάδωση προς Αγ. Θωμά-42χλμ (τσεκ μαραθωνίου) περιοχή Σίβας-50 χλμ διασταύρωση προς Δαφνές -54 χλμ διασταύρωση προς Αθάνατους-Γιόφυρος- Χανιόπορτα (εθνικό στάδιο Ηρακλείου)- Όαση- Μπεντεβή.

ekriti.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 48 ΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΛΑΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ 28/11/2023

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics