Breaking News
02 Μαρτίου 2020


10 τύποι αλόγων... Βρήκες κοινά σημεία;

 

Κι αφού στο προηγούμενο post, είπαμε για τους πιο συνηθισμένους τύπους ιππέων/ ιδιοκτητών, το δίκαιο και λογικό ως συνέχεια, είναι να πάμε και στις προσωπικότητες των τετράποδων φίλων μας. Εξ' άλλου, πέρα απ'το κωμικό της υπόθεσης, το να μπορείς ν' αναγνωρίσεις κάποια χαρακτηριστικά του αλόγου σου, βοηθάει να καταλάβεις τι τύπος είναι κ πώς θα κάνεις τη συνεργασία σας πιο εύκολη.

1. Ο λασπομαγνήτης. Είναι αυτό το άλογο που είναι μονίμως μές στη μπίχλα. Όχι απλά στολισμένο με ροκανίδι γιατί ξάπλωσε στο σταύλο του. Μιλάμε για το άλογο που πάντα βρίσκει τρόπο να έχει πάντα πάνω του κομμάτια λάσπης και όχι μόνο... και συνήθως έχει καταφέρει και ν' αλλάξει χρώμα, σε σημείο που δυσκολεύεσαι να το αναγνωρίσεις. Bonus πόντοι αν το άλογο είναι άσπρου χρώματος, όπου με απογοήτευση κάποια στιγμή συνειδητοποιείς ότι μερικοί λεκέδες δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ.

2.Ο τεμπέλης. Δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις. Ναί είναι αυτό το (γλυκήτατο κατα τ' άλλα ) άλογο, που κοιμάται όρθιο. Που είτε χρησιμοποιείς σπιρούνια, είτε μαστίγια, είτε τραβάς μια ώρα το καπίστρι για ένα βήμα, όλα θα γίνουν ( αν γίνουν) σε ρυθμούς χελώνας. Χαρακτηριστικά : όγκος, δυνατά πόδια, τρομερό πείσμα.

3.Ο φοβάμαι και τη σκιά μου. Το άλογο που θ' ακούσει το θρόισμα των φύλλων στην άλλη μεριά του δάσους και θα πεταχτεί σε έξαλλους ρυθμούς κουνελιού στην άλλη άκρη του στίβου. Και θα περάσει ένα δεκάλεπτο μέχρι να του εξηγήσεις ότι δεν πρόκειται να τον σκοτώσει τίποτα, ούτε σήμερα.

4.Ο δραπέτης. Είτε μιλάμε για σταύλο, είτε για λιβάδι, είτε για φρούριο, το συγκεκριμένο άλογο, θα βρεί τρόπο να δραπετεύσει. Δεν είναι απαραίτητο οτι θ' απομακρυνθεί βέβαια. Θέλει απλά να πάει στο ένα βήμα παραδίπλα. Αυτό που δεν του επιτρέπεται. Συνήθως τα ίδια άλογα, έχουν μαστεράρει και την τεχνική τους στο να λύνουν τα σχοινιά τους. Προφανώς και δεν μπορείτε να έχετε ποτέ το κεφάλι σας ήσυχο ότι θα τα βρείτε εκεί που τ' αφήσατε.

5.Ο φούσκας. Έχει σταματήσει να θυμίζει άλογο και πλέον θυμίζει φούσκα/ μοσχάρι/γουρούνι απ'το πάχος. Και όχι δεν είναι draft horse. Είναι το άλογο που το έχεις μόνιμα σε δίαιτα και μ' ένα μαγικό τρόπο κάθε μήνα παχαίνει και λίγο παραπάνω.

6. Το παλαβό. Αυτό που κάθε στιγμή της ημέρας για εκείνο, είναι παιχνίδι. Αυτό το άλογο που παρέμεινε για πάντα στην φάση του πουλαριού. Που θα παίξει με τα πάντα, που θ' αρχίσει να χοροπηδάει έτσι χωρίς λόγο (μέ ή χωρίς αναβάτη) , μέχρι να βαρεθεί, που απ'τη μία σου φτιάχνει την ημέρα έτσι που το βλέπεις χαρούμενο όλη την ώρα, απ'την άλλη τις στιγμές που δεν σοβαρεύεται και δεν σ' ακούει θές να βάλεις τα κλάματα γιατί κοντεύει να σ' αποτρελλάνει.

7. Ο έξυπνος. Το άλογο που πας να το μαζέψεις απ'το paddock του και με το που βλέπει οτι κρατάς σχοινί, μεταμορφώνεται σε ιπποδρομιακό που ξεκινάει προπονήσης για το derby του Kentucky. Το ίδιο άλογο, όταν έρχεται η στιγμή να βάλει χαλινό και να βγεί για προπόνηση, μεταμορφώνεται σε καμηλοπάρδαλη και περιμένει να νυχτώσει, να βαρεθείς να προσπαθείς και να γλιτώσει άλλη μια μέρα που θα έκανε αυτήν την τρομαχτική 60λεπτη προπόνηση.

8. Ο απαιτητικός. Αυτό το άλογο που αν κάνεις μισή κίνηση λάθος στο κάθισμα σου, στην κίνηση των δαχτύλων σου ή στο πετάρισμα της βλεφαρίδας σου, θα χάσει κάθε ισορροπία/συγκέντρωση/κάμψη και επιπλέον θα εκνευριστεί σε βαθμό που για δευτερόλεπτα θα νομίζεις ότι έβαλες σέλα σε δεινόσαυρο.

9. Ο κοινωνικός. Το άλογο που δεν μπορεί να συγκεντρώσει σε τίποτα άλλο το μυαλό του πέρα απ'την κοινωνική του συναναστροφή. Θα ήθελε αν μπορούσε να βρίσκεται αγκαλιά με τ' άλλα άλογα, ή κάθε φορά που περνάει οποιοσδήποτε ζωντανός οργανισμός έξω απ'την πόρτα του να μπορεί να βρεθεί μπροστά του και να συστηθεί.

10. Ο κατσούφης. Βλέπε γκρινιάρης/κακότροπος/κακομαθημένος. Μπορεί απλά να θέλει την ησυχία του και να έχει γυρισμένο τον κώλο του στην πόρτα αποφεύγοντας οποιοδήποτε είδος κοινωνικής συναναστροφής, μπορεί όμως και να βγάζει το κεφάλι του για να δαγκώσει οτιδήποτε κινείται.

Αυτοί κατά τη γνώμη μας, είναι οι 10 πιο συνηθισμένοι τύπου αλόγων. Ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλά ακόμη χαρακτηριστικά που κάνουν ένα άλογο ξεχωριστό, αλλά αν βρήκατε το άλογο σας μέσα σε κάποιο απ' αυτά τα παραδείγματα και αντιμετωπίζετε προβλήματα, να ξέρετε πως όλα αντιμετωπίζονται.

Ιππασία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics