Breaking News
10 Σεπτεμβρίου 2022

Νίκος Μπουρλάκης

Το 1987 και στο θριαμβευτικό Ευρωμπάσκετ για την Εθνική μας ομάδα, ο Νίκος Γκάλης είχε σκοράρει συνολικά 296 πόντους σε 8 αγώνες.


Συζητείται έντονα στο Ευρωμπάσκετ αν θα καταφέρει κάποιος να προσπεράσει το ρεκόρ του Νίκου Γκάλη στο Ευρωμπάσκετ του 1987. Είναι εφικτό;

Το 1987 και στο θριαμβευτικό Ευρωμπάσκετ για την Εθνική μας ομάδα, ο Νίκος Γκάλης είχε σκοράρει συνολικά 296 πόντους σε 8 αγώνες.

Με λίγα λόγια ο Γκάλης είχε κατά μέσο όρο 37 πόντους ανά αγώνα και παραμένει στην πρώτη θέση της λίστας όλων των εποχών στη διοργάνωση. Κανείς δεν έχει καταφέρει να πετύχει 296 πόντους σε ένα Ευρωμπάσκετ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δεύτερος, Ράντιβοϊ Κόρατς απέχει κατά 38 πόντους από τον Γκάλη καθώς είχε πετύχει 238 στη διοργάνωση του 1963. Στην 3η θέση βρίσκουμε πάλι τον Γκάλη με 235 πόντους το 1983 στην Γαλλία ενώ τους ίδιους ακριβώς είχε και ο Μπο ΜακΚάλεμπ στη διοργάνωση του 2011. Για την ιστορία την πρώτη πεντάδα κλείνει ο Πάου Γκασόλ με 230 πόντους το 2015 ενώ στην έκτη θέση βρίσκεται ο μεγάλος Γιώργο Κολοκυθάς με 229 το 1967.

ADVERTISING

Στο Ευρωμπάσκετ που πλέον έχει μεταφερθεί στο Βερολίνο όπου θα διεξαχθούν οι νοκ άουτ αγώνες έχει γίνει πολλή κουβέντα για το αν θα ξεπεραστεί ποτέ το ρεκόρ του Νίκου Γκάλη. Κάτι που θα μας επιτρέψετε να πούμε ότι δε φαίνεται τόσο εφικτό τουλάχιστον με αυτό τον αριθμό αγώνων.

Μετά το τέλος της πρώτη φάσης ο Σάσα Βεζένκοφ είχε 134 πόντους αλλά εκεί θα μείνει αφού η Βουλγαρία αποκλείστηκε και ο ίδιος ενσωματώθηκε στον Ολυμπιακό.

Ακολουθεί ο Λούκα Ντόντσιτς που συνεχίζει και δεν αποκλείεται να συνεχίσει πολύ ακόμα. Έχει 133 πόντους κάτι που σημαίνει ότι αν η Σλοβενία θα φτάσει ως το τέλος της διαδρομής θα χρειαστεί 164 πόντους σε 4 αγώνες δηλαδή ένα μέσο όρο 41 πόντων! Είναι μάλλον δύσκολο να δούμε κάτι τέτοιο.

Ο Λάουρι Μαρκάνεν ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με 124 πόντους αλλά δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό να δούμε την Φινλανδία να φτάνει μακριά, άρα δεν έχει νόημα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με μέσο όρο 29,5 πόντους σε τέσσερις αγώνες (ξεκουράστηκε με τη Μεγάλη Βρετανία) ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της πρώτης φάσης.

Σε σύνολο πόντων είχε 118 κάτι που σημαίνει ότι για να προσπεράσει τον Γκάλη θα πρέπει σε τέσσερις αγώνες να πετύχει 179 πόντους τουλάχιστον δηλαδή ένα μέσο όρο 44,8 ανά αγώνα!

Ακόμα και για τον Γιάννη κάτι τέτοιο δείχνει ανέφικτο!
Sportime.g

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όλα τα ζώδια 10/09

 

 

 

 

Παίκτης του ΟΦΗ είναι ο 25χρονος κεντρικός χαφ, Λουίς Περέα

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics