Breaking News
04 Οκτωβρίου 2016

Αποτελούν το νέο αίμα του Παραολυμπιακού Κινήματος.

Πρόκειται για τους... 95άρηδες του Ρίο, τους αθλητές και τις αθλήτριες που σε τέσσερα χρόνια, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα βρίσκονται στην καλύτερη ηλιακή κατηγορία, αυτή των 25 ετών, για να μπορέσουν να «χτυπήσουν» την κορυφή των αγωνισμάτων τους. Η Στέλλα Σμαραγδή (στίβος), η Χρυσούλα Αντωνιάδου (κολύμβηση), η Δωροθέα Ποιμενίδου (τοξοβολία) και ο Γεράσιμος Λιγνός (κολύμβηση) έμειναν εκτός βάθρου στο Ρίο, κατάφεραν ωστόσο να πετύχουν αξιοσημείωτες επιδόσεις και πλέον φιγουράρουν σε υψηλές θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης στα αθλήματά τους.

Οι τέσσερις αθλητές μίλησαν στο Πρακτορείο Sport για την εμπειρία τους από το Ρίο, για την πρόκληση του Τόκιο 2020, αλλά και τα αγωνίσματα, στα οποία θα ήθελαν να δώσουν περισσότερο βάρος. Και οι τέσσερις συμφώνησαν, μάλιστα, πως η παρουσία του ΟΠΑΠ στο χορηγικό πρόγραμμα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής τους κάνει να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο για τους Αγώνες της επόμενης τετραετίας.

ΕΡ: Πως σου φάνηκε η εμπειρία του Ρίο, τώρα πλέον που έχεις ηρεμήσει κι έχεις επιστρέψει στην καθημερινότητα;
ΣΤΕΛΛΑ ΣΜΑΡΑΓΔΗ: «Δεν υπάρχει δευτερόλεπτο που να μην σκέφτομαι πόσο ευγνωμων είμαι που βρέθηκα άλλη μία φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα τελευταία στιγμή. Η τελετή έναρξης, οι αγώνες, η συμμετοχή και η επιδίωξη μιάς διάκρισης με γέμισαν ως αθλήτρια και χαίρομαι που έζησα την εμπειρία του Ρίο. Δεν ήταν οποιοδήποτε πρωτάθλημα και το γεγονός πως δεν ήρθε εν τέλει η διάκριση που ήθελα δεν με στενοχώρησε, προς έκπληξή μου. Ευχαριστήθηκα κάθε στιγμή».
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ: «Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Έδωσα το 100% των δυνατοτήτων μου στα αγωνίσματα όπου συμμετείχα. Ίσως σε κάποιο να μπορούσα να πάω λίγο καλύτερα, όμως ακόμη και έτσι είμαι απόλυτα ικανοποιημένη».
ΔΩΡΟΘΕΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ: «Η εμπειρία που αποκόμισα από το Ρίο είναι ανεκτίμητη! Γύρισα πίσω στην Ελλάδα με πιο ώριμη σκέψη και ξεκάθαρες προτεραιότητες. Αναθεώρησα για πολλά πράγματα και έθεσα νέους στόχους».
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΓΝΟΣ: «Μοναδική εμπειρία. Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έγινε! Τώρα όμως προέχει να συγκεντρωθώ στις προπονήσεις και στους επόμενους στόχους. Η παρουσία μου στους Αγώνες του Ρίο μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω με περισσότερη όρεξη και πάθος».

ΕΡ: Καθ' οδόν για το Τόκιο, θα παρουσιαστούν στον δρόμο σας πολλές διεθνείς αγωνιστικές προκλήσεις. Έχετε μπει σε διαδικασία προπονήσεων και ποιός είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος;
ΣΤΕΛ.ΣΜΑΡ.: «Αυτές τις μέρες είμαι σε στάδιο ξεκούρασης και αφιερώνω χρόνο στους δικούς μου ανθρώπους. Θέλω να βάλω πρώτα σε ένα πρόγραμμα την νέα χρονιά με τις προπονήσεις, τις παρακολουθήσεις στην σχολή και τους νέους στόχους. Μετά θα ξεκινήσω έτοιμη, οργανωμένη και συγκεντρωμένη. Όσον αφορά στο Τόκιο, είναι άμεσα συνυφασμένο με το Ρίο. Την περίοδο που είχα αποκλειστεί από τους Παραολυμπιακους είχα πει στον εαυτό μου πως η αθλητική μου πορεία δεν σταματάει μπροστά σε μία ατυχία αλλά μου δίνει ώθηση για τον επόμενο στόχο. Κατ` ευθείαν σκέφτηκα το Τόκιο 2020. Υπολόγισα πως θα είμαι 25 ετών και πίστεψα πως μέχρι τότε θα έχω υγεία και δύναμη για να διεκδικήσω ότι στερήθηκα εφέτος. Το Τόκιο είναι μία ευκαιρία για μένα να δείξω πόσο πολύ αγαπάω αυτό που κάνω και πόσο μπορώ να βελτιωθω ακόμα. Οι εμπειρίες που έχω αποκομίσει από το Λονδινο και το Ρίο θα με συντροφεύουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια προετοιμασίας με σκοπό να καταφέρω να φορέσω το εθνόσημο σε ακόμα ένα Ολυμπιακό Στάδιο».
ΧΡΥΣ.ΑΝΤΩΝ.: «Δεν ξεκίνησα ακόμα τις προπονήσεις. Πιστεύω ότι θα μπω σε διαδικασία προπονήσεων σε δύο εβδομάδες. Βέβαια, ο προπονητής μου έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο... Όσο για την επόμενη τετραετία, το Τόκιο αποτελεί τον υψηλότερό μου στόχο. Υπάρχουν βέβαια ενδιάμεσα κι άλλα πρωταθλήματα, παγκόσμια και ευρωπαϊκό, με πρώτο και σημαντικό σταθμό, στο δρόμο για το Τόκιο, το παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που θα γίνει στο Μεξικό».
ΔΩΡ.ΠΟΙΜ.: «Έχω ξεκινήσει ήδη προπονήσεις και τη βελτίωση της φυσικής μου κατάστασης. Είχα χρόνο να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω τις τελευταίες 5 μέρες στο Ρίο και μία εβδομάδα μετά το ταξίδι για να συνέλθω από το jet lag. Όσο για το Τόκιο, έχω να πω ένα πράγμα: Κλείνω τα μάτια και βλέπω μπροστά μου με μεγάλα γράμματα ΤΟΚΙΟ! Είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος. Έχω πάρει μια γεύση από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και ανυπομονώ να συνεχίσω στην επόμενη στάση του ταξιδιού μου. Αλλά είναι σε τέσσερα χρόνια από τώρα. Άμεσος στόχος μου είναι να καταφέρω να μπω στην Εθνική ομάδα αρτιμελών και να κατοχυρώσω μία θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες 30/6-9/7-2017 στην Ταραγόνα της Ισπανίας. Στις 12-17/9/2017 έχω Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας για ΑμεΑ στο Πεκίνο».
ΓΕΡ.ΛΙΓΝΟΣ: «Σιγά-σιγά μπαίνω σε ρυθμό προπονήσεων. Με μεγαλύτερη όρεξη και κίνητρο. Υπάρχουν πολλές και σημαντικές διοργανώσεις στον δρόμο για τους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες, όμως ξεκάθαρα τα επόμενα χρόνια θα προπονούμαι με σκοπό να πάω στο Τόκιο κι εκεί να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ».

ΕΡ: Η παρουσία ενός μεγάλου χορηγού, όπως είναι ο ΟΠΑΠ, αποτελεί κίνητρο για εσάς και πόση ασφάλεια σας παρέχει ενόψει του νέου προ-Παραολυμπιακού κύκλου;
ΣΤΕΛ.ΣΜΑΡ.: «Ο ΟΠΑΠ είναι ένας πολύ σημαντικός χορηγός και είμαι χαρούμενη που ανακοινώθηκε η συνέχιση της χορηγίας. Μέσα απο αυτό το γεγονός φαίνεται πως η Παραολυμπιακή Ομάδα είναι όντως η πιο δυνατή και υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε μας, αναγνωρίζουν τις προσπάθειες μας και θέλουν να είναι δίπλα μας σε μία σωστή προετοιμασία».
ΧΡΥΣ.ΑΝΤΩΝ.: «Σε μια εποχή που όλοι μας αντιμετωπίζουμε οικονομικές δυσκολίες, φυσικά η παρουσία ενός τόσο δυνατού χορηγού είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί. Η αθλητική προετοιμασία σου είναι πιο εύκολη, γιατί ξέρεις ότι στο πλευρό σου έχεις τη βοήθεια μιας πολύ μεγάλης εταιρείας».
ΔΩΡ.ΠΟΙΜ.: «Η παρουσία του ΟΠΑΠ στο χορηγικό πρόγραμμα είναι ένα θετικό γεγονός για την προετοιμασία κάθε αθλητή που στοχεύει σε μία κάρτα για το Τόκιο και φυσικά όλους τους αγώνες που μεσολαβούν. Είμαι αισιόδοξη και ευελπιστώ στην καλύτερη δυνατή συνεργασία του ΟΠΑΠ με τους αθλητές για όλες τις ανάγκες που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας».
ΓΕΡ.ΛΙΓΝΟΣ: «Ο ΟΠΑΠ είναι ο μεγάλος χορηγός στην πιο δυνατή ομάδα. Μας δίνει σιγουριά ότι, στον δρόμο για το Τόκιο, θα μας παρέχει όλα όσα θα ήθελε ένας αθλητής για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του. Μας δίνει κίνητρο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

ΕΡ: Σε ποιά αγωνίσματα θα δώσεις μεγαλύτερο βάρος ενόψει Τόκιο;
ΣΤΕΛ.ΣΜΑΡ.: «Τα αγωνίσματα του στίβου είναι πολλά και ενδιαφέροντα. Η παντοτινή μου αγάπη είναι το άλμα εις μήκος, όπου είναι και το αγώνισμα που κυνηγάω τις περισσότερες διακρίσεις. Από την άλλη κάνω και 100μ ως δεύτερο αγώνισμα. Παραδέχομαι πως οι ταχύτητες τραβούσαν ανέκαθεν την προσοχή μου, γι' αυτό και θα ήθελα να δοκιμάσω τις αντοχές μου και στα 200μ.».
ΧΡΥΣ.ΑΝΤΩΝ.: «Θα προσπαθήσω να είμαι καλή σε όλα τα αγωνίσματα, αλλά σίγουρα περισσότερο βάρος θα δώσω στα 100μ. πρόσθιο και στα 200μ. ελεύθερο. Είναι αγωνίσματα που μου ταιριάζουν».
ΓΕΡ.ΛΙΓΝΟΣ: «Μετά την κατάκτηση της 6ης θέσης στο πρόσθιο, θα συνεχίσω να δίνω περισσότερη έμφαση στο συγκεκριμένο στυλ. Παρ' όλα αυτά θέλω πολύ να δουλέψω και για άλλες κούρσες όπως τα 200 μεικτή ατομική και τα 100 ύπτιο»!

ΠΗΓΗ PRAKTOREIO-SPORT.GR 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics