Breaking News
16 Ιουνίου 2016

Η μάστιγα του ντόπινγκ έπιασε και τον κορυφαίο σύγχρονο αρσιβαρίστα. Ο Ιλια Ιλιν ο αήττητος υπερπρωταθλητής από το Καζακστάν βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία (Dehydrochloromethyltestosterone) σε επανέλεγχο του δείγματός του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. 


Η Διεθνής Ομοσπονδία (IWF) ανακοίνωσε τα κακά... μαντάτα για τον 28χρονο Καζάκο, που πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο στερέωμα από το 2005 όταν στα 17 του κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα του Κατάρ. Εκτοτε, ο Ιλια Ιλιν δεν έχασε ποτέ (!) σε οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση συμμετείχε, είτε στην κατηγορία των 85 κιλών, είτε των 94 και πρόσφατα των 105. Κάτοχος δύο χρυσών Ολυμπιακών Μεταλλίων, στο Πεκίνο το 2008 και το Λονδίνο το 2012, φιλοδοξούσε να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών ξεπερνώντας ακόμα και τον Πύρρο Δήμα (3 χρυσά-1 χάλκινο). Ομως, οι τελευταίες εξελίξεις σημαίνουν ότι δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κι έτσι η Αρση Βαρών χάνει τον πιο γνωστό αθλητή της. 
Το δείγμα του Ιλιν είναι ανάμεσα στα δέκα που βρέθηκαν θετικά από το Λονδίνο, τα τέσσερα εκ των οποίων ανήκουν σε Καζάκους ολυμπιονίκες! Η εκπληκτική ομάδα που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια, διαλύεται στα εξ ων συνετέθη αφού θετική βρέθηκε η Ζουλφίγια Τσινσάλο (χρυσό στα 53κ.), η Μάιγια Μανέζα (χρυσό στα 63κ.) και η Σβετλάνα Ποντομπέντοβα (χρυσό στα 75κ.). Με άλλα λόγια, «ξηλώνονται» όλα τα μετάλλια που κατέκτησε το Καζακστάν στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι κάτοχοί τους αποκλείονται από τη διοργάνωση του Ρίο. 
Ανάμεσα στους υπόλοιπους έξι παραβάτες, υπάρχουν ακόμα τρεις κάτοχοι μεταλλίων από το Λονδίνο. Ο Ρώσος Απτί Αουκάντοφ (ασημένιο στα 85κ.), η Λευκορωσίδα ΜαρίναΣκερμανκόβα (χάλκινο στα 69κ.) και η Ουκρανή Γιούλια Καλίνα (χάλκινο στα 69κ.). Οι υπόλοιποι είναι ο Γεβγένι Ζαρνάσεκ από τη Λευκορωσία (9ος στα +105κ.), η συμπατριώτισσά του Τζίνα Σαζάναβετς (4η στα 69κ.) και η Μπογιάνκα Κοστόβα από το Αζερμπαϊτζάν (5η στα 58κ.). Κι όλα αυτά ενώ αναμένονται οι επίσημες ανακοίνώσεις για ακόμα δέκα θετικά δείγμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, δηλαδή πριν από οκτώ χρόνια!
 Οσον αφορά τον Ιλιν, κάτοχο του Παγκόσμιου Ρεκόρ στα 94κ. (418) και τα 105κ. (437) φαίνεται πως η εκρηκτική καριέρα του τελειώνει εδώ. Με τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, δύο Ολυμπιακά (το ένα φυσικά θα του αφαιρεθεί) και δύο σε Πανασιατικούς Αγώνες. Ο άνθρωπος που δεν έχασε ποτέ, αποχωρεί αήττητος στο πλατό, αλλά νικημένος από τη λαίλαπα που σαρώνει τον αθλητισμό.

praktoreio-sport.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics