Breaking News
02 Ιουνίου 2023

WRC: Ο Esapekka Lappi ταχύτερος πριν από την έναρξη του Ράλι Σαρδηνίας



Shakedown – Ο Esapekka Lappi ταχύτερος πριν από την έναρξη του Ράλι Σαρδηνίας
O Esapekka Lappi σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο Shakedown την Πέμπτη πριν από την επίσημη έναρξη του Ράλι Σαρδηνίας την Παρασκευή.

Είναι Σαββατοκύριακο της Hyundai; Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να το πούμε, αλλά τα νοτιοκορεάτικα i20 επιτέθηκαν στο Ράλι Σαρδηνίας με το δεξί πόδι. Είναι μόνο το Shakedown, αλλά οι Esapekka Lappi και Thierry Neuville έχουν μονοπωλήσει τις πρώτες θέσεις στο φύλλο χρόνου.
Το πλεονέκτημα είναι με τον Esapekka Lappi, τον πιο γρήγορο άνθρωπο του πρωινού σε αυτή την διαδρομή 2,87 χιλιομέτρων γύρω από την κοινότητα Loiri Porto San Paolo. Με τρεις πάσες στο ρολόι του, ο Φινλανδός σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του στο τελευταίο με χρόνο 1’45″9 μπροστά από τον Thierry Neuville κατά 6 δέκατα.
Μετά την απουσία του Ράλι Πορτογαλίας, ο Sébastien Ogier (Toyota) βρίσκεται στην τρίτη θέση, 1,2 πίσω από το σημείο αναφοράς της ημέρας. Ο Pierre-Louis Loubet (M-Sport) και ο Dani Sordo (Hyundai) συμπληρώνουν το Top 5 με 1″2 και 1″5 αντίστοιχα.
Νικητής του πρώτου ράλι της χρονιάς στην Πορτογαλία τον Μάιο, ο Kalle Rovanperä (Toyota) ξεκίνησε ομαλά. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε 6ος , 2,7 πίσω από τον συμπατριώτη του.
Esapekka-Lappi-shakedown-wrc-rally-sardinias-italy-rali-tachyteros
Το ράλλυ Σαρδηνίας ξεκίνησε σήμερα (1/6) το απόγευμα με την υπερειδική διαδρομή στην πόλη της Olbia. Τα πληρώματα ήταν τυχερά καθώς αγωνίστηκαν σε στεγνές συνθήκες, μιας και η κακοκαιρία έχει κάνει την εμφάνιση της τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο η πιθανότητα βροχόπτωσης παραμένει υπαρκτή, και αν τελικά επιβεβαιωθεί είναι βέβαιο πως θα δούμε έναν εντελώς άλλο αγώνα. Οι καλές επιδόσεις του Esapekka Lappi στο πρωινό shakedown είχαν και συνέχεια. Ο Φινλανδός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο (2:24.9), κάτι που το δίνει το απαραίτητο boost για την συνέχεια. Μετά τον τερματισμό, τόνισε την επικινδυνότητα που έχουν οι υπερειδικές διαδρομές εξαιτίας της στενότητας τους.

Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη ξεκινά και ο Ott Tanak με τον Εσθονό να είναι δύο δέκατα πιο αργός από τον Lappi (2:25.1). Oι επιδόσεις του πρωταθλητή του 2019 αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς έγιναν αναβαθμίσεις στις αναρτήσεις του Ford Puma WRC. Ο Thierry Neuville ολοκλήρωσε το 1-3 της Hyundai, με τον Βέλγο να ολοκληρώνει την υπερειδική της Olbia σε 2:25.4. Ήταν ένας από τους ελάχιστους οδηγούς που έθιξε το ζήτημα των καιρκών συνθηκών παρομοιάζοντας τες με λαχείο. Τέταρτος και με λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο να τον χωρίζει από την κορυφή βρίσκεται ο Takamoto Katsuta (2:25.8). Ο Ιάπωνας έδειξε ενθουσιασμένος, και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα προσπαθήσει να απολαύσει τον αγώνα και να πιέσει στο όριο.

Ο νεαρός παγκόσμιος πρωταθλητής Kalle Rovanpera κατατετάγη πέμπτος (2:26.1), με τον έτερο πρωταθλητή Sebastien Ogier να καταλαμβάνει την έκτη θέση (2:26.2). Η 15η συμμετοχή του Dani Sordo στο ράλλυ Σαρδηνίας, συνοδεύτηκε με την έβδομη θέση στην εναρκτήρια ειδική του αγώνα (2:26.7). Ο Ισπανός ήταν μετρημένος στις δηλώσεις του και στάθηκε στον βαθμό δυσκολίας του έκτου αγώνα της χρονιάς. Την βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι Elfyn Evans,Pierre-Louis Loubet και Oliver Solberg, με τον Σουηδό να είναι πρωτοπόρος στο WRC 2.
sportime.gr

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο καιρός σήμερα 02/06/2023 [vid]

 

 

 

 

Στην τελευταία του αγωνιστική οδεύει ο 2ος Όμιλος της Α2 Κατηγορίας ΕΠΣΗ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics