Breaking News
18 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Έλληνας ποδηλάτης μίλησε στο sports3.gr για τους αγώνες στην Ιταλία, για τη συνέχεια, αλλά και για τη τιμητική διάκριση στο Άσκολι


Θάνος Σταθόπουλος by Θάνος Σταθόπουλος 
Βολικάκης: «Ικανοποίηση αλλά όχι εφησυχασμός»
Με τον Χρήστο Βολικάκη είχα μιλήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα των 6 ημερών στην Φιορενζουόλα. «Είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο ακόμα προσπαθούμε να βρούμε ξανά τους ρυθμούς μας. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ανάγκη αγώνες τέτοιου επιπέδου.», είχε πει.

Και δεν είχε άδικο. Αμέσως μετά στο Άσκολι-πάντα μαζί με τον αδερφό του Ζαφείρη- ήταν εξαιρετικός. Δύο χάλκινα μετάλλια, σταθεροποίηση ρυθμού. Ικανοποίηση, αλλά όχι χαλάρωση.

«Η πρώτη μας επαφή με την πίστα, στον αγώνα της Φιορενζουόλα, ήταν κάτι σαν… προθέρμανσή», δήλωσε. «Στο Άσκολι απλά η κατάσταση σταθεροποιήθηκε. Ήρθε και η κατάκτηση των χάλκινων μεταλλίων-δεδομένου και του υψηλού επιπέδου-επιβεβαιώνοντας την προσαρμογή από την… αδράνεια στη δράση»

«Ουσιαστικά μπορώ να πω ότι υπάρχει ικανοποίηση, αλλά όχι εφησυχασμός. Η μεγάλη αποχή από τους αγώνες, ελέω καραντίνας, αναμφίβολα άφησε τα σημάδια της. Ωστόσο, η κατάσταση πιστεύω ότι είναι ελεγχόμενη από την πλευρά μας».

«Δεν θέλω να σκέφτομαι ένα νέο lockdown»

Το ενδιαφέρον του Βολικάκη στρέφεται πλέον στις εγχώριες διοργανώσεις. Απέσυρε τη συμμετοχή του από τον αγώνα της Τσεχίας υπό το φόβο του κορονοϊού, ωστόσο ελπίζει στην επιστροφή στην… κανονικότητα και στους διεθνείς αγώνες, ενώ παράλληλα δεν θέλει να σκέφτεται ένα νέο lockdown.

«Οι αγώνες στη Ιταλία ολοκληρώθηκαν με θετικό πρόσημο. Τώρα έχουμε μπροστά μας τις εγχώριες διοργανώσεις όπως το πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας, το γκραν πρι (κατ. C2), αλλά και το πανελλήνιο πρωτάθλημα όμνιουμ.»

«Αποσύρρραμε τη συμμετοχή μας από τον αγώνα της Τσεχίας υπό το φόβο καραντίνας, αλλά πάντα ελπίζουμε, βελτιωμένων των συνθηκών κι αφού η UCI (Διεθνής Ομοσπονδία Ποδηλασίας) το επιστρέψει, να συμμετάσχουμε σε διεθνείς αγώνες. Είναι κάτι που πάση θυσία πρέπει να γίνει.»

«Πάντα μας απασχολεί έντονα το γεγονός ότι μπορεί να βρεθούμε σε κλοιό ενός νέου lockdown. Κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει σαν τροχοπέδη στο πρόγραμμά μας και πραγματικά δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.»

«Πολύ καλά πλασαρίσματα στην Ιταλία»

Στην Ιταλία ωστόσο αγωνίστηκαν κι άλλοι Έλληνες ποδηλάτες (πλην των αδελφών Βολικάκη) που έτρεξαν με τα χρώματα του Π.Ο. Βόλου. Ο Βολικάκης αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τους υπόλοιπους συναθλητές του, τονίζοντας παράλληλα ότι η δουλειά τους (ειδικά στα νέα παιδιά) θα φανεί σύντομα.

«Ναι, η ομάδα είχε πολύ καλά πλασαρίσματα, αλλά και πρωτιές. Ο Σωτήρης Μπρέτας ήταν πρωταγωνιστής σε σπριντ και κέιριν κατακτώντας τρία χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο. Ο Ζαφείρης (σ.σ Βολικάκης) πλασαρίστηκε στην 4η θέση σ’ έναν απαιτητικό αγώνα (σκρατς) που υπήρχε μεγάλος συναγωνισμός και πολύ υψηλό επίπεδο.»

«Από εκεί και πέρα δυνατή ήταν η παρουσία του Ζήση Σούλιου, παρά το γεγονός ότι είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την παρουσία του σε διεθνείς αγώνες. Ράπτης, Τούντας και Χριστόπουλος έκαναν καλές εμφανίσεις και επιστρέφουν ακόμα πιο δυνατοί για τη συνέχεια. Πιστεύω ότι αυτοί οι αγώνες προσθέτουν εμπειρία σε αυτά τα παιδιά και εκτιμώ ότι στα πανελλήνια θα φανούν τα πρώτα δείγματα.»

Η βράβευση στο Άσκολι

Η τελευταία ημέρα της διοργάνωσης του Άσκολι έκρυβε μια έκπληξη για τον Χρήστο Βολικάκη, ο οποίος βραβεύτηκε από τον δήμαρχο της πόλης για την εκπληκτική χρονιά που μας πέρασε, η οποία συνοδεύτηκε με αμέτρητες και σημαντικές διακρίσεις τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ελληνική ποδηλασία πίστας.

Μαζι με τον Νο. 1 του κόσμου (2019) βραβεύτηκε ο «χρυσός» στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ, Τόμας Μπάμπεκ (Τσεχία), αλλά και η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Κίρστεν Βιλντ (Ολλανδία).

«Οι επιτυχίες μου την περσινή χρονιά ( σ.σ. κυπελλούχος κόσμου, δύο χρυσά στους πανευρωπαϊκούς, Νο. 1 στην παγκόσμια κατάταξη), φαίνεται πως συγκίνησε τους τοπικούς παράγοντες στο Άσκολι, οι οποίοι συνεκτιμώντας τις μεγάλες επιτυχίες τόσο του Τόμας (Μπάμπεκ), όσο και της Κίρστεν (Βιλντ) αποφάσισαν να μας τιμήσουν μ’ αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο. Νιώθω πραγματικά υπερήφανος που συμμετείχα σ’ αυτήν τη βράβευση με τα χρώματα της πατρίδας μου.»
sports3.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics