Breaking News
28 Δεκεμβρίου 2020

Η ΕΙΟ βασιζόμενη στο ΦΕΚ που επιτρέπει αλιεία και θήρα εντός του νομού ζητά να ισχύσει το ίδιο και για το άθλημα που εκπροσωπεί
Βασίλης Γεωργιώτης  

 

Η έναρξη των εμβολιασμών του πληθυσμού, έστω κι αν βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο, η επιστροφή των ομαδικών σπορ στις προπονήσεις, αλλά και η πτώση στον αριθμό των κρουσμάτων, έχει ενεργοποιήσει τον κόσμο του ερασιτεχνικού αθλητισμού που ζητά να αρχίσει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Η Ελληνική Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία πήρε αφορμή από ένα ακόμα γεγονός, το ΦΕΚ που επιτρέπει τη μετακίνηση εντός του νομού για ψάρεμα και κυνήγι για αυτό επιστολή της προς τον γενικό γραμματέα αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά ζητά την ελεύθερη μετακίνηση εντός του νομού των κατόχων έγκυρου αθλητικού δελτίου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Εν συνεχεία του νέου ΦΕΚ με την απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 83418/24.12.2020 με την οποία επιτρέπετε την μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο εντός του ίδιου νομού για ψάρεμα και κυνήγι, καθώς και τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, πετοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών-γυναικών, πιστεύουμε πως ήλθε η ώρα να επιτραπεί στους αθλητές και τις αθλήτριες της Ιστιοπλοΐας να μετακινηθούν από Δήμο σε Δήμο με μοναδική προϋπόθεση το έγκυρο αθλητικό τους δελτίο, και επιτέλους να προπονηθούν .

Όπως αποδεικνύουν τα επιστημονικά δεδομένα ,το άθλημα της Ιστιοπλοΐας είναι από τα πλέον ακίνδυνα, ενώ οι προπονήσεις έως δύο άτομα που ορίζει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΓΓΑ είναι μία επιπλέον ασφαλιστική δικλείδα για τις προπονήσεις των αθλητών/τριών μας.

Το ζήτημα γίνεται ακόμη σοβαρότερο, αφού αγγίζει και ψυχολογικά προβλήματα που δημιουργούνται σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έχουν αποστερηθεί από κάθε δυνατότητα εκτόνωσης και δεν κατανοούν πώς είναι δυνατόν να στερούνται τη θάλασσα που τους προσφέρει ελευθερία και ασφάλεια.”

Ταυτόχρονα απέστειλε και επιστολή συνηγορητική του ΠΑΣΠΙ για το ίδιο θέμα.
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics