Breaking News
04 Ιουλίου 2022

Πολυπληθής ελληνική αποστολή έδωσε το «παρών» σε ένα ακόμα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων, απόλαυσε μία σειρά από παιχνίδια σε απλό και διπλό, αλλά χάρηκε και την κατάκτηση μεταλλίου!

Στους αγώνες που έγιναν στο Ρίμινι της Ιταλίας, από τις 25 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, τα γαλανόλευκα χρώματα είχαν δεύτερο σερί μετάλλιο στον θεσμό και όταν αυτό έρχεται από βετεράνο 82 ετών έχει ξεχωριστή σημασία. Με αντοχές… εφήβου έφτασε στην 3η θέση στο διπλό της κατηγορίας 80+, ο Σταύρος Πλακαντωνάκης, ο παλιός πρωταθλητής, που παραμένει απόλυτα ενεργός στις διοργανώσεις στην Ελλάδα. Αγωνίστηκε με συμπαίκτη τον Γερμανό Βολφ-Ντίτερ Νίστελ κι έφτασε σε πρωτοφανή διάκριση για το άθλημα στη χώρα όσον αφορά στην προτελευταία ηλικιακή κατηγορία. Στο αμέσως προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων, το 2019 στη Βουδαπέστη, ο Γιάννης Βλοτινός είχε αγωνιστεί στον τελικό του απλού στην ηλικιακή κατηγορία 40-49. Καλό πλασάρισμα είχε και ο Φάνης Τσαχάκης στην πρώτη 4άδα των αγώνων «παρηγοριάς» στις ηλικίες 50-54, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι οι βετεράνοι έζησαν στο Ρίμινι μία ωραία εμπειρία και ψυχαγωγήθηκαν άριστα.

Συνολικά 14 ήταν οι αθλητές, που μετέβησαν από την Ελλάδα στη γειτονική χώρα, με μία αθλήτρια να εκπροσωπεί την Αλβανία. Τα αγωνίσματα ήταν τέσσερα: Το απλό και το διπλό στους άνδρες, το απλό και το διπλό στις γυναίκες, ενώ ξεχωριστά έγιναν και ατομικοί αγώνες για αθλητές με αναπηρίες από 40 ετών και άνω. Η διοργάνωση συγκέντρωσε περίπου 3.000 αθλητές από 42 χώρες και σε τεράστιο και πολύ καλά οργανωμένο χώρο χρησιμοποιήθηκαν 110 αγωνιστικά τραπέζια.

Ο Σταύρος Πλακαντωνάκης, πρόεδρος παράλληλα, θυμίζουμε, στον Πανελλήνιο Όμιλο Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και υπεύθυνος στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση Βούλας, ήταν ο μοναδικός υπερήλικας από την ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αναγκαστικά αναζήτησε και βρήκε ξένο συμπαίκτη για το διπλό. Η συνεργασία με τον Νίστελ στους 80+ αποδείχτηκε εξαιρετική. Αρχικά ήρθε η πρόκριση με τη 2η θέση από το 4ο γκρουπ (2 νίκες-1 ήττα). Το ελληνογερμανικό δίδυμο πέρασε στο ταμπλό των «32» και με τρεις νίκες έφτασε στην εξασφάλιση του μεταλλίου. Ξεπέρασε κατά σειρά τους Ρέιμοντ Ντίξον/Ντένις Μπρομέιγκ (Αγγλία/Ουαλία) χωρίς αγώνα, τους Γιόσεπ Μάντουρελ/Ραμόν Ροσέλ από την Ισπανία με 3-2 σετ και τους Εφίτσιο Πισάνο/Γκεόργκ Βέκμπαχ (Ιταλία/Γερμανία) με 3-1 σετ. Στα ημιτελικά κάμφθηκε με 3-0 σετ από το 1ο φαβορί του ταμπλό, τους Γερμανούς Μπερντ Βιτχάους/Βόλφανγκ Σμιντ (7-11, 5-11, 8-11). Την πρωτιά κατέκτησαν αργότερα δύο άλλοι Γερμανοί, οι Μπίλτς/Λέμκε.

Σε όλα τα αγωνίσματα οι δύο πρώτες θέσεις των γκρουπ οδηγούσαν στα κεντρικά ταμπλό, ενώ οι επόμενες στα consolation. Πρόκριση στον 1ο γύρο πέτυχαν στο απλό ο Σταύρος Πλακαντωνάκης, ο Γιώργος Κυριακόπουλος, ο Γιάννης Συμεωνίδης και η Ελισάβετ Κούκα, η οποία περιμένοντας ν’ αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα, αγωνίστηκε με την Αλβανία. Στο διπλό η Κούκα και η Ρένα Φυλακούρη πλασαρίστηκαν στις θέσεις 9-16.

Επιγραμματικά η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο Ρίμινι έχει ως εξής:

Στο απλό της κατηγορίας 40+ ετών:

Μάριος Μαρκόπουλος: Είχε 1 νίκη και 2 ήττες στο 7ο γκρουπ και αποκλείστηκε με την 3η θέση. Στο ταμπλό της «παρηγοριάς» έφτασε στον γύρο των «32»

Στο απλό της κατηγορίας 45+ ετών:

Αντώνης Ποτήρης: Με 1 νίκη και 2 ήττες αρκέστηκε στην 3η θέση του 3ου γκρουπ. Στο consolationπήγε στους «64».

Νίκος Σινατσάκης: Με 3 ήττες έμεινε στην 4η θέση του 26ου γκρουπ. Στο consolationαποκλείστηκε στον γύρο των «128».

Γιάννης Ρογδάκης: Γνώρισε 2 ήττες στο 36ο γκρουπ, που ήταν των 3ων. Στο consolationέμεινε στον γύρο των «64».

Στο απλό της κατηγορίας 50+ ετών:

Γιώργος Κυριακόπουλος: Με 2 νίκες και 1 ήττα προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό με τη 2η θέση από το 32ο γκρουπ. Στον 1ο γύρο (σ.σ. των «256») ξεπέρασε τον Γερμανό Ρενέ Μπίεντερ με 3-0 σετ και αποκλείστηκε στον 2ο από τον Σουηδό Ματς Σέλμπεργκ με 3-0 σετ.

Γιάννης Συμεωνίδης: Προκρίθηκε επίσης στον 1ο γύρο του αγωνίσματος κατακτώντας με 2 νίκες και 1 ήττα τη 2η θέση στο 33ο γκρουπ. Στο ταμπλό νίκησε αρχικά τον Πολωνό Γιόσεπ Κέπκα με 3-1 σετ και αποκλείστηκε στους «128» από τον Λιθουανό Ντονάτας Λεσίνσκας με 3-0 σετ.

Φάνης Τσαχάκης: Με 1 νίκη και 2 ήττες κατέλαβε την 3η θέση στο 43ο γκρουπ. Έμεινε έξω από το κυρίως ταμπλό, αλλά στο consolation προχώρησε με 4 νίκες κι έφτασε στα ημιτελικά. Μετάλλιο δεν πήρε γιατί στο συγκεκριμένο ταμπλό αυτό προβλέπεται μόνο για τους δύο πρώτους αθλητές.

Νίκος Παπαθεοδώρου: Αγωνίστηκε στο 55ο γκρουπ και περιορίστηκε στην 4η θέση με 3 ήττες. Στους αγώνες «παρηγοριάς» έχασε στους «128».

Θανάσης Χειμωνάς: Είχε 1 νίκη και 2 ήττες στο 41ο γκρουπ κι έμεινε στην 3η θέση. Συνέχισε στο consolationκαι αποκλείστηκε στον γύρο των «64».

Στο απλό της κατηγορίας 55+ ετών:

Μιχάλης Σταματάκης: Υπέστη 3 ήττες στο 47ο γκρουπ. Αργότερα έχασε στους «128» των αγώνων «παρηγοριάς».

Στο απλό της κατηγορίας 65+ ετών:

Νικόλαος Δούης: Αγωνίστηκε στο 44ο γκρουπ, είχε 1 νίκη και 2 ήττες κι αποκλείστηκε ως 3ος. Στο consolationπροχώρησε με 2 νίκες κι έφτασε στους «32».

Στο απλό της κατηγορίας 80+ ετών:

Σταύρος Πλακαντωνάκης: Αναδείχτηκε νικητής στο 14ο γκρουπ με 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Στο κυρίως ταμπλό κάμφθηκε στον γύρο των «64» από τον Ιταλό Αντόνιο Ρούσσο με 3-0 σετ.

Στο απλό της κατηγορίας 60+ ετών γυναικών:

Ρένα Φυλακούρη: Μετείχε στο 18ο γκρουπ και πήρε την 3η θέση με 1 νίκη και 2 ήττες. Στο consolation αποκλείστηκε στον γύρο των «64».

Στο απλό της κατηγορίας 55+ ετών:

Ελισάβετ Κούκα: Η αθλήτρια, που αγωνίστηκε με το αλβανικό διαβατήριο, προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό με την 1η θέση από το 10ο γκρουπ. Είχε 3 νίκες σε 3 αγώνες. Στον γύρο των «64» αποκλείστηκε από τη Γερμανίδα Μάριον Χίλμερ με 3-1 σετ.

Στα διπλά των διάφορων ηλικιακών κατηγοριών:

Οι Κούκα/Φυλακούρη προκρίθηκαν στο ταμπλό της κατηγορίας 55+ με 1 νίκη και 1 ήττα στο 1ο γκρουπ. Στον γύρο των «32» νίκησαν τις Γερμανίδες Μαχρ Ρετζίν/Σούζαν Ραν με 3-2 σετ και αποκλείστηκαν στις «16» από τις Σουηδέζες Καταρίνα Έμαρκ/Λένα Τζόνσον με 3-0 σετ.

Ο Συμεωνίδης είχε συμπαίκτη τον Ιταλό Γκιουζέπε Γκαμούζα. Προκρίθηκαν με τη 2η θέση από το 28ο γκρουπ με 2 νίκες και 1 ήττα. Έχασαν στον γύρο των «128» από τους Γερμανούς Μπόντε Ρούντιγκερ/Φίσερ Στέφαν.

Οι Τσαχάκης/Μαρκόπουλος αποκλείστηκαν με 3 ήττες στο 3ο γκρουπ της 40+

Οι Ρογδάκης/Σταματάκης αποκλείστηκαν στο 16ο γκρουπ με 3 ήττες της 45+

Οι Ποτήρης/Σινατσάκης αποκλείστηκαν στο 20ο γκρουπ με 1 νίκη και 2 ήττες στη 45+

Οι Χειμωνάς/Παπαθεοδώρου γνώρισαν 3 ήττες στο 22ο γκρουπ της 50+

Οι Δούης/Κυριακόπουλος υπέστησαν 3 ήττες στο 31ο γκρουπ της 50+
Διαβάστε επίσης

Σήμερα 03 Ιουλίου γιορτάζουν

 

 

 

 

Κλήρωση Tζόκερ-Πρότο 03/07/2022

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics