Breaking News
18 Σεπτεμβρίου 2022

Το ποδόσφαιρο είναι απλό και όμορφο αλλά γίνεται ακόμη ομορφότερο μέσα από γκολ, όπως αυτό που πέτυχε ο ασταμάτητος για τον Δικέφαλο,

Κάλεντ Νάρεϊ, στο Γεντί Κουλέ πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο. Σε ένα ματς με άγρια ομορφιά μέχρι το φινάλε, κάτι που πιστοποίησε και Διαμαντής στην εκπνοή για το τελικό 1-1, σοκάροντας τους Θεσσαλονικείς!

 

Ο μεν ΟΦΗ έψαχνε τους πρώτους βαθμούς στο σπίτι του και ο δε ΠΑΟΚ το πρώτο του τρίποντο μακριά από την Θεσσαλονίκη στη συνάντηση της 5ης αγωνιστικής της Super League. Ενισχυμένος με τον Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης και τον Περέα στα χαφ, ο ΟΦΗ θέλησε να αιφνιδιάσει με το... καλημέρα, «χτυπώντας» τον αντίπαλο μέσα από τα λάθη του αλλά ο Κοτάρσκι φώναξε παρών. Η συνέχεια ανήκε στον ΠΑΟΚ που βρήκε τη στιγμή του στο ματς νωρίς νωρίς και «εκτέλεσε» τους Κρητικούς στο 8' με τον Κάλεντ Νάρεϊ.

Ο Γερμανός εξτρέμ του ΠΑΟΚ έγινε αποδέκτης μιας μπαλιάς του Βιεϊρίνια πίσω από την σέντρα, κινήθηκε διαγώνια και με ένα υπέροχο κοντρόλ, νίκησε τον Στίβενς με σουτ στην κίνηση με το αριστερό για το 1-0 του Δικεφάλου. Το γκολ -αρχικά- ακυρώθηκε λανθασμένα από τον β' βοηθό, όμως το VAR κατακύρωσε το τέρμα καθώς ο Νάρεϊ καλυπτόταν εμφανέστατα από τον Βούρο.

 

Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου που δεν αποτυπώνει επί της ουσίας τον ρυθμό αλλά και τις φάσεις εκατέρωθεν καθώς ΟΦΗ και ΠΑΟΚ έπαιξαν ανοιχτά, δείχνοντας μεγάλη διάθεση επιθετικά. Οι γηπεδούχοι πόνταραν πολύ στον «εκρηκτικό» Λάρσον σε συνδυασμό με τον Ντίκο, στοχεύοντας στην αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ, αν και μετά το 25΄ο Αντελίνο Βιεϊρίνια άφησε την θέση του στον Τσαούση λόγω ενοχλήσεων από ένα «χτύπημα» που δέχθηκε.

 

Μάλιστα, ο Λάρσον φρόντισε να κάνει αίσθηση στα καρέ του ΠΑΟΚ, απειλώντας με σέντρα - σουτ στο 22ο λεπτό, που δεν πρόλαβε να την αξιοποιήσει ο Γκερέρο ενώ στο 36' ο Ντιουσέ ολοκλήρωσε με ένα κακό τελείωμα μία εξαιρετική συνεργασία των Κρητικών. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι έδωσαν απαντήσεις στον ΟΦΗ, αρχικά με τον Αουγκούστο στο 31΄, με τον Στίβενς να λέει «όχι» και στη συνέχεια, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Δικεφάλου, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να σπαταλά μία απίθανη φάση, αστοχώντας από απόσταση αναπνοής!

Σαν σε επανάληψη, ξεκίνησε το β΄ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ που είδε, μετά τον Πορτογάλο φορ, και τον Κουλιεράκη να πιάνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ αλλά να μην βρίσκει εστία σε εκτέλεση κόρνερ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς με την έναρξη του δευτέρου μέρους αλλά οι Κρητικοί με σωστές αλληλοκαλύψεις, άντεξαν στην πίεση του Δικεφάλου και από το 60' προχώρησαν σε μία αναπροσαρμογή τακτικού πλάνου για το γκολ της ισοφάρισης σε πρώτη φάση.

Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή λόγω της χρήσης των καπνογόνων, ο Ραζβάν Λουτσέσκου απάντησε με αλλαγές προσώπων και όχι διάταξης, με το ματς να κατεβάζει -αναμενόμενα- ταχύτητα. Από τη στιγμή που βρισκόταν πίσω στο σκορ, ο ΟΦΗ πήρε τα ρίσκα του στο παιχνίδι και έδειξε μέχρι τέλους απειλητική διάθεση, κάτι που δεν ήχησε στα αυτιά του ΠΑΟΚ που είχε και πάλι τις στιγμές του, στοχεύοντας στους χώρους που άφηναν οι γηπεδούχοι στα μετόπισθεν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα...

 

Από την στιγμή που δεν «καθάρισε» το παιχνίδι και δεν πήρε το κάτι παραπάνω, ο ΠΑΟΚ το πλήρωσε ακριβά, δεχόμενος γκολ στην εκπνοή του ματς την ισοφάριση από ένα πρώην δικό του παιδί! Ο ΟΦΗ τον «δάγκωσε» στο φινάλε, με τον στόπερ των Κρητικών να γράφει το τελικό 1-1 με δυνατή κεφαλιά στο δέκατο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Λεφτά στην Τράπεζα: Διαμαντής, δίνει τον βαθμό της ισοπαλίας στην εκπνοή του ματς με μία καρφωτή - κεφαλιά... buzzer beater.

Γίνε πρόεδρος: Τα κάνει όλα και συμφέρει, ο Κάλεντ Νάρεϊ είναι η σταθερά του ΠΑΟΚ στην μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου και εκείνος που βάζει μπροστά την ομάδα του με ένα εξαιρετικό γκολ.

Lockdown: Νέλσον Ολιβέιρα, είναι πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, χάνει απίθανη ευκαιρία σε απόσταση αναπνοής για το 2-0 του ΠΑΟΚ.

Πόση αλήθεια αντέχεις; Ο ΟΦΗ έψαχνε αντίδραση, έπρεπε... κάποτε να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της έδρας του και να βρει βαθμούς. Και η αλήθεια είναι πως παρά το γεγονός ότι τα νέα πρόσωπα μετρούσαν ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια τους, ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένος, πιο ορεξάτος και πάλεψε μέχρι τέλους ένα ματς που ο ΠΑΟΚ από αφέλεια δεν «καθάρισε» νωρίτερα και έμελλε να το πληρώσει ακριβά. Στο -4 από την κορυφή πια ο Δικέφαλος, ο οποίος υποδέχεται τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό μετά την διακοπή στο γήπεδο της Τούμπας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στίβενς, Πασαλίδης (63' Ντουρμισάι), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (80' Τοράρινσον), Λάρσον, Μεγιάδο, Περέα (84' Στάικος), Ντιουσέ, Ντίκο, Γκερέρο (84' Μπιφουμά).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (25' Τσαούσης), Λύρατζης, Ντάντας, Κούρτιτς (80' Σβαμπ), Αουγκούστο (71' Ελ Καντουρί), Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (71' Μπράντον).
sdna.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Προκρίθηκαν ως πρώτοι στα προημιτελικά Στέφανος Ντούσκος και Αντώνης Παπακωνσταντίνου

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics