Breaking News
06 Δεκεμβρίου 2020

Η έντονη χιονόπτωση στο Σεν Μόριτζ οδήγησε την FIS σε αναβολή του γιγαντιαίου σλάλομ

Οι φόβοι για πιθανές χιονοστιβάδες στο Σεν Μόριτζ, οδήγησαν τη Διεθνή Ομοσπονδία Σκι (FIS) να αναβάλλει τον αγώνα, της 2ης ημέρας, του σούπερ γιγαντιαίου σλάλομ γυναικών. Το ελβετικό θέρετρο θα φιλοξενούσε δύο αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου αλπικού σκι, αλλά οι αντίξοες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση και των δύο αγώνων.

Το γιγαντιαίο σλάλομ των ανδρών, οι δύο διαδοχικοί αγώνες, στη Σάντα Κατερίνα της Ιταλίας θεωρείται επίσης αμφίβολο λόγω καιρού, με τον δεύτερο αγώνα – ο οποίος είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί σήμερα – να έχει αναβληθεί για αύριο λόγω των συνθηκών. Δήλωση από της FIS ανέφερε ότι υπήρχε «υψηλός κίνδυνος χιονοστιβάδων» στο Σεν Μόριτζ λόγω της αδιάκοπης χιονόπτωσης.

Αξιωματούχοι της περιοχής τόσο από το Ινστιτούτο WSL όσο και από Avalanche Research SLF στο Νταβός, είχαν ειδοποιήσει για πιθανές χιονοπτώσεις. Ενώ και οι δύο αγώνες στο Σεν Μόριτζ έπεσαν «θύματα» του καιρού, οι διοργανωτές στη Σάντα Κατερίνα ελπίζουν ακόμη να διοργανώσουν το 2ο αγώνα των ανδρών, αύριο.

Παρά την έντονη χιονόπτωση, ο πρώτος αγώνας έγινε χθες με τον Κροάτη Φίλιπ Ζούμπτσιτς να πραγματοποιεί μια πολύ καλή εμφάνιση, για να διεκδικήσει τη δεύτερη νίκη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της καριέρας του. Η έλλειψη χιονιού είχε αναφερθεί από τη FIS ως ο λόγος για τον οποίο το τρίτο και τέταρτο σκέλος του Παγκόσμιου Κυπέλλου Αλπικού σκι ανδρών μεταφέρθηκε από τη Βαλ-Ντ’ Ιζερ της Γαλλίας, στη Σάντα Κατερίνα.

Τελικά το τέταρτο σκέλος κινδυνεύει να γίνει λόγω υπερβολικού χιονιού, καθώς το χιόνι συνεχίζει να πέφτει στο ιταλικό θέρετρο. Εάν ακυρωθεί, η προσοχή θα στραφεί στη Βαλ-Ντ’ Ιζερ, στους αγώνες κατάβασης και σούπερ-G, στις 12 και 13 Δεκεμβρίου. Ο Γάλλος Αλέξις Πεντουρό βρίσκεται μπροστά από τον Ζούμπτσιτς και τον Ελβετό Μάρκο Όντερματ.

Στις γυναίκες η Σλοβάκα Πέτρα Βλόβα, έχει άνετο προβάδισμα στην κατάταξη των γυναικών του Παγκοσμίου Αλπικού Σκι, μετά από τρεις διαδοχικές νίκες. Η Βλόβα θα ελπίζει να συνεχίσει το σερί της, με την επανέναρξη της γυναικείας σεζόν στο Κουρσεβέλ στη Γαλλία, όπου έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει δύο αγώνες εκδηλώσεις γιγαντιαίου σλάλομ στις 12 και 13 Δεκεμβρίου.

sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics