Breaking News
17 Ιουνίου 2023

Προκριματικά Euro 2024: Σπουδαία νίκη για την Εθνική Ελλάδας, 2-1 την Ιρλανδία -Και τώρα η Γαλλία [βίντεο]



Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 2-1 της Ιρλανδίας για τα προκριματικά του Euro 2024 και πανηγύρισε μια σημαντική νίκη.

Ο δεύτερος αγώνας για τη «γαλανόλευκη» στα προκριματικά του Euro 2024 έφερε και τη δεύτερη νίκη της, με σκόρερ τους Μπακασέτα με πέναλτι στο 15' και εξαιρετικό πλασέ του Μασούρα στο 49' (ο αρχηγός της Εθνικής έδωσε και την ασίστ), κόντρα στους Ιρλανδούς, που είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Κόλινς στο 27'.

Ο Γκουστάβο Πογέτ είχε ξεκαθαρίσει ότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης στον αγώνα της 16ης Ιουνίου στην «OPAP Arena» θα συνιστούσε όχι απλώς αποτυχία, αλλά θα δυσκόλευε αφάνταστα τον στόχο της πρόκρισης στα τελικά.

Όπως -εκ του αποτελέσματος- φάνηκε, οι διεθνείς το εμπέδωσαν άριστα, έκαναν καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πανηγύρισαν το «2x2» στο γκρουπ. Έτσι, η Εθνική κατάφερε να αποφύγει μια περίπλοκη κατάσταση για εκείνη και μπορεί να ελπίζει σε μια καλύτερη συνέχεια.

Πέρα από τους 6 βαθμούς σε δύο παιχνίδια, που είναι και το προφανές, η «γαλανόλευκη» θα πάει ήρεμη και με καλή ψυχολογία στο Παρίσι για τον αγώνα της Δευτέρας (19/6) στο «Σταντ ντε Φρανς» κόντρα στη φιναλίστ του Μουντιάλ 2022 και πρωτοπόρο του ομίλου, Γαλλία.

Ταυτόχρονα, υποχρέωσε τους Ιρλανδούς σε δεύτερη ήττα και τους αφήνει πίσω χωρίς βαθμό, ενώ στους 3 βαθμούς έμεινε η Ολλανδία -επίσης σε δύο αναμετρήσεις-, που είχε ρεπό αυτήν την αγωνιστική.

Προκριματικά Euro 2024: Η Ελλάδα έκανε πολύ καλή εκκίνηση και στα δύο ημίχρονα, βρήκε από ένα γκολ και πήρε τη νίκη
Αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου (οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια), η ελληνική ομάδα ξεκίνησε στον αγώνα με απαιτήσεις και ξεκάθαρα επιθετικό προσανατολισμό.

Οι Ιρλανδοί κέρδισαν κόρνερ στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα, αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Πογέτ έβαλαν τους φιλοξενούμενους στην περιοχή τους.

Στο 5' ο Μαυροπάνος βρέθηκε σε καλή θέση και σούταρε, με τον Μπαζούνου να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 6' έκανε το ίδιο σε σουτ του Μπακασέτα, για να ακολουθήσει μια σειρά από κόρνερ για τους διεθνείς μας.

Στο 11' ο Κουρμπέλης βρήκε τον Μασούρα στην περιοχή, ο Μπαζούνου έπεσε πάνω του και οι διεθνείς ζήτησαν παράβαση, που τελικά δόθηκε μέσω VAR, αλλά για χέρι του Ντάουντα σε σέντρα του Μπάλντοκ. Ο Αυστριακός Λάχνερ καταλόγισε την εσχάτη των ποινών στο 14' και ένα λεπτό αργότερα ο Μπακασέτας σούταρε με δύναμη στο κέντρο της εστίας και άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το 12ο τέρμα του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Μια αμυντική ολιγωρία των διεθνών απέφερε όμως την ισοφάριση στο 27'. Σε εκτέλεση κόρνερ, ο Φέργκιουσον στο πρώτο δοκάρι γύρισε αμαρκάριστος την μπάλα με κεφαλιά και ο Κόλινς την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-1, με τον Πογέτ να ωρύεται για το λάθος της ομάδας του.

Η φάση εξετάστηκε επίσης από το VAR, καθώς αρχικά ο επόπτης είχε υποδείξει οφσάιντ, αλλά το πόδι του Μασούρα κάλυπτε ελάχιστα τον σκόρερ.

Η εξέλιξη αυτή δεν έκαμψε το ηθικό της Ελλάδας, με τον Πέλκα να σπαταλά στο 33' μεγάλη ευκαιρία και τον Μπαζούνου να μπλοκάρει σουτ του Μπακασέτα στο 34'.

Η ανωτερότητα της Εθνικής επιβραβεύθηκε με ένα δεύτερο γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, εξαιρετικό από την αρχή ως το τέλος του. Στο 49' ο Μπακασέτας έβγαλε μοναδική ασίστ στον Μασούρα, ο οποίος πάτησε στην περιοχή από δεξιά και πλάσαρε υπέροχα με το αριστερό για το 2-1.

Οι Ιρλανδοί άρχισαν να πιέζουν πιο ψηλά μετά το νέο προβάδισμα της ελληνικής ομάδας, με τους διεθνείς να δυσκολεύονται να κρατήσουν την μπάλα και στο 72' ο Βλαχοδήμος έκανε σπουδαία απόκρουση σε πολύ δυνατό σουτ του Κόλινς.

Επτά λεπτά αργότερα (79') ο Γιακουμάκης «απάντησε», αλλά σούταρε πάνω από το δοκάρι του Μπαζούνου. Στο 84' η Εθνική προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, ο Γιακουμάκης (ξανά) δοκίμασε από μακριά να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα των Ιρλανδών, αλλά η φιλόδοξη έμπνευσή του δεν στέφθηκε από επιτυχία.

Τελικά, παρά την πίεση που δέχθηκε στα τελευταία λεπτά, η ελληνική ομάδα κατόρθωσε να κρατήσει τη νίκη και τους βαθμούς, αφού στο 90+2' ο Βλαχοδήμος χρειάστηκε να κάνει την απόκρουση του αγώνα σε συρτό σουτ του Ντόχερτι, με πολλά σώματα μπροστά του, με τον επίδοξο σκόρερ να αποβάλλεται στο 90+4' με απευθείας κόκκινη κάρτα, για σπρώξιμο στον Σιώπη.

Τα highlights του αγώνα:

Ελλάδα - Ιρλανδία 2-1
Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90′ Σιώπης), Μπακασέτας (93′ Τζαβέλλας), Πέλκας (71′ Φούντας), Μασούρας, Παυλίδης (71′ Γιακουμάκης).

Ιρλανδία (Στίβεν Κένι): Μπαζούνου, Κόλινς, Ίγκαν, Λένιχαν (89′ Πάροτ), Ντόχερτι, Κάλεν, Μόλουμπι (80′ Ομπαφέμι), Ο’ Ντάουντα (53′ Μακ Κλιν), Σμόλμποουν (53′ Νάιτ), Ίντα (46′ Τζόνστον), Φέργκιουσον.

Προκριματικά Euro 2024: Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον 2ο Όμιλο
Γιβραλτάρ - Γαλλία 0-3
Ελλάδα - Ιρλανδία 2-1
Ρεπό: Ολλανδία
Προκριματικά Euro 2024: Η βαθμολογία του 2ου Ομίλου σε 3 αγώνες
Γαλλία 9
Ελλάδα 6 -2 αγ.
Ολλανδία 3 -2 αγ.
Ιρλανδία 0 -2 αγ.
Γιβραλτάρ 0

Πηγή: iιεφιμεριδα
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

 

 

 

Η επιστροφή του Τίτου Κουτεντάκη στον ΟΦΗ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics