Breaking News
25 Απριλίου 2024

Με 700 καταγεγραμμένες εκδηλώσεις ο κόσμος γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης
24 Απριλίου, 2024



Με όλες τις… τιμές γιορτάστηκε χτες 23/04, σε διάφορα μέρη του πλανήτη, η Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Άλλη μια χρονιά το δημοφιλές ολυμπιακό άθλημα τονίστηκε κυρίως στην ψυχαγωγική μορφή του και παράλληλα πέρασε τα κοινωνικά του μηνύματα. Στο επίκεντρο φέτος ήταν το θέμα «Διαφορετικότητα και ένταξη». Επιλέχθηκε για να τονίσει την ενωτική φύση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και να υπογραμμίσει την ικανότητα του αθλήματος να φέρνει κοντά άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα, πολιτισμούς και δεξιότητες! Ήταν μια ισχυρή υπενθύμιση ότι η ποικιλομορφία ενισχύει τις αθλητικές μας κοινότητες, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα χωρίς αποκλεισμούς όπου όλοι μπορούν να συμμετέχουν ενεργά και να ευδοκιμούν. Για τη World Table Tennis Day 2024 καταγράφηκαν παγκοσμίως 702 εκδηλώσεις σε 104 χώρες και οι 117 από αυτές πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη.

Από τη θέσπισή της, το 2015, η WTTD έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο, ενώνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών, υποβάθρων και ικανοτήτων στο πνεύμα της συντροφικότητας και της διασκέδασης. Η μέρα θυμίζει με τον καλύτερο τρόπο ότι πινγκ πονγκ μπορούν να παίξουν οι πάντες και οπουδήποτε. Και είτε έχουν αναπτύξει σχέση με τη ρακέτα είτε την πιάνουν για πρώτη φορά μπορούν να το απολαύσουν εξίσου.

Βεβαίως υπήρχε μεγάλη ποικιλία και στις φετινές εκδηλώσεις, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν στη διεθνή ομοσπονδία. Δράσεις σε τεράστιους ανοιχτούς χώρους με δεκάδες τραπέζια, δράσεις σε γυμναστήρια με διαγωνισμούς και χάπενιγκς, δράσεις σε κεντρικά σημεία πόλεων, που είναι περάσματα για χιλιάδες ανθρώπους, δράσεις με παρόντες αθλητές, προπονητές και επίσημους κ.α.. Κάποιες μικρές εσωτερικές δράσεις έγιναν μεμονωμένα (χωρίς να δηλωθούν) και από σωματεία-μέλη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

Όλες οι δραστηριότητες αποσκοπούσαν στην προώθηση της χαράς και της ενότητας. «Είναι υπέροχο να βλέπεις τόσους πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους να έρχονται κοντά μέσω της αγάπης τους για την επιτραπέζια αντισφαίριση. Η σημερινή ημέρα δείχνει ότι το άθλημα είναι πραγματικά για όλους, ανεξάρτητα από την καταγωγή σας ή το επίπεδο δεξιοτήτων τους», τόνισε η Γκαλία Ντβόρακ εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος, η οποία πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησε μεγάλο εορταστικό event στο Σααρμπρίκεν.

Όπως υπογραμμίζει το ITTF Foundation «η Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης είναι κάτι περισσότερο από μια ημέρα εορτασμού- είναι μια υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο ο αθλητισμός μπορεί να συνδέσει τους ανθρώπους, να προωθήσει τη συμμετοχικότητα και να οικοδομήσει τον αλληλοσεβασμό. H WTTD υπογραμμίζει τη σημασία της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος όπου ο καθένας αισθάνεται ευπρόσδεκτος και πολύτιμος. Ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, τη φυλή ή τις σωματικές ικανότητες, η επιτραπέζια αντισφαίριση προσφέρει ένα ισότιμο πεδίο όπου τα άτομα μπορούν να συναντηθούν για να ανταγωνιστούν, να συνεργαστούν και, το σημαντικότερο, να διασκεδάσουν».

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

 

Tην κορυφαία βαθμολογία του προκριματικού σφράγισε ο Λευτέρης Πετρούνιας το εισιτήριο για τον τελικό

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics