Breaking News
03 Φεβρουαρίου 2021

Χωρίς τη Λευκορωσία η Λετονία θα πληρώσει 14 εκατομ. ευρώ επιπλέον



Ο Τεξιέρ επιστρέφει για λίγο στη Φινλανδία

Για τον «δικό» μας Γιάννη Πάριο, είναι … «πιο καλή η μοναξιά» για τη Λετονία, πάντως είναι σίγουρα πιο ακριβή, καθώς καλείται να διοργανώσει μόνη της το παγκόσμιο πρωτάθλημα χόκεϊ στον πάγο και αυτό θα της κοστίσει επιπλέον 14 εκατομμύρια ευρώ.

Τη χθεσινή απόφαση ώστε η Λετονία να είναι η μοναδική «οικοδέσποινα» του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ανδρών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί Πάγου (IIHF) θα την πληρώσει ακριβότερα.

Μετά την αφαίρεση της συνδιοργάνωσης από τη Λευκορωσία, τον περασμένο μήνα, η υπουργός Παιδείας και Επιστημών της Λετονίας Ίλγκα Σουπλίνσκα αποκάλυψε το κόστος της μετεγκατάστασης στην πρωτεύουσα Ρίγα, στο επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS της Ρωσίας,

Πιστεύεται ότι το προηγούμενο κόστος για κάθε χώρα ήταν 10 εκατομμύρια ευρώ η κάθε μία. Η υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι η IIHF έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης εάν η κατάσταση σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού δεν βελτιωθεί τους επόμενους μήνες.

Η παγκόσμια υγειονομική κρίση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί πάγου της Λετονίας Άιγκαρς Καλβίτις, πρώην πρωθυπουργός της χώρας από το 2004 έως το 2007, να τονίζει στο πρακτορείο ειδήσεων Λετονίας, LETA ότι η απόφαση για την παρουσία θεατών, θα ληφθεί τον Απρίλιο.

«Αυτή η ερώτηση μπορεί να απαντηθεί μόνο στα μέσα Απριλίου, όταν θα φανεί ποια είναι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτό το θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, τώρα τα βασικά ερωτήματα είναι να βάλουμε τις βάσεις και να μπορέσουμε να διοργανώσουμε το Πρωτάθλημα. Το θέμα των θεατών θα αποφασιστεί εν καιρώ».

Η IIHF αφαίρεσε τη συνδιοργάνωση από τη Λευκορωσία λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια, που απορρέουν από την πολιτική αναταραχή στη χώρα μετά την επανεκλογή του Προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο και την πεποίθηση ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει αρκετά σοβαρά, τον Covid-19.

Οι «προσφορές» συνδιοργάνωσης από την Μπρατισλάβα στη Σλοβακία και τη Χέρνινγκ στη Δανία συζητήθηκαν, αλλά η IIHF αποφάσισε να διατηρήσει το σύνολο του πρωταθλήματος στη Ρίγα, λόγω των προκλήσεων της πανδημίας.

sports3.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σήμερα 03 Φεβρουαρίου γιορτάζουν

Ειρήνη Βασιλείου: Φετινό ρεκόρ στα 400μ.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics