Breaking News
17 Νοεμβρίου 2023

Με τον Κωνσταντέλια σε ρόλο πρωταγωνιστή η εθνική μας επικράτησε εύκολα της Νέας Ζηλανδίας στο φιλικό της Ριζούπολης (2-0), στην… πρόβα τζενεράλε εν όψει Γαλλίας (21/11, OPAP Arena).


Καλή εμφάνιση και νίκη για την Εθνική μας ομάδα στο φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία στη Ριζούπολη. Με γκολ των Κωνσταντέλια -το πρώτο του στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός- και Γιακουμάκη, η γαλανόλευκη επικράτησε 2-0 σε ένα ματς που ουσιαστικά αποτέλεσε μια καλή προπόνηση πριν το τελευταίο ματς του Β' ομίλου την Τρίτη (21:45) κόντρα στη Γαλλία, το οποίο αντίστοιχα θα κλείσει τις υποχρεώσεις της ομάδας μας στο γκρουπ και θα τη βάλει σε... mood μπαράζ. Ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί με τους «τρικολόρ» σε αυτό, όλα δείχνουν ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σιγά σιγά αρχίζει και σκέφτεται τα δύο ματς του Μαρτίου, κόντρα στο Καζακστάν και τον νικητή του Γεωργία – Λουξεμβούργο, τα οποία θα κρίνουν και το αν θα επιστρέψει σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το παιχνίδι με τους Νεοζηλανδούς -το πρώτο στην ιστορία των δύο ομάδων- δεν μπορεί να αποτελέσει... σοβαρό κριτήριο για το αν είναι έτοιμη για την πρόκληση αυτή, αφού άλλωστε ο Μάρτης ακόμη απέχει αρκετά, ωστόσο η Εθνική μας έδειξε και πάλι ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, στο διάστημα που τουλάχιστον είχε ρυθμό και... κουράγια.

Μπάλα παίχτηκε ουσιαστικά μόνο στο πρώτο ημίχρονο μόνο και σε αυτό η Ελλάδα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος. Η γαλανόλευκη πήρε από πολύ νωρίς τον έλεγχο με κατοχή μπάλας και καλή κυκλοφορία ενώ έδωσε γενικά και γρήγορο ρυθμό στην αναμέτρηση. Μόλις στο 6' είχε δοκάρι με απευθείας φάουλ του Μπακασέτα, ενώ ένα λεπτό μετά ο Γιακουμάκης αστόχησε από κοντά. Στο 10ο λεπτό η Εθνική προηγήθηκε με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού από τον Πογιέτ, στην 3η του συμμετοχή. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πήρε τη μπάλα στα αριστερά, προχώρησε, έκανε μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ που αιφνιδίασε τους πάντες -με τελευταίο τον Νεοζηλανδό γκολκίπερ- και κατέληξε στη γωνία της αντίπαλης εστίας για το 1-0. Στο επόμενο πεντάλεπτο, η Νέα Ζηλανδία είχε δύο καλές στιγμές που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες, ενώ στο 15' ο Γιακουμάκης είχε προβολή άουτ από σέντρα του Κωνσταντέλια.

Το ματς... τελείωσε νωρίς πάντως, στο 29', με το δεύτερο γκολ της Ελλάδας. Κόρνερ ο Τσιμίκας, κεφαλιά ο Κουρμπέλης που αποκρούστηκε και με κοντινή προβολή ο Γιακουμάκης έγραψε το 2-0. Από το 33' ως το 36' η Εθνική είχε ακόμη τρεις καθαρές ευκαιρίες για τρίτο γκολ, όμως αρχικά ο Γιακουμάκης είχε τετ-α-τετ άουτ από κάθετη του Κωνσταντέλια, το ίδιο και ο Τσιμίκας στη συνέχεια επίσης από μπαλιά του νεαρού παίχτη του ΠΑΟΚ, ενώ άουτ πέρασε το τελευταίο σουτ του Μπακασέτα, στο 36'. Ως το φινάλε του πρώτου μέρους ελάχιστα πράγματα συνέβησαν, ενώ το ίδιο πρακτικά ισχύει και για όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Μετά από πολλές αλλαγές για τις δύο ομάδες, ο ρυθμός άρχισε να πέφτει... ραγδαία όσο κυλούσαν τα λεπτά. Οι Νεοζηλανδοί είχαν 2-3 επικίνδυνες φάσεις χωρίς αποτέλεσμα όμως, ενώ η Ελλάδα ουσιαστικά δεν έφτιαξε άλλη κλασική ευκαιρία, πέρα από επίσης 2-3 άλλες τελικές προσπάθειες. Σε όλη την επανάληψη, η γαλανόλευκη έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει Γαλλίας και το ματς ουσιαστικά «έσβησε» με αυτό το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου. Το τελευταίο -μέχρι το επόμενο φυσικά- σημαντικό ραντεβού πια για την Εθνική μας, δίνεται το βράδυ της Τρίτης στις 21:45 στην OPAP Arena.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (70' Μπουχαλάκης), Μάνταλος (90' Τζαβέλλας), Μπακασέτας, Μασούρας (57' Πέλκας), Κωνσταντέλιας (57' Φούντας), Γιακουμάκης (57' Παυλίδης).
Νέα Ζηλανδία (Ντάρεν Μπέιζλι): Γουόουντ, Κακάτσε, Σμιθ, Μπίντον (83' Σούρμαν), Μπελ (71' Λιούις), Γκάρμπετ (71' Τσάμπνες), Πέιν, Στάμενιτς, Σινγκ (62' Τζαστ), ΜακΚόουατ (83' Μάτα), Γουντ (46' Γουέιν).
Διαιτητής: Λούκα Σίμπελι (Ελβετία)
Βοηθοί: Ματίας Σμπρίσα (Ελβετία), Γιαν Κέμπελι (Ελβετία)
Τέταρτος: Στέφανος Κουμπαράκης

 sdna.gr

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 17 Noεμβρίου γιορτάζουν

 

 

 

 

Οι μηχανικοί της Ferrari έκαναν αγώνα δρόμου ώστε να έχουν έτοιμο το αυτοκίνητο του Σάινθ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics